Traficul organic este ansamblul de vizite pe site-ul dvs. pe care le primiți spontan, fără a utiliza reclame. De obicei, acest tip de trafic provine de la motoarele de căutare precum Google și Bing.
Marketingul digital începe cu atragerea oamenilor. Dacă nu poți aduce publicul potrivit pe canalele tale digitale, nu vei obține rezultate.
Multă vreme s-au plătit principalele modalități de a atrage atenția potențialilor clienți. Dar odată cu progresul internetului, acest scenariu s-a schimbat în bine.
În zilele noastre, este posibil să generați vizite pe un site web fără să cheltuiți bani pe reclame sau să cumpărați liste de e -mail – acesta este ceea ce numim trafic organic.
Traficul organic este pe bună dreptate obiectivul principal al multor companii care investesc în crearea unei strategii digitale de achiziție de clienți.
Vrei să știi de ce atât de mulți oameni le pasă de acest lucru și cum poate beneficia afacerea ta de pe urma traficului organic? Continuați să citiți!
Ce este traficul organic?
Toate vizitele pe care le primește un canal digital (cum ar fi site-ul web sau blogul unei companii ) se numesc trafic.
Traficul organic nu este altceva decât vizite câștigate spontan, fără a folosi reclame. De obicei, acest tip de trafic vine de la motoarele de căutare precum Google și Bing.
Nu poți spune, exact, că traficul organic nu implică niciun cost, pentru că strategiile de atragere a vizitelor costă bani și necesită timp.
Dar principala diferență dintre traficul organic și cel plătit este că cheltuiți bani o dată pentru a obține rezultate pentru o perioadă lungă de timp .
Un articol pe blog pe care îl produceți va dura timp și va costa bani, dar ar putea genera rezultate astăzi și peste un an. Între timp, un anunț durează doar atâta timp cât plătiți pentru el.
Care sunt celelalte 4 tipuri de trafic?
Dacă ați accesat vreodată tabloul de bord Google Analytics , trebuie să fi văzut mai multe nume de trafic diferite. Ce vor sa zica?
Practic, traficul este împărțit între plătit și organic, așa cum s-a explicat mai sus. Dar termenii folosiți ajută la înțelegerea mai precisă a modului în care un anumit vizitator a ajuns la fiecare pagină .
Pe lângă traficul organic, iată ce înseamnă fiecare dintre celelalte nume:
- Plătit : atragerea de vizitatori prin plasarea de anunțuri pe Google sau site-uri pe care publicul dvs. le vizitează des;
- direct : este atunci când o persoană accesează site-ul dvs. direct, fără a veni de pe alt site. Este încă o formă de trafic organic, deoarece nu provine din surse plătite;
- social : accesări din rețelele de socializare , ceva obișnuit în cazul linkurilor partajate pe aceste canale, care direcționează traficul către un site web;
- Recomandări : Când cineva vizitează o pagină de pe orice alt site web decât un motor de căutare. Acesta este ceea ce se întâmplă cu backlink -urile către un articol de pe blogul tău, de exemplu.
De ce să investești în trafic organic? primele 5 beneficii
La începutul articolului spuneam că traficul organic a devenit ținta principală a multor companii care decid să investească în Marketing Digital.
Acum este momentul să înțelegi de ce. Vezi ce beneficii poate aduce această strategie afacerii tale!
1. Raport calitate/preț
În primul rând, traficul organic contribuie la reducerea costurilor strategiei tale de marketing în comparație cu utilizarea reclamelor.
Ca urmare, marja de profit din vânzări este mai mare. Cu asta, puteți spune că rentabilitatea traficului organic este imbatabilă.
2. Scalabilitate
Reclamele nu sunt scalabile. Odată ce încetați să cheltuiți pe ele, traficul dvs. va scădea.
În plus, costul atragerii unui număr mare de vizitatori calificați poate fi inaccesibil. Cu traficul organic, se întâmplă invers: cu cât sunt mai multe vizite , cu atât costul este mai mic .
3. Relevanța
Google arată când un rezultat este o reclamă plătită. Astfel, utilizatorii știu deja că pagina în cauză încearcă să le vândă ceva, ceea ce scade încrederea în informațiile prezentate.
Rezultatul organic, la rândul său, este văzut ca fiind autentic și câștigă o credibilitate mai mare chiar de la început.
4. Durata
Durata rezultatelor unei strategii organice nu are data de expirare .
O singură postare pe blog poate genera milioane de vânzări pe o perioadă lungă de timp, ceva care se limitează la imposibil în comparație cu costul menținerii unei campanii de trafic plătit în desfășurare continuă.
5. Construirea relațiilor
Traficul plătit are valoarea lui, dar este mai potrivit pentru cei care vor să facă o vânzare imediată. Pentru a construi relații strânse și a urmări clienții pe parcursul întregii lor călătorii de cumpărare, traficul organic este cea mai bună alegere.
