De fiecare data cand doresti sa faci o investitie, te gandesti care este cea mai buna abordare. Sa cumperi materiale care tin mai putin, dar sunt mai ieftine sau sa cumperi materiale de care nu va trebuie sa mai ai grija o viata intreaga, cu riscul de a fi nevoit sa cheltui mai mult? Recomandarea mea este sa te gandesti de doua ori si preferabil sa alegi varianta materialelor de calitate. Descopera aici aceste materiale pentru acoperisuri in care merita sa investesti pentru o viata in care nu va mai trebui sa te gandesti la acoperis.
Dintre toate acestea, azi vorbim despre cupru care, bineinteles, este unul dintre cele mai rezistente materiale pentru acoperisuri. Cuprul, initial, are o culoare brun rosiatica si este lucios, aproape stralucitor. Insa odata cu trecerea timpului si cu expunerea la factorii de mediu, acesta se oxideaza si are doua etape prin care trece in timpul oxidarii. Mai intai, la 6 – 12 luni de la prima expunere, de la montaj, cuprul devinde maro mat, iar apoi, incepe a doua faza de oxidare, prin care se transforma intr-un verde patinat, insa acest proces se termina abia dupa zeci de ani de expunere. Acest ultim strat de oxidare este cel care asigura acea durabilitate imensa a cuprului.
Cele doua efecte se pot obtine si in mod industrial, de aceea am ales sa vorbim, prima data, despre cuprul in stare naturala. Foliile din acest tip de cupru pe care le comercializeaza compania Monsena vin tocmai din Germania, din fabricile KME, care sunt recunoscute pentru aceste produse la nivel international. Asadar, calitatea este garantata.
Ceea ce mai trebuie sa aflam sunt caracteristicile care fac ca acest tip de cupru – Tecu Classic – sa fie atat de bun pentru acoperisuri. Este un material care se potriveste atat pentru montaje prin faltuire cat si pentru montaje normale. Are o maleabilitate foarte mare, indiferent de temperatura sau de directia de rulare. De asemenea, are o temperatura de topire foarte mare, ceea ce il face foarte rezistent la foc.
Datorita proprietatilor sale, cuprul poate fi montant atat in mod traditional, cum am fost obisnuiti pana acum, cat si prin faltuire. Pentru aceasta tehnica, KME pune la dispozitia constructorilor fasii si folii, in functie de marimea care se doreste pentru realizarea design-ului dorit. In imaginea de mai jos se poate observa modul in care se face montajul prin faltuire.
De asemenea, puteti sa optati si pentru un mod mai estetic de montaj, si anume acela sub forma de sindrila sau de romburi, ca in imaginile de mai jos. Se poate observa nota foarte estetica pe care o au romburile cu colturi rotunjite.
Asa ca tot ce trebuie sa faceti acum este sa alegeti una dintre aceste modele, pentru ca acesta este exact modul in care le veti primi din fabrica. De restul se ocupa compania Monsena, care are sediul in Bucuresti, str. Siriului, nr. 60A, sau puteti sa o contactati la numarul de telefon 021 232 12 55.