Un banc de lucru multifunctional te poate ajuta sa duci la bun sfarsit o multitudine de proiecte. Astfel, daca esti un specialist care executa lucrari in diferite orase, un gospodar care poate repara orice sau ai un hobby care iti cere precizie si grija la detalii, bancul de lucru se va dovedi indispensabil.

Tocmai de aceea, acesta este un echipament standard in orice atelier si pe orice santier, intrucat ofera o suprafata plana de dimensiuni generoase care iti permite sa tai, vopsesti, decupezi, gauresti, sudezi, lipesti sau asamblezi o multitudine de piese si mecanisme.

Daca vrei sa alegi varianta potrivita pentru natura proiectelor pe care le realizezi in mod frecvent, va fi necesar, in primul rand, sa decizi cum vei folosi bancul de lucru. Daca executi lucrari in diferite zone ale orasului sau tarii, probabil vei avea nevoie de o varianta portabila. Daca vrei sa il montezi in atelier sau in garaj, un model fix va fi ideal pentru tine. Iata caracteristicile celor doua tipuri!

Banc de lucru portabil

Modelele portabile au, de regula, dimensiuni mai mici decat cele fixe, intrucat trebuie sa ofere versatilitate si sa se potriveasca unor conditii de lucru diverse. Unele au picioare telescopice si blaturi care se pliaza, iar greutatea este mult mai mica, deoarece cadrul metalic este fabricat din aluminiu.

In acest caz, suprafata de lucru poate fi realizata din lemn sau plastic special, foarte rezistent. Picioarele multor modele portabile sunt dispuse la un unghi deschis fata de blat pentru a creste stabilitatea, asadar acestea vor fi pregatite pentru majoritatea proiectelor. Cel mai mare beneficiu este ca vei avea la dispozitie unealta cea mai importanta oricand si oriunde vei avea nevoie, indiferent de proiect.

Banc de lucru fix/mobil

Atunci cand alegi un astfel de obiect cu intentia de a-l folosi numai in atelierul tau, ai la dispozitie doua optiuni: modelul pe picioare fixe si varianta mobila, dotata cu roti.

Amplasarea bancului este un detaliu foarte important, intrucat unele proiecte ar putea necesita un spatiu foarte mare in jurul sau in lateralele blatului pe care lucrezi. Alte proiecte vor implica o lumina anume sau amplasarea in apropierea unui alt echipament fix. Unele persoane prefera sa prinda blatul de lucru de perete, in fata locului in care atarna sculele.

Odata ce ai ales pozitia bancului si l-ai fixat in respectiva pozitie, trebuie sa stii ca nu-l vei putea muta foarte usor. Modelele fixe sunt foarte robuste. Un banc de lucru multifunctional poate avea un cadru metalic sau din lemn, rafturi, sertare si multiple statii de lucru, iar dimensiunile sunt destul de mari. Astfel, daca alegi un banc fix, ar trebui sa iei in considerare toate detaliile utilizarii acestuia pentru a-i gasi locul perfect in atelierul tau (metodele de lucru, numarul de statii, spatiul disponibil etc).

Modelul mobil (prevazut cu roti) poate fi alegerea perfecta pentru cei care au proiecte foarte diverse. Constructia acestuia este robusta, dimensiunile sunt mari, insa rotile ajuta la deplasarea blatului exact acolo unde ai nevoie. Stabilitatea unui banc mobil este buna, intrucat majoritatea echipamentelor de acest tip sunt dotate cu sistem de blocare a rotilor odata ce ai ales pozitia optima a blatului. Astfel, acesta nu se va deplasa fara sa vrei atunci cand lucrezi.

Descopera un catalog complet de bancuri de lucru in oferta Viamond si profita acum de preturile deosebit de avantajoase!