- Luați în considerare ceea ce am spus despre costuri, încrederea utilizatorilor și capacitatea de a extinde eforturile.
Cum să generezi trafic organic? 3 strategii de aplicat imediat
Dacă ești deja convins că traficul organic este într-adevăr o strategie bună în care să investești, singura întrebare care te gândești acum ar trebui să fie „Cum să obții vizite organic?”.
Și răspunsul este: cu strategii adecvate pentru asta, precum cele pe care le arătăm mai jos!
1. Marketing de conținut
Marketingul de conținut este unul dintre pilonii marketingului digital. Generarea de trafic organic, astăzi, se întâmplă cu greu fără un tip de conținut care să intereseze persoana .
Deci, dacă doriți să atrageți vizitatori calificați fără a fi nevoie să apelați la surse plătite, aflați cum funcționează Marketingul de conținut și ce trebuie să faceți pentru a-l aplica în mod consecvent.
2. SEO
SEO (Search Engine Optimization) este optimizarea pentru motoarele de căutare. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. este mai ușor de găsit de către Google.
SEO, ca și marketingul de conținut, este o strategie excelentă, dar necesită timp și disciplină. În funcție de modul în care este site-ul dvs. astăzi, multe vor trebui schimbate.
Dar nu vă îndoiți că efortul merită: un site bine privit de Google este un candidat puternic pentru generarea de trafic organic .
3. Marketing prin e-mail
Construirea unei relații cu persoanele care vă accesează conținutul este singura modalitate de a transforma vizitatorii simpli în clienți potențiali și, mai târziu, în clienți.
Marketingul prin e-mail este unul dintre cele mai bune canale pentru a cultiva interesul publicului tău captiv cu conținut actualizat și relevant.
Și, cu o listă de e-mail, este mai ușor să atragi vizitatori către conținutul tău decât doar să promovezi în rețele.
Descoperiți 5 trucuri de bază pentru a vă stimula generarea de trafic organic
Pe lângă strategiile complete axate pe obținerea de trafic organic către site-ul sau blogul tău, există și alte atitudini mai mici care sunt, de asemenea, esențiale pentru succes.
Consultați cele 5 trucuri de bază pe care trebuie să le urmați mai jos pentru a stimula generarea de trafic organic calificat a companiei dvs.
1. Foco total pe persona
Nu are rost să produci conținut gândindu-te la ceea ce Google consideră relevant și uitând de persoană. Amintiți-vă că oamenii vor consuma ceea ce produceți.
Gândiți-vă la ceea ce își dorește și are nevoie persoana dvs. , aflați cum caută răspunsuri la întrebările sau problemele sale principale și modelați-vă planificarea pe baza acestor date.
2. Creați o strategie pentru cuvintele dvs. cheie
Cuvintele cheie sunt încă foarte importante pentru a se clasa bine în motoarele de căutare, deoarece acestea ajută aceste site-uri să determine ce caută utilizatorul și ce conținut răspunde cel mai bine cererii.
Rock Content a obținut deja rezultate incredibile prin îmbunătățirea structurii căutărilor de cuvinte cheie. Indiferent cât de mare este blogul tău, fă-l o prioritate încă de la început.
3. Capriche în descrierea conținutului pentru Google
Google permite conținutului să apară diferit pe pagina de căutare pentru a atrage atenția utilizatorilor.
Puteți personaliza titlul unui articol sau al unei pagini, precum și meta descrierea a ceea ce va găsi persoana dacă face clic pe link.
Optimizați-vă conținutul cu tehnici de copywriting pentru a convinge utilizatorul și a crește rata de clic.
4. Publicați același conținut în formate diferite
Este foarte important ca conținutul tău să fie foarte relevant pentru public, dar asta nu înseamnă că trebuie distribuit într-un singur format.
De altfel, este recomandat să modificați o bucată de conținut pentru a o publica în diferite formate . Același material poate fi folosit ca:
- postare pe blog;
- infografic ;
- prezentare de diapozitive;
- video;
- cărți electronice și alte formate.
Fiecare dintre aceste formate poate fi publicat pe canale care generează trafic organic.
5. Petreceți cât mai mult timp promovând și producând conținut
Sfatul de mai sus are totul de-a face cu acest punct, deoarece este încă un efort uriaș de a promova același conținut în mai multe surse de trafic diferite.
Faceți acest lucru cu fiecare conținut pe care îl produceți. Dacă creezi un videoclip, de ce să-l postezi într-un singur loc? Postați pe YouTube , Vimeo, Facebook, IGTV și pe propriul site web.
Investește timp în promovarea conținutului tău . Cu cât faci asta mai mult, cu atât mai mulți oameni îți vor găsi mesajul și vor intra în legătură cu marca ta, fără ca tu să fii nevoit să folosești reclame.
Traficul organic necesită timp, cercetare și regularitate în producerea de conținut care generează valoare pentru persoană. Dar toată munca merită, deoarece aduce rezultate consistente, scalabile și de lungă dura