Foarte multe locuri de munca necesita uzul imprimantelor. In fiecare zi acel sunet al cernelii ce se imprima pe coli intr-o viteza atat de scurta, apoi simtiti coala cum inca este calda. Daca ati si muncit mult la acel document pe care il printati probabil printarea lui ofera un sentiment asemeni aceluia in care gasiti dimineata la brutarie painea calda, abia scoasa din vatra, si sunteti pur si simplu incantati ca puteti cumpara acea paine calda, chiar daca de cele mai multe ori aceasta se raceste pana acasa. Exista tot felul de lucruri mici ce ne pot face fericiti, dar trebuie sa fim atenti la ele si sa nu ne dorim mereu imposibilul.
Imprimantele sunt astfel, din ce in ce mai folosite, atat ca si numar al oamenilor care le folosesc, cat si a timpului dedicat uzului unei imprimante. Si normal, ca o masinarie ce functioneaza pentru a ii ajuta omului munca, necesita o gama de resurse pentru a putea functiona. Imprimantele folosesc ca si energie curentul electric, iar ca resursa pentru a tipari au nevoie de cartuse umplute cu cerneala. Aceste cartuse se impart in o serie larga de categorii, deoarece exsta si o multime de feluri de imprimante, de la cele grafice (plotter), la cele micute de birou (inkjet/laser). Cele mai folosite imprimante sunt cele laser si inkjet, cele laser folosind o cerneala numita toner. Tonerul este o cerneala uscata de fapt, aceasta fiind alcatuita din combinarea a mai multor substante cum ar fii oxizii de fie pentru culoare, polimeri plastice si altele. Cartusele cu jet de cerneala folosesc intr-adevar niste cartuse umplute cu cerneala de-a dreptul, dar care bineinteles este tratata in diferite moduri pentru fiecare model in parte.
Deci, fiecare imprimanta are propriul gen de cartus, atat cele laser, inkjet, plotter-ele, cele termice, etc. Din acest motiv, acestea nu trebuie sa fie confundate sau schimbate intre ele, deoarece fiecare functioneaza cu un anumit princpiu, deci inserarea unui cartus laser de exemplu intr-o imprimanta inkjet nu va duce la nimic altceva decat la distrugerea ambelor materiale. In plus de asta, exista mai multe marimi de imprimante si modeluri, chiar si pentru cele ce functioneaza cu acelasi princpiu. Astfel, nu orice cartus inkjet va fi compatibil cu orice imprimanta inkjet, deci este necesara citirea cu atentie a modelelor de imprimanta cu care aceste cartuse pot interactiona.
In plus de asta, aici nu conteaza neaparat firma care produce cartusele si imprimanta. Astfel nu este nevoie neaprat sa cumparati doar cartuse HP daca aveti imprimanta HP, trebuie doar sa achizitonati modelul de consumabil compatibil cu imprimanta pe care o detineti. Acestea au deobicei un cod, ori ceva de acest tip care va face diferenta intre consumabile si vor creea posibilitatea clientilor de a se orienta in functie de tipul de produs pe care il au de achizitionat. In plus de asta, nu este recomandat sa folositi cartuse neoriginale, chiar daca acestea sunt mai tentante ca pret, deoarece de cele mai multe ori se pot dovedi mai scumpe decat cele originale, fara sa va dati seama. Altfel spus, imaginati-va doar ca aveti posibilitatea sa cumparati o sticla originala de apa de 0,5 cu 2 lei, sau una neoriginala cu 1,5 lei, doar ca cea neoriginala foloseste un ambalaj ce infasoara toata sticla cu o culoare opaca, un material mai greu si va ofera doar 0,25 l de apa, deci de fapt iesiti in minus.
Pentru produse de calitate la preturi fara concurenta recomandam magazinul online de accesorii si consumabile pentru imprimante – Cartusel.ro