Principalele provocări pentru marketerii și companiile inserate într-o societate care este din ce în ce mai puțin dispusă să urmărească o reclamă

Acum câteva săptămâni, familia mea și cu mine ne-am adunat pentru un prânz special, iar la un moment dat sora mea a vrut să ne arate un videoclip pe care îl vizionase cu câteva zile în urmă pe rețelele de socializare. Nu a fost mare lucru, dar ne-a cerut atenția.

Tata, mama, nepoata, cumnatul meu și cu mine eram foarte concentrați pe telefonul ei, așteptând sfârșitul videoclipului – când dintr-o dată, am fost surprinși de o reclamă zgomotoasă și strălucitoare pentru o aplicație de livrare (care , deloc surprinzător, era deja instalat) pe telefonul surorii mele).

Ne-a fost atât de speriat încât niciunul dintre noi nu a fost curios să termine videoclipul – ne-am distras atenția vorbind despre modul în care acest tip de reclame rupe adesea dintr-o dată o experiență bună de utilizator .

Așadar, nu am fost surprins de rezultatul studiului GroupM , care a întrebat utilizatorii platformei de streaming următoarele: „Dacă asta a însemnat o factură lunară mai mică pentru serviciile dvs. de streaming, cât de probabil sunteți să acceptați să vizionați reclame?”

Ce arată datele

Rezultatul sondajului anterior a indicat că aproximativ 76% dintre respondenți au fost mai dispuși să urmărească reclame, față de 73% dintre cele mai recente.

Deși este doar o scădere subtilă, ar putea reprezenta comportamentul evident al consumatorului pe care îl experimentam deja în acea zi cu familia mea: oamenii urăsc întreruperile.

Și acest anunț pentru aplicație de livrare m-a făcut să cred că societatea devine din ce în ce mai puțin tolerantă față de reclame și că o experiență slabă a utilizatorului cu un anunț poate fi acuzată de vânzări slabe și rezultate slabe de conversie.

De fapt, acesta este ceva ce știm de ceva vreme: în 2017, CMO Survey a spus că aproape 3 din 4 utilizatori de rețele sociale (74%) cred că există prea multe reclame.

Un alt sondaj a spus că 69% dintre adulții din SUA au spus că reclamele pe serviciile de streaming sunt repetitive; 79% sunt incomod cu această experiență.

Poți spune că nimănui nu-i place să fie întrerupt, iar cu mai multe opțiuni de divertisment pe care le găsim în palmă, este probabil ca tot mai puțini oameni să fie dispuși să se supună acestui lucru.

Și dacă cei responsabili pentru reclame nu știu, ar putea fi motivul pentru care un utilizator nu vizionează un videoclip până la sfârșit, nu mai asculta un podcast sau chiar motivul pentru care un utilizator se dezabonează de la un streaming care, chiar și cu plată, insistă să aibă reclame înainte și în timpul conținutului său.

De ce marketerii ar trebui să acorde atenție acestui lucru

Pe lângă provocările actuale ale producției de conținut în sine (la urma urmei, platforme precum TikTok au câștigat spațiu și au provocat publicitate pentru profesioniștii din întreaga lume), marketerii și companiile trebuie să fie conștienți de fiecare etapă a producției de publicitate – și nu doar de scenariul unei reclame. sau rezultatele pe care le-a generat.

Comportamentul utilizatorului ar trebui să conducă procesul de creație publicitară, cu mult mai mult decât bugetul pe care trebuie să-l investiți.

Vorbind cu colegii mei responsabili cu performanța în rolurile lor respective și având în vedere câțiva ani de experiență în acest domeniu, am găsit câteva lucruri în comun atunci când vine vorba de a putea face publicitate în timp ce promovez o experiență grozavă. Am selectat câteva idei despre asta pentru a le împărtăși mai jos.

Este posibil să faceți publicitate în timp ce promovați o experiență grozavă?

Ei bine, pentru mine și colegii mei, răspunsul este: bineînțeles că este. Și nici nu este imposibil! Lucrurile despre care credem cu adevărat că toți agenții de publicitate ar trebui să ia în considerare pentru o experiență bună pentru utilizator atunci când dezvoltă un anunț sunt:

1. Povestirea

Chiar și investind în videoclipuri scurte de dans sau tranziții de imagini între produsele pentru anunțul dvs., puteți spune o mică poveste sau puteți stabili o conexiune cu utilizatorul. Căutați cea mai bună modalitate de a face acest lucru și asigurați-vă că vă conectați în mod obiectiv produsul sau serviciul.

2. Unde va fi afișat?

Există mai mulți profesioniști care folosesc acoperirea și implicarea oferite de datele de la platformele de anunțuri în sine pentru a defini cele mai bune canale, programe și segmentare . Este adevărat că încă trebuie să luăm în considerare acest lucru, dar încearcă să te gândești dacă publicul tău s-ar uita la acest film, tutorial sau chiar dacă spectatorul nu este neapărat publicul tău, dar s-ar putea conecta cumva cu ei.

3. Când va fi afișat videoclipul?

La început, la mijloc sau la sfârșit: trebuie să luați în considerare conținutul videoclipului pentru a afla cel mai bun moment pentru a-l prezenta. Asigurați-vă că nu uitați că nimănui nu îi place să fie întrerupt, dar că există conținut care merită întrerupt.

4. Examinați cu atenție parteneriatele care difuzează reclame chiar și în planuri plătite

Acest lucru generează rezultate, este foarte posibil. Dar țineți cont de frustrarea unui utilizator plătitor al unei platforme atunci când se confruntă cu o reclamă? Vezi întotdeauna dacă câștigurile potențiale merită posibilele cheltuieli.

5. Reflectați: Este acesta cel mai bun mod de a ajunge la publicul meu?

Ascultând un podcast zilele trecute, mi-am adus aminte de când eram copil și auzeam reclame între știrile de dimineață.

Dar am observat curând evoluția formatului: când vorbeam despre creșterea numărului de brazilieni care preiau joburi la distanță în companii internaționale, ei au sugerat un curs de engleză pentru cei care încă nu se simt încrezători să investească într-o carieră în aceste companii. . Și cu reducere, pentru cei care sunt ascultători.

Cred că aceasta este o modalitate grozavă: să vă conectați produsul sau serviciul într-un mod coerent, contextual și prietenos cu anunțul dvs.

De aceea, cred că este întotdeauna posibil să oferiți o experiență bună de utilizator – și să fiți cu ochii pe semne (și cercetări!) care indică o cale bună, în funcție de evenimentele societății și de evoluția mărcii sau afacerii dvs.

Produse care apar în serie, mașini folosite în filme, diverse servicii folosite în telenovele, mărci care sponsorizează concursuri la reality show-uri… Nu ești de acord?

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.