Aflați o dată pentru totdeauna răspunsul la întrebarea: personaje sau SEO, pe ce ar trebui să mă concentrez când îmi scriu conținutul?

Dacă ți-ai făcut temele corect, pot deduce că fiecare nou conținut pe care îl produci este axat pe personajele tale .

Dreapta?

Continui raționamentul cu încă o întrebare: dacă produci un articol pentru un blog, cu siguranță traficul organic este o metrică extrem de relevantă și SEO este, de asemenea, unul dintre pilonii strategiei tale de conținut.

Încă înțeleg bine?

Ei bine, dacă tot nu înțelegi unde merg cu aceste două întrebări, iată întrebarea în valoare de 1 milion R$:

Atunci când creați un articol, care ar trebui să fie principala dvs. preocupare,  persoanele care vă vor citi articolul sau optimizarea pentru motoarele de căutare care va determina cât de bine se poate clasa mai bine articolul dvs.?

Uh… complicat?

În această postare voi vorbi mult despre aceste trei întrebări, care uneori îi pot lăsa puțin confuzi pe unii marketeri, scriitori independenți și pe oricine produce conținut web .

De ce ar trebui să aibă conținutul meu o direcționare?

Am absolvit Jurnalism și în momentul în care am creat prima mea postare pe blog, mi-am dat seama că aproape nimic din ce am învățat în 4 ani de absolvire m-ar putea ajuta în acea sarcină.

Bine, nu a fost la început, dar după primul feedback asupra conținutului l-am putut vedea.

La fel ca mulți oameni care nu au experiență, experiență sau obicei de a produce conținut pentru internet, am scris un articol de ziar.

Am expus problema de la început, am căutat surse care să susțină faptul, am explicat problema în detaliu și am legat totul de o concluzie ucigașă.

La sfârșitul „scrierii” am fost sigur că totul este în regulă, precum și prima dată când am susținut un examen de admitere la UFMG (Universitatea Federală din Minas Gerais).

Și la fel ca prima mea experiență la universitate, m- am înșelat .

Numai că de data aceasta nu gramatica, acordul sau lipsa de adecvare la subiect m-au făcut să „eșuez”.

Ceea ce a făcut ca prima mea postare să fie un fiasco a fost simplul fapt că nu a rezolvat problema nimănui și nici nu a fost optimizat.

Acesta este…

Am esuat lamentabil .

După ce am primit acest prim feedback, câteva lucruri mi-au devenit extrem de clare:

 • Produceți întotdeauna un articol cu ​​o persoană în minte;
 • Fă-ți griji să cunoști problema persoanei  și să o rezolvi în timpul articolului tău;
 • Vă faceți griji pentru motoarele de căutare ;
 • Postările de blog sunt produse pentru a fi citite și pentru a atrage cititori, așa că traficul organic este una dintre principalele valori pentru a măsura rezultatul pozitiv;
 • Toată lumea trebuie să știe ceva SEO.

Adică, conținutul care se încadrează într-o strategie de marketing are nevoie de direcție .

Și după ce am descoperit toate acestea, a rămas o întrebare: Concentrați conținutul pe personaje sau pe SEO?

personaj

Gândiți, scrieți, ajutați și rezolvați-vă problemele personale.

Vreodată.

Punct.

Aceasta este probabil cea mai răspândită și mai repetă informație de pe întregul internet când vine vorba de inbound marketing și content marketing . În ciuda acestui fapt, nu este întotdeauna clar în mintea celor care produc conținutul.

Poți întâlni constant articole care nu au sens. Spun asta pentru că am trecut prin această situație de mai multe ori.

De fiecare dată când aveți o întrebare, procesul este de obicei același: accesați Google, efectuați o căutare și găsiți un articol sau o pagină care poate rezolva acea întrebare.

Simplu și clar. Corect?

În unele situații dai peste un articol promițător. Titlul te atrage și simți că acel loc are informațiile pe care vrei cu disperare să le găsești.

După câteva secunde de lectură, devine clar că acesta este doar un alt articol care vorbește, vorbește, vorbește și nu spune nimic în același timp.

Ce inseamna asta:

 • Articolul este o pilota patchwork. Autorul acelui conținut a căutat același subiect ca și tine și doar a tăiat articolele până când a creat ceva „unic”;
 • Autorul habar nu are despre ce vorbește și chiar nu a putut concluziona nimic;
 • Conținutul nu a fost produs cu țintirea pentru o anumită persoană și, prin urmare, nu a putut să vă răspundă la întrebare;
 • Fii sigur, s-ar putea să nu fii singura persoană care a fost frustrată de articol.

Aș mai putea enumera câteva variabile posibile pentru a explica lipsa de obiectivitate și depanare în miile de articole care locuiesc astăzi pe Google, dar să ne oprim aici.

Există câteva acțiuni care te vor ajuta să nu cazi în greșeala pe care o fac unele companii în strategia lor de conținut:

 • Aflați cine este persoana dvs.
 • Cunoaște-ți problemele, cele mai mari provocări și obiectivele principale;
 • Aflați ce canale folosesc pentru a consuma informații;
 • Ce ton ar trebui să folosești pentru ca mesajul tău să ajungă la persoanele tale;
 • Aveți obiective clare pentru fiecare articol de pe blogul dvs.

Odată ce aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a viza articolul către o anumită persoană, trebuie doar să selectați orice problemă pe care o are și să o rezolvați în articolul dvs.

Oricare ar fi, dacă este un interes al persoanelor tale, conținutul ar trebui să se concentreze pe asta.
Nu produce pentru că crezi că este interesant sau crezi că este un subiect interesant pentru blogul tău.

Producția ar trebui să se concentreze întotdeauna pe îndoielile și problemele clientului tău ideal, personajului tău.

