Pe fondul controverselor legate de securitatea datelor utilizatorilor, Mark Zuckerberg a făcut o postare cu noua poziționare pe care o caută rețeaua de socializare.

Printre controversele din jurul Facebook în ultima vreme, creatorul rețelei de socializare , Mark Zuckerberg, a făcut o postare promițătoare noi direcții pentru Facebook, bazate pe securitate, confidențialitate și permanență scurtă a conținutului în rețea.

La începutul lunii martie, Zuckerberg și-a folosit profilul de pe rețea pentru a publica un text amplu care reflectă căutarea unei noi poziționări în rețea.

Continuați să citiți și să înțelegeți punctele abordate de el.

recâștiga încrederea?

După ce a trecut prin numeroase probleme și controverse care implică securitatea datelor, platforma pare să caute să recâștige publicul.

Într-o inițiativă care urmărește comportamentul utilizatorilor rețelelor de socializare, Zuckerberg explică noile direcții ale companiei (care, merită să ne amintim, reflectă și Instagram și Whatsapp) care vizează restrângerea share-urilor.

Folosind o analogie, postarea compară fluxul actual de Facebook cu o piață a orașului. Tot ce se spune poate fi perceput de toată lumea, în timp ce noua propunere ar fi mai asemănătoare cu sufrageria unei case, privată și sigură.

Aceasta înseamnă că atunci când utilizatorul alege să partajeze ceva, mai puține persoane vor avea acces la conținut.

„Interacțiuni private. Oamenii ar trebui să aibă locuri simple, intime, în care să aibă un control clar asupra cine poate comunica cu ei și să aibă încredere că nimeni altcineva nu poate accesa ceea ce împărtășesc.”

Un alt factor relevant în discursul antreprenorului a fost legat de durata de viață a postărilor și criptarea în rețea.

Potrivit acestuia, creșterea efemerității postărilor creează un mediu mai favorabil pentru ca utilizatorii să fie mai spontani, pe lângă faptul că împiedică postările vechi să revină pentru a le dăuna.

Aliată cu aceasta, criptarea, care este deja observată în Whatsapp , permite evitarea scurgerii de informații private.

Un alt factor subliniat în discursul lui Mark a fost intenția de a integra intuitiv comunicarea între platforme . El citează exemplul planului de a folosi Messenger și Whatsapp ca principale forme de comunicare (integrată) pe Facebook.

Zuckerberg citează achiziții făcute de Facebook, în care utilizatorul trebuie să-și transmită numărul de telefon pentru a comunica prin Whatsapp cu vânzătorul. Acest tip de expunere a intimității ar fi evitat prin integrare.

Permiterea unui utilizator să trimită mesaje prin Messenger către Whatsapp fără să cunoască neapărat numărul de telefon personal al utilizatorului.

noi precepte

În declarație, antreprenorul a făcut o listă cu câteva dintre valorile călăuzitoare ale acestei noi perioade.

criptare

Intenția este de a se asigura că comunicațiile dintre utilizatori rămân private și sigure. Propunerea prevede că criptarea datelor împiedică accesul neautorizat, inclusiv de către platformă.

Reduceți permanența

Se referă la durata de viață a publicațiilor online. Se speră că prin scurtarea permanenței conținutului, oamenii se pot simți mai confortabil și mai autentici pe aceste canale.

Siguranță

Ideea este de a face tot ce este în puterea companiei pentru a asigura securitatea prin criptare.

interoperabilitate

În ciuda faptului că este un cuvânt complicat, desemnează comunicarea transparentă între două sisteme. Și se referă la integrarea dintre WhatsApp și Messenger, de exemplu, în încercarea de a unifica comunicarea între platforme.

Stocare securizată a datelor

Potrivit textului, utilizatorii ar trebui să se aștepte ca rețeaua să nu stocheze date sensibile în țări cu condiții considerate fragile în ceea ce privește drepturile omului (cum ar fi confidențialitatea) și libertatea de exprimare, pentru a preveni accesarea inadecvată a datelor.

modificarea prognozei

Textul nu a oferit nicio predicție cu privire la momentul în care modificările vor fi implementate efectiv. Și nu era clar dacă Facebook, în aranjamentul de feed văzut astăzi, va fi depășit de acest nou mod de comunicare.

Zuckerberg susține, de asemenea, că propunerea de valoare a acestui model nu se bazează pe acumularea de prieteni sau adepți , ci mai degrabă concentrarea pe a permite utilizatorilor să-și folosească platformele pentru conversații mai semnificative.

principalele provocări

În publicație, proprietarul Facebook ridică și câteva posibile probleme și provocări pentru execuția acestei noi propuneri.

Gândind în termeni de securitate, criptarea datelor trebuie gândită cu atenție pentru a preveni difuzarea conținutului criminal sau dăunător de către platformă.

La urma urmei, confidențialitatea nerestricționată poate oferi teren fertil pentru activități criminale.

O altă provocare se referă la companiile care investesc în reclame pe diferite platforme . Până la urmă, dacă compania ta creează o reclamă pe Facebook, aceasta vrea să apară, pe cât posibil, publicului său.

Unificarea și restrângerea mesajelor pe platformă pot afecta modul în care sunt proiectate anunțurile. Prin urmare, rețeaua de socializare trebuie să se gândească în continuare la modalități de a beneficia agenții de publicitate în aceste cazuri.

Pe lângă dificultățile tehnice, Facebook s-a confruntat, din 2018, cu lovituri succesive aduse reputației companiei. Pe lângă marele scandal Cambridge Analytica, Facebook a primit numeroase plângeri legate de lipsa securității în rețea.

Una dintre ele a fost realizată chiar după publicarea lui Zuckerberg și se referă la un document care conține sute de mii de parole de utilizator necriptate (adică parolele erau vizibile) pus la dispoziția sutelor de angajați ai companiei încă din 2012.

Compania a confirmat deja veridicitatea faptelor și intenționează să anunțe utilizatorii afectați cât mai curând posibil.

Cu toate aspectele puse în discuție, este de înțeles de ce Facebook caută alternative pentru a scăpa de modul actual de partajare a conținutului.

Dar ar putea această nouă configurație de rețea socială să fie o nouă tendință emergentă? S-ar putea ca această mișcare de a purta conversații private să devină o adversitate pentru companii. Soluția este să urmăriți în continuare actualizările pe această temă.

Nu rata postările noastre de pe blog și află tot ce se întâmplă în universul Digital Marketing!

De Sorin

Agentie web design & dezvoltare web, specializata in crearea de site-uri web de prezentare, magazine online, campanii publicitare Facebook , Instagram si YouTube. Cu o vasta experienta in programare web si un portofoliu impresionant in Romania, Creativ24 este solutia optima pentru identitatea ta virtuala. Pana in prezent compania noastra a realizat cu succes site-uri de prezentare si magazine online.