apartament-de-vanzare

Orice tranzacție imobiliară care a avut success a fost cu siguranță încheiată de un agent imobiliar profesionist. Ei au toate cunoștințele necesare pentru a soluționa orice fel de probleme care apar pe parcursul încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. O persoană care este interesată de tranzacția unui apartament de vânzare trebuie să știe ce fel de întrebări adresează unui consultant imobiliar. În funcție de răspunsurile pe care acesta le va oferi, vor ști dacă persoana în cauză este sau nu un profesionist.

Iată câteva din întrebările pe care le poți adresa unui agent imobiliar:

Ce vechime ai în sectorul imobiliar?

Experiența este foarte importantă pentru un agent imobiliar dar uneori chiar și un agent care nu activează de o lungă perioadă de timp în acest domeniu poate reuși să încheie orice fel de tranzacție cu succes deoarece,  în spatele fiecărui agent se află o echipă care îi coordonează și susține activitatea. Este importantă maniera în care el vă va oferi raspunsul, cum se va vinde ca persoană le fel va vinde și proprietatea pe care o dețineți.

Care sunt vânzările asemănătoare cu ale mele?

Nici un agent imobiliar nu va dezvălui detalii exacte despre tranzacțiile sale. Aspecte generale vă vor fi furnizate, legate de costuri, de etapele de desfășurare, etc. Indiferent de zonele în care acesta a încheiat tranzacții de vânzare, daca este o persoană profesionistă va putea vinde un apartament Cluj în orice zonă.

Care sunt metodele tale de rezolvare a problemelor care apar pe parcursul tranzacției?

Toate problemele  se pot rezolva dacă există relații destul de solide între cumpărător și agent respectiv vânzător și agent. Sinceritatea este calitatea pe care se bazează orice fel de relație, iar acest lucru funcționează și în sectorul imobiliar. Dacă în orice fel de tranzacție există sinceritate, aceasta are șanse mult mai mari de reușită. Din răspunsul său veți realiza care este gradul de implicare al agentului în activitatea pe care o desfășoară împreună cu dumneavoastră.

Cum îmi vei promova proprietatea?

Un plan de marketing necesită timp și munca unei echipe. Această întrebare va avea răspuns doar de la un profesionist, o persoană care activează de mult timp în domeniu și care cunoaște strategii și tehnici de marketing.

Ce comision practicați?

Procentajul standard de comisionare a tranzacțiilor imobiliare este de 2% iar cel mai potrivit ar fi sa alegeți să nu negociați acest lucru. Este clar că un câștig bun îl va motiva pe respectivul agent în realizarea unei tranzacții cît mai bune atât pentru el cât și pentru dumneavoastră ca vânzător.