Friteuza profesionala este un aparat electrocasnic care te ajuta sa economisesti timp, este usor de folosit si poate fi folosita pentru gatit atat in industria alimentara cat si in uzul casnic.

Aceste aparate inovative au aparut relativ recent pe piata din Romania si, in momentul de fata, exista numerosi producatori si distribuitori care comercializeaza aceste aparate.

O friteuza profesionala poate fi de mai multe tipuri:

#1 Friteuza clasica

Acest tip de friteuza se gaseste intr-o gama larga de forme si culori, si este construita preponderent din material plastic. Pentru uzul casnic, aceste friteuze sunt foarte utile in gatit, insa prezinta dificultati la curatare deoarece uleiul poate patrunde in zona dintre carcasa si cuva metalica din interior.

#2 Friteuza semiprofesionala

Aceasta friteuza este similara cu friteuza profesionala din bucatariile unitatilor de alimentatie publica, insa poate fi disponibila si in dimensiuni reduse, pentru uzul casnic.

Pentru curatare, friteuza semiprofesionala se dezasambleaza foarte usor, fara a necesita ajutorul unui specialist.

O friteuza semiprofesionala poate fi de mai multe tipuri: de inox, dublă sau dublă de inox. Aceste tipuri de friteuze semiprofesionale sunt extrem de fiabile, usor de intretinut si practice. Friteuzele duble permit prepararea a doua tipuri de alimente in acelasi timp, in cuve separate din aceeasi carcasa.

#3 Friteuza cu cos rotativ

Acest tip de friteuze au cuva si cosul de forma rotunda pentru a permite acumularea uleiului in partea de jos. Astfel, alimentele vor fi trecute prin ulei si vor fi preparate uniform. Pentru acest tip de friteuza profesionala, consumul de ulei este mai mic decat pentru celelalte modele.

#4 Friteuza cu paleta rotativa

Pentru o economie si mai mare de ulei, va recomandam friteuzele cu paleta rotativa. Alimentele nu mai sunt asezate in cosul special, ci direct in cuva si peste acestea se adauga o singura lingura de ulei.

Pentru a beneficia de o friteuza profesionala pentru nevoile tale sau pentru a afla mai multe despre acest produs, te invitam sa contactezi o firma specializata in echipamente horeca.