Cum te poate ajuta o interventie de mezoterapie?

Procedura estetica de mezoterapie faciala sau intradermoterapia consta in aplicarea injectabila a unor substante medicamentoase, fie pe piele, fie sub aceasta, cu scopuri specifice. Aplicarea se face cu ace care ating o adancime care poate varia intre 3 si 8 mm.

Mezoterapia, cunoscuta si sub denumirea de mezolift, este o procedura nechirurgicala de intinerire a fetei, indicata pentru a netezi ridurile si pentru a obtine slabirea la nivel facial.

Zonele tinta

Te intrebi sunt zonele in care pielea este cel mai expusa la lumina soarelui (UV) si, prin urmare, imbatraneste cel mai repede?

Acest tratament poate fi efectuat pe:

  • fata;
  • gat;

Tratamentul de mezoterapie se efectueaza intr-un cabinet de medicina estetica in prezenta unui chirurg plastician, dermatolog, nu la salonul de cosmetica idn cartier!

O sedinta de mezolift este intotdeauna precedata de o consultatie initiala. Consultatia are ca scop evidentierea existentei sau nu a contraindicatiilor la tratament.

Are o procedura de mezoterapie pret mare? Intra pe clinicaestet.ro ca sa vezi!

Injectiile se pot face manual, cu ace mici sau mai rapid, cu un pistol de injectie special.

Mezoterapia doare?

De obicei, medicul estetician aplica o crema anestezica cu o ora si jumatate inainte de procedura. Anestezicul local face ca tratamentul sa fie practic nedureros.

Ritmul sesiunilor

Tratamentul de mezoterapie necesita mai multe sedinte. Ideal, ar fi nevoie de 3 sedinte la fiecare doua sau trei saptamani. Durata sesiunii dureaza in medie 30 de minute.

Efectele secundare mezoterapiei

In momentul aplicarii, senzatia este de usor disconfort in momentul injectiilor. Dupa aceea, la locul de aplicare pot aparea vanatai.

Ingrijirea dupa sedinta de mezolifting

Este indicata utilizarea compreselor reci la locul de aplicare, pentru a reduce durerea si disconfortul, pe langa reducerea riscului formarii hematomului. Este foarte important sa ai o protectie solara adecvata pentru a evita petele. De asemenea, este important sa se evite alte tehnici estetice care manipuleaza regiunea in care a fost efectuata mezoterapia.

Contraindicatii:

  • graviditatea;
  • persoane cu boli de piele la locul de aplicare;
  • probleme de coagulare a sangelui;
  • alergii la componentele produsului;
  • boli autoimune (artrita reumatoida, scleroza multipla sau diabet zaharat insulino-dependent, lupus);
  • prezenta eczeme si infectii ale pielii.

Efecte secundare

Roseata este frecventa dupa o sedinta de mezolift. Poate persista pana la 24 de ore in cazuri rare. La unii pacienti cu piele fragila pot aparea mici vanatai.

Mesolift, botox sau acid hialuronic: Care este diferenta?

Mezoterapia este un tratament de hranire si hidratare a pielii, in timp ce botoxul trateaza ridurile relaxand muschii, iar acidul hialuronic este injectat in riduri pentru a le umple.

Aceasta metoda utilizeaza in principal produse naturale. Este usoara si ofera un bun stimul pielii. Cu toate acestea, nu elimina ridurile precum injectiile de umplutura. Mezoliftul tonifica pielea. Ofera tenului subtire, tern, uscat, obosit sau deteriorat (de la soare, tutun etc.) un rezultat interesant care nu se obtine cu injectiile de filler.

Avantajele mezoterapiei faciale:

  • nu este nevoie de anestezie;
  • rezultate apar dupa primele cateva sedinte;
  • injectiile sunt la nivel superficial si nu dureaza mult pentru recuperare.

6 lucruri despre mezoterapie pe care merita sa le stii

  1. Exista doua tipuri de mezoterapie
  2. Mezoterapia alopata:  cel mai frecvent tip de procedura in versiunea sa standard. Compozitia cocktail-ului include atat componente naturale, cat si componente sintetizate. Adesea, compozitia cocktailului contine acid hialuronic, a carui lipsa duce la uscarea si imbatranirea pielii.
  3. Mezoterapia homeopatica: este folosita mult mai rar. Unii nici macar nu au auzit de ea. Cocktailul homeopat are o concentratie foarte scazuta. Aceasta, desigur, are avantajele sale: fara efecte secundare, dependenta sau reactii alergice. Mezoterapia homeopatica are un efect terapeutic mai lent, efectul cosmetic nu se observa imediat, spre deosebire de alopata.

Terapia manuala este cea mai frecventa si presupune introducerea sub piele a substantelor active cu ajutorul unei seringi.

Terapia mecanica se face folosind un mezoinjector, adica folosind un pistol special cu ace, sau folosind un mezoscooter (rola cu ace subtiri).

  1. Cursul tratamentului este selectat individual

Durata tratamentului este determinat pur individual si inainte de a determina durata acestuia, este necesar sa se supuna persoana unui consult si sa se aleaga un medic calificat. Numarul de proceduri depinde de starea pielii, de cat de avansata este situatia. Este indicat sa incepi profilaxia cu substante active in primele etape ale manifestarii imbatranirii. De asemenea, totul depinde de contraindicatiile la cocktailuri si de locul procedurii.

Cursul optim de tratament este de la 5-10 sedinte, apoi pentru a mentine rezultatul, merita sa faci proceduri de intretinere o data pe luna.

  1. Mezoterapia este combinata cu alte „injectii de frumusete”

Mezoterapia si botoxul nu rezolva doar problema imbatranirii intr-un tratament complex, ci are si rol de preventie. Pentru aceasta se face in primul rand mezoterapie faciala, apoi se fac injectii cu toxina botulinica. Aceasta secventa se explica prin faptul ca microinjectiile de cocktailuri contribuie in mod activ la regenerarea celulelor pielii si a terminatiilor nervoase ale muschilor, inclusiv, ceea ce duce la o recuperare accelerata a activitatii mimice.

  1. Mezoterapia are efecte secundare minime

Urmele de pe piele dupa mezoterapie usoara dispar dupa 20 de minute. Dar totul depinde de mana ce efectueaza procedura: se intampla ca o usoara roseata sa persiste timp de doua ore.

  1. Dupa procedura de mezoterapie, ar trebui sa se renunte temporar la machiaj

Mezoterapia este o procedura care totusi afecteaza temporat pielea, asa ca medicii sfatuiesc persoanele sa nu recurga la utilizarea produselor cosmetice in ziua procedurii. Dar daca  trebuie totusi ca sa se aplice fond de ten, atunci poate face acest lucru de indata ce urmele procedurii de pe fata ei trec.

  1. Efectul mezoterapiei dureaza pana la un an

Daca un tratament de mezoterapie a fost finalizat (de la 5 la 10 proceduri), atunci putem spune ca efectul va dura de la 6 luni la un an. Dar totul este individual: depinde de tipul de piele si de cocktailul injectat.

Vrei si tu sa incerci o procedura de mezoterapie pentru un plus de frumusete a fetei? Programeaza-te pe clinicaestet.ro!

Dr. eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Zone Medical Estet

Clinica Chirurgie Estetica Bucuresti