Confruntarea cu milioane, daca nu chiar cu miliarde de companii care incearca sa-si faca un nume, a devenit esential sa incepi sa te gandesti la creare brand, un brand memorabil care sa iasa din concurenta si sa-ti sustina afacerea. Brandul tau trebuie sa se pozitioneze in mintea consumatorilor si, pentru asta, ai nevoie de o strategie puternica de comunicare.
Daca lucrezi la dezvoltarea unei imagini de marca pentru un client sau pentru propria firma, este in primul rand important sa intelegi ce este un brand si cum este creat.
Ce este un brand?
Un brand este definit de un set de semne distinctive care ii permit identificarea cu usurinta de catre consumatori. Este materializat printr-un nume propriu, un cuvant sau o expresie si in general asociat cu un logo si un slogan. De asemenea, este alcatuit din elemente care ii sunt specifice, precum istoria, valorile sau misiunile sale.
Defineste-ti proiectul
Conceptul de brand cuprinde mult mai mult decat doar un nume sau un simbol. Un brand, o componenta cheie a identitatii unei organizatii, se refera la un nume sau tip de produs produs de o anumita companie.
Identitatea ta de marca este alcatuita din mesajul tau, valorile tale, modul in care iti comunici ideile si emotiile pe care cauti sa le trezesti consumatorilor atunci cand interactioneaza cu marca ta. Cu alte cuvinte, se potriveste cu personalitatea afacerii tale si cu promisiunea facuta clientilor tai. Uneori este definit ca „ceea ce spun oamenii despre tine cand nu esti in preajma”.
Trebuie sa reusesti sa te faci original si indispensabil in ochii publicului larg. Ce te face unic? La ce problema raspunzi? Care vor fi beneficiile pentru consumator daca iti vor cumpara produsele tale?
Ce este identitatea unui brand?
Identitatea unui brand este setul de valori, imagini si mesaje care au fost create pentru a reprezenta compania si produsele sale. Se afla in centrul strategiei de marketing si defineste modul in care marca va fi perceputa, atat de angajatii tai, cat si de consumatorii sau partenerii tai.
Cat de importanta este identitatea marcii?
Ca intruchipare a esentei companiei si a activitatilor sale, un brand traieste si evolueaza in mintea si inima consumatorilor. Continutul de brand a fost una dintre cele mai populare strategii de marketing al continutului din ultimii ani. In plus, o strategie de branding bine conceputa poate, de asemenea:
- Sa dezvolte notorietatea companiei tale oferindu-i o fata si o personalitate.
- Sa construiasca incredere si credibilitate.
- Sa genereze impresii prin publicitate.
- Sa iti asigure activitatea viitoare de afaceri, care se traduce prin cresterea valorii financiare.
- Sa defineasca misiunea companiei tale pentru consumatori si angajati.
- Sa atraga clienti noi si sa pastreze clientii existenti.