Pornirea unui e-commerce de la zero este din ce în ce mai importantă pentru o companie care vrea să reușească în strategiile sale. Pentru aceasta, a avea un ghid pas cu pas despre cum să-l structurați poate fi un mare diferențiere pentru a evita greșelile și pentru a obține rezultate expresive în această nouă călătorie.
Pentru a începe 2022 pe picior bun și cu profitabilitate bună în afaceri, investiția într-un e-commerce de la zero este o opțiune frumoasă. Având în vedere că internetul este din ce în ce mai folosit de consumatori, deschiderea unui magazin online poate fi cheia succesului.
Astfel, te asiguri ca clientii tai au acces la produsele pe care le oferi, sporesti profiturile companiei si se bucura de toate beneficiile pe care le ofera acest tip de afaceri.
Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să creați un e-commerce de la zero, consultați acest ghid cu câțiva pași pe care i-am pregătit special pentru a vă ajuta în această călătorie. În el, veți vedea următoarele subiecte care vă pot ajuta să vă deschideți magazinul online!
1. Stabiliți un obiectiv
Primul pas pentru a avea succes atunci când începeți un e-commerce de la zero este să vă stabiliți obiective și obiective realizabile și realiste. În acest fel, înțelegi unde vrei să ajungi și ce ritm este necesar pentru a realiza ceea ce îți dorești, fără a te frustra.
În acest sens, merită structurat, în primul rând, obiectivele generale, care pot fi atinse pe termen mai lung. Apoi, este timpul să te gândești la micro-obiective, care te vor ajuta să atingi obiectivul general stabilit pentru noul tău proiect.
Pentru a urmări progresul acestor obiective, merită să stabiliți indicatori cheie . De exemplu, puteți viza valoarea vânzărilor din lună, acoperirea comerțului electronic și așa mai departe.
2. Definiți platforma ideală
Alegerea unei platforme adecvate pentru obiectivele concepute pentru comerțul electronic este foarte importantă. Cu o opțiune adecvată, vă asigurați că consumatorii dvs. au o experiență de cumpărături încântătoare și că fac afaceri din nou cu compania dvs.
În acest sens, platformele trebuie să ofere caracteristici precum integrarea cu mijloace de plată , modalități de a facilita expedierea produselor vândute și alte soluții care facilitează viața de zi cu zi a magazinului online.
În plus, pe piață există două modalități: platformele Open Source, care vă permit să vă personalizați comerțul electronic și să aveți un cost mai mic și platformele SaaS. În ele, vei avea o infrastructură care oferă performanțe mai mari și o utilizare intuitivă.
3. Alegeți produsul și nișa de piață
Un alt pas spre deschiderea unui e-commerce de la zero este alegerea produsului și a nișei de piață în care vei lucra. Această definiție este esențială și trebuie realizată cu mare grijă și studiu.
Deci, trebuie să analizați opțiunile de piață, să evaluați concurența și să înțelegeți care sunt oportunitățile. De asemenea, cum te poți diferenția în segmentul pe care vrei să-l alegi.
Efectuând această analiză și făcând o alegere bună, sunteți mai pregătit să vă stânciți magazinul online, să vă evidențiați în nișa aleasă și să încântați clienții care vă caută comerțul electronic.
4. Stabiliți mijloacele de plată
Un pas important în crearea comerțului electronic este definirea mijloacelor de plată pe care le vei pune la dispoziția clienților în magazinul tău virtual. Ori de câte ori este posibil, includerea mai multor alternative contribuie la transformarea celui mai mare număr de vânzări viabile.
Cu toate acestea, unele criterii trebuie luate în considerare înainte de a selecta ce mijloace de plată intră pe site. Pentru aranjamentele în rate, merită să prioritizați utilizarea cardurilor de credit, deoarece acestea oferă mai multă liniște pentru afaceri și evită cazurile de neplată.
Integrarea site-ului cu un gateway de plată este o modalitate excelentă de a efectua tranzacții într-un mod simplu și sigur în afacere.
5. Găsiți furnizori
Majoritatea antreprenorilor sunt foarte preocupați de relația cu clienții și ajung să lase furnizorii pe plan secund. Cu toate acestea, a avea parteneri buni vă ajută să aveți prețuri, produse și termene mai bune pentru a vă satisface cererea.
Pentru a defini cele mai bune opțiuni, puteți crea un tabel pentru a organiza datele fiecăruia. Criterii precum canalele de contact, cantitatea de produse disponibile, termenele de livrare și alte beneficii pot ajuta la alegerea celor mai buni furnizori.
Când faci primul contact, fii clar cu privire la obiectivele tale și verifică ce condiții le poate oferi fiecare potențial partener.Astfel, le selectați pe cele mai compatibile cu proiectul dvs.
6. Stabiliți canale de servicii
Oferirea unui serviciu bun pentru clienți este esențială pentru ca o companie să obțină succes și creștere pe termen lung. Pentru aceasta, un pas important pentru deschiderea unui e-commerce de la zero este definirea canalelor care vor fi folosite pentru a servi consumatorii.
În acest sens, este esențial să înțelegeți personalitatea afacerii dvs. și să verificați modalitățile prin care aceasta caută să fie deservită. De acolo, este suficient să implementezi soluțiile pentru a oferi suport de calitate.
Puteți folosi WhatsApp, rețelele sociale, e-mailul, chatbot-urile de pe site și altele. De asemenea, merită să oferi instruire angajaților, pentru a oferi instruire pentru un serviciu amabil și fermecător, și pentru a asigura succesul în comerțul tău electronic.
7. Stipulați mijloacele de livrare
Logistica poate determina succesul sau eșecul comerțului dvs. electronic. Printr-o bună planificare pentru această zonă, puteți reduce costurile, creșteți satisfacția clienților și puteți atrage mai mulți consumatori în magazinul dvs.
Prin urmare, investirea timpului pentru a determina cea mai bună modalitate de a expedia produsele vândute este foarte importantă. În acest sens, puteți alege Oficiul Poștal sau parteneriat cu transportatori.
Crearea unui e-commerce de la zero poate fi foarte dificilă, nu-i așa? Folosind sfaturile enumerate mai sus, ai o hartă simplificată pentru a parcurge această nouă etapă din viața ta profesională. Antreprenoriatul nu este o sarcină simplă, dar prin această cale, este posibil să-ți transformi propria istorie și să contribui la dezvoltarea clienților și partenerilor tăi.