Bine, după ce ai făcut această afirmație, unde vine conținutul cu accent pe optimizarea motoarelor de căutare?

DACĂ

Pe cealaltă față a monedei găsim articole care sunt produse cu un singur obiectiv: să fie pe prima pagină a Google, de preferință printre primele trei rezultate.

Până de curând, mulți agenți de marketing s-au concentrat exclusiv pe producerea de articole extrem de optimizate.

Aceasta înseamnă că ați întâlnit posibil conținut redundant cu un anumit cuvânt cheie folosit în mod repetat în timpul piesei.

Pentru o lungă perioadă de timp, motoarele de căutare au fost ghidate doar de cuvinte cheie și acest lucru a lăsat internetul plin de conținut de calitate scăzută și superficial.

În 2011, asta a început să se schimbe odată cu Actualizarea Panda de la Google, care a penalizat milioane de pagini care aveau conținut slab, superficial și de calitate scăzută.

Și tocmai în acest moment povestea a început să se schimbe odată pentru totdeauna.

Până acum am vorbit practic despre personaje și foarte puțin despre optimizări care te vor ajuta să-ți îmbunătățești clasamentul, nu?

Ce se întâmplă este următorul lucru: în ultima vreme, mai exact după actualizarea Hummingbird care a intrat live în 2013, lucrurile s-au schimbat definitiv.

Această actualizare a fost ultima revizuire majoră a algoritmului Google și a beneficiat și mai mult de rezultatele care sunt cu adevărat utile.

În prezent, conținutul care se clasează bine este cel care poate ajuta cititorul.

Acestea sunt elementele de conținut capabile să facă un utilizator să intre într-o anumită pagină pe SERP (pagina de rezultate Google) și să rezolve toate îndoielile acelei persoane de pe pagina dvs. fără ca ea să se întoarcă la pagina de căutare.

Acest lucru este văzut într-o lumină extrem de pozitivă și influențează direct clasarea paginilor tale.

Și cum să beneficiezi de ea?

Concentrează-te pe oameni!

Nu mă voi întoarce la punctele anterioare, cred că trebuie să fi interiorizat deja importanța gândirii la personaje. Acum să mergem la SEO.

Oricât de mult acest articol sună ca o evanghelizare pentru persoane și inbound marketing, nu este exact ceea ce încerc să fac.

În ciuda concentrării producțiilor pe un public foarte specific, este esențial să țineți cont de faptul că SEO este la fel de important ca și conținutul în sine.

De fapt, înainte de a continua acest conținut trebuie să vă spun un secret pe care poate nu îl cunoașteți deja.

Factori de clasare: cei responsabili pentru a vă face paginile să apară în partea de sus sau nu

De fiecare dată când se efectuează o căutare, algoritmul Google ia în considerare o sută de criterii pentru a clasifica rezultatele.

Link-urile sunt și vor continua să fie una dintre cele mai importante și de top surse de valoare pentru orice pagină, iar achiziția de link-uri este o strategie necesară pentru succes.

Dar există două tipuri de optimizări existente cărora trebuie să le acordați atenție:

 • SEO pe pagină: acestea sunt optimizări pe care le puteți efectua în domeniul dvs. și în anumite pagini
 • SEO off page: acestea sunt optimizări efectuate în afara domeniului dvs. Cu scopul de a arăta ce alte domenii se referă la ale dvs.

Pentru ca conținutul dvs. să se claseze cu adevărat bine, trebuie să efectuați o serie de optimizări pe și în afara paginii, astfel încât, împreună, să obțineți rezultatul.

Personaj X SEO: Care este cel mai bun mod de a scrie articole care funcționează

Pentru a încheia această discuție, acum să legăm detaliile împreună, astfel încât totul să aibă sens.

După cum tocmai am spus, unul dintre principalii factori de clasare este conținutul în sine. Aceasta înseamnă că modul în care este creat, digerat și replicat va influența direct clasarea unei anumite pagini.

Articolul despre personaje este extrem de relevant pentru publicul nostru și clientul ideal (una dintre personajele Rock Content). Prin urmare, a-l avea ca prim rezultat al căutărilor organice pentru acest cuvânt cheie este extrem de important.

Am ales acest articol pentru a da un exemplu din motive clare:

 • Este un articol foarte vechi de pe blogul nostru (Factor de clasare a vârstei URL)
 • Este optimizat pentru On page (mai mulți factori de clasare)
 • Primește mai multe link-uri externe (Achiziția de link-uri pentru a câștiga autoritate)
 • Rezolvă clar îndoielile persoanei noastre cu privire la subiect (Conținut de calitate care ajută cititorul)
 • A fost actualizat de câteva ori de la lansare (Factor de clasificare a monedei de conținut)

După cum puteți vedea, acest articol funcționează atât de bine pentru suma tuturor factorilor de mai sus. Niciun factor de clasare singur nu este capabil să pună articolul dvs. în top.

„“ Bine, dar la sfârșitul zilei, care este cel mai important lucru de care să-mi faci griji atunci când îmi creez articolele?”

Persoane și SEO.

Un articol axat doar pe o anumită persoană fără să țină cont de optimizările pentru motoarele de căutare cu greu va avea un rezultat bun.

Așa cum un articol axat în întregime pe SEO, fără să-și facă griji pentru cititor, nici nu se va clasa bine.

Rețeta succesului este să dezvolți o strategie în care poți produce cele mai bune piese de conținut concentrate pe personajele tale, fără a uita importanța SEO.

Fie în optimizări interne On Page sau externe, ca strategie de Link Building bine definită .

Ei bine, asta este! Sper că v-am ajutat să vă clarificați îndoielile cu privire la acest subiect.

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.