Traim intr-o societate unde gradul de stres este foarte ridicat si comunicarea intre persoane foarte scazuta, creeandu-se astfel mici dispute care nelamurite duc la un conflict ce poate altera foarte usor relatii construite cu greu atat pe plan profesional, cat si pe plan sentimental, iar solutionarea acestuia uneori este dezavantajoasa pentru una din persoanele conflictuale, pentru ca una iese bine, iar alta nu.

Astazi, se poate ca ambele persoane aflate intr-o situatie conflictuala sa iasa dintr-un conflict cu zambetul pe buze si cu relatia pastrata. Cum? Simplu!…prin intermediul MEDIERII.

Ce ar trebui sa stim despre aceasta metoda de solutionare a conflictului este ca:

  • medierea este recomandata in special in cazurile cand relatiile dintre parti s-au inrautatit de o asemenea natura incat comunicarea intre acestea a fost intrerupta.
  • participarea la mediere, ca la orice alt process de natura consensuala, are un caracter voluntar, desi in unele cazuri instantele de judecata pot cere partilor sa participle la mediere, ca o etapa obligatorie inaintea derularii procesului in fata instantei de judecata.
  • medierea este modalitatea voluntara de solutionare a conflictelor dintre doua sau mai multe personae, pe cale amiabila, cu sprijinul unei terte personae neutral, calificata si independent, printr-o activitate desfasurata in conformitate cu prevederile legale.
  • in mediere, comunicarea este un instrument care ajuta la imbunatatirea perceptiei si pozitivarea atitudinii intre parti, pentru ca acestea sa inteleaga problema care a dus la starea de conflict, iar in baza intereselor comune sa incerce sa o rezolve.
  • mediatorii trebuie sa fie independenti, neutrii fata de dispute si parti si sa conduca procesul de mediere intr-un mod impartial.

Pentru mai multe detatii si informatii despre mediator sau mediere vizitati site-ul: www.mediator-mediere-bucuresti.ro