Potrivit OMS, aproximativ 25% din populația lumii este infectată cu infecții parazitare. Viermii și paraziții ne așteaptă peste tot: pe plajă și în propria noastră casă, în transport și la piața de legume. Din fericire, natura a avut grijă să ne ofere remedii naturale eficiente pentru această problemă.
„Nu pot avea paraziți, pentru că mă spăl bine pe mâini și nu mănânc niciodată fructe murdare”, este modul în care aproape fiecare adult reacționează atunci când vine vorba de helmintiază. Se crede că numai copiii pot prinde paraziți. Cu toate acestea, este greșit. Chiar dacă aveți un sistem imunitar excelent și vă păstrați mâinile curate, nimeni nu vă poate garanta că nu veți prinde o infecție parazitară. Viermii și protozoarele pot intra în organismul nostru nu numai cu alimente sau prin mâini nespălate. Există tipuri de paraziți care se răspândesc prin picături aeriene sau chiar „intră” în pielea noastră și astfel pătrund în interior.
Testele moderne nu sunt întotdeauna capabile să detecteze prezența paraziților în organism. Prin urmare, experții recomandă tuturor, atât adulților, cât și copiilor, să efectueze măsuri antiparazitare cel puțin o dată pe an. Nu este necesar să luați „chimie” pentru aceasta. Natura însăși a creat plante pentru noi care luptă eficient împotriva paraziților.
Semințe de dovleac
Acesta este un remediu tradițional pentru viermi, care a fost folosit din timpuri imemoriale. Știința modernă confirmă eficacitatea semințelor de dovleac: conțin un aminoacid rar cucurbitină, care este capabil să distrugă paraziții. Aminoacidul este conținut într-o peliculă subțire care acoperă fiecare sămânță. De asemenea, este foarte important ca, în același timp, compoziția chimică a semințelor de dovleac să fie complet inofensivă pentru oameni. Pot fi consumate atât crude, cât și prăjite.
Usturoi
Are efect antibacterian, motiv pentru care este atât de eficient împotriva paraziților de diferite tipuri. Compusul organic alicină, care este prezent în usturoi, este capabil să suprime sinteza proteinelor în macromoleculele paraziților. De asemenea, este important ca usturoiul să nu aibă un efect dezinfectant asupra tractului digestiv, deoarece acolo se „instalează” cel mai adesea viermii.
Ghimbir
Una dintre caracteristicile acestei plante este un gust arzător, când ghimbirul este consumat în interior, temperatura internă a organismului crește. Nu prea mult, dar este suficient ca viermii și paraziții să înceapă să moară. În plus, ghimbirul promovează digestia, ajută la reducerea unor astfel de manifestări ale infecției parazitare precum greața și mâncărimea. Oamenii de știință au descoperit că este eficient împotriva paraziților intestinali și respiratori.
Semințe de papaya
În cursul cercetărilor, s-a constatat că semințele de papaya au un efect antiparazitar pronunțat. Datorită substanțelor incluse în ele, semințele de papaya se luptă și cu consecințele otrăvirii toxice de către deșeurile paraziților. Deci, ele ajută la refacerea celulelor hepatice, ajută la curățarea vaselor de sânge și chiar la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Enzima papaină, care este conținută în cantități mari în papaya, este responsabilă pentru acest lucru.
Rădăcină de păpădie
S-a dovedit științific că un cursul de administrare a extractului de rădăcină de păpădie ajută la scăderea majorității celor mai frecvente tipuri de helminți, nu numai în intestine, ci și în ficat, rinichi și sistemul circulator.
Calendula
Acesta a fost folosit de mult timp ca un remediu excelent pentru paraziți cu spectru larg. Frunzele uscate și florile de calendulă ajută, de asemenea, la scăderea toxinelor care otrăvesc organismul în timpul șederii helminților în el.
Cum de a expulza paraziți cu ajutorul plantelor?
Experții recomandă utilizarea plantelor într-un curs de cel puțin 2 luni. Desigur, puteți colecta și usca ierburi și plante, le puteți măcina și le puteți luat ca ceaiuri. Cu toate acestea, acest lucru este prea supărător pentru majoritatea oamenilor, în special pentru cei care locuiesc în oraș. Utilizarea usturoiului are și dezavantajele sale, din cauza mirosului său specific. Prin urmare, cea mai bună opțiune ar fi un supliment alimentar care conține toate aceste componente utile – capsulele Paraxan. Instrumentul a fost creat special pentru combaterea paraziților. Datorită compoziției sale echilibrate, are un efect cumulativ puternic. Capsulele îndeplinesc două funcții: ajută la eliminarea paraziților și a toxinelor, precum și la întărirea sistemului imunitar, astfel încât reinfecția să nu se întâmple.
https://www.facebook.com/realParaxan