Creare magazin online

Cat de mult depinzi de telefon? Ai putea trai fara el?

Se poate sau nu trai fara telefon?

Traim vremuri in care daca cumva ti-ai uitat telefonul acasa atunci cand ajungi la serviciu nici nu poti sa te concentrezi la ce ai de facut. Te gandesti tot timpul „daca pierd un apel important”, „daca vrea copilul sa ma intrebe ceva”, etc. Eu daca as avea un angajat in situatia asta, as prefera sa il las sa mearga acasa sa isi ia telefonul si apoi sa se intoarca la birou si sa munceasca la intreaga lui capacitate.

Oare chiar nu se poate trai fara telefon? Chiar atat de legati suntem de aces device incat suntem in stare sa ne schimbam chiar stilul de viata din cauza lui? Am ajuns pana acolo incat suntem gata sa investim in telefoane rezistente la caderi de la inaltimi, in telefoane ce pot rezista sub apa, etc? Mergi pe strada si aproape te ciocnesti de oameni pentru ca stau cu ochii in telefon, in autobuz numai poti sa vezi fata nimenui, toti stau cu ochii in telefoane, iar la serviciu daca ai 1 minut liber iti arunci repede ochii pe conturile retelelor de socializare.

Am lasat o saptamana telefonul acasa. L-am retrogradat la stadiu de telefon fix. Asa cum aveau ai mei parinti pe vreamea cand purtam ciorapi si sandale :). Rezultatul? Primele 3 zile, parca au fost mai rele decat atunci cand m-am lasa de fumat. Insa incet incet, m-am obisnuit. Si am constat ca putine chestii erau atat de importante incat nu le pitea pune la punct dupa ora 17.00. E adevarat ca am pierdut vreo doua oportunitati de a bea o bere cu prietenii, dar nu a fost nicio nenorocire (oricum am recuperat). In concluzie, nu am murit si nici vreo catastrofa nu s-a produs in familia noastra. Dimpotriva, parca aveam ceva mai multe de vorbit cu sotia cand ajungeam acasa.

Le-am povestit amicilor despre experiment. Prima oara au ras. Apoi au realizat ca telefonul mobil pe langa multiplele avantaje, e si o sursa mare de stres. Dupa ce anul trecut am renuntat doua saptamani la masina si am folosit doar mijloacele de transport in comun, anul asta, dupa experimentul cu telefonul, am inceput sa cred ca noi ne cam „alintam”. Aud des: „nu as putea trai fara telefon”, nu as putea supravietui fara masina”. Nimic mai fals. Nu poti trai fara aer, apa sau mancare. In rest … ne alintam.

E adevarat sunt si oameni care depind de telefon. Sunt oameni care castiga bani vorbind la telefon. Sunt oameni care isi cumpara un telefon rezistent la praf, apa sau socuri tocmai de frica sa nu cumva sa i se strice device-ul si sa ramana vreo secunda in afara retelei :). Astea dupa parerea mea sunt cazuri aproape patologice. Eu zic ca se poate si fara telefon. Si inca se poate trai ceva mai bine, doar ca ai nevoie de ceva mai multa organizare a vietii cotidiene. Voi ce parere aveti?

Comments are closed