Atat cercetarea ofertei pietei imobiliare, cat si o simpla plimbare prin oras va aduc in fata a nenumarate oferte de vanzare de case in Bucuresti, dar dincolo de o zona atractiva, dimensiuni si o arhitectura incantatore, astfel de imobile ar trebui analizate si din alte puncte de vedere.
1. Verificati localizarea
Ati gasit casa in zona la care ati visat, dar cautarile dvs din pacate nu ar trebui sa se opreasca la acest pas. Fiecare cartier include portiuni in care veti intalni fie comunitati de vecini incompatibili stilului dvs de viata ca urmare a varstei sau a statutului socio-profesional, cu care ati putea avea experienta unor neplaceri. De asemenea, o plimbare prin cartier ar fi binevenita, pentru a vedea astfel cat de accesibile va sunt magazinele, scolile, parcurile si alte puncte de interes.
Chiar daca nu exista riscul unor alunecari de teren in Capitala, nu ignorati neplacerile pe care le poate implica achizitia unei case pe un teren inclinat, intre care cel mai frecvente sunt acumularile de apa in urma precipitatiilor si chiar inundarea subsolului si a parterului. Nu in ultimul rand verificati ce se afla pe respectivul teren anterior ridicarii constructiei.
2. Atentie la accesibilitate
Nu uitati drumurile pe care veti fi nevoit sa le parcurgeti zilnic, cum ar fi cele spre locul de munca sau eventual spre scoala in care invata copiii dvs. Dedicati-va cateva ore pentru a testa durata unui drum spre locul de munca si spre alte puncte de interes.
3. Acordati atentie starii de conservare
Primul apect ce ar trebui luat in considerare este starea structurii de rezistenta, dincolo de riscuri, aceasta implicand si cheltuieli considerabile. Chiar daca structura se regaseste intr-o stare buna, nu ignorati posibilitatea infiltratiillor de apa in fundatie si aparitia mucegariului. Luati in considerare totodata si starea scarilor, a podului si a subsolului. Cheltuielile de reparare a casei va pot aduce in situatii neprevazute, afectand constant bugetul dvs si generand dincolo de disconfort inclusiv riscul degradarii bunurilor pe care le posedati in interiorul locuintei.
4. Orientarea casei fata de punctele cardinale
Un aspect aparent lipsit de importanta, pozitia casei poate ii influenta atat caldura, cat in special luminuozitatea. O casa orientata spre nord va fi acoperita de umbra, oferind un aer umed, in timp ce una cu o fatada spre sud va avea o alta deschidere spre soare. Daca va deranjeaza soarele puternic dimineata, nu optati spre casele pozitionate spre Est. In acelasi timp, daca doriti o casa luminata de soare dupa-amiaza, indreptati-va spre casele orientate spre Vest.
5. Facilitati
Experienta locativa va fi intotdeauna puternic imbunatatita de facilitati, intre care cele mai avantajoase raman garajul, curtea, o priveliste ce incadreaza cat mai multe forme de relief si bineinteles, dotarile.
Pentru achizitia unei case care sa va atinga asteptarile, apelati la o companie imobiliara de renume, cum ar fi Regatta, ai carei specialisti va vor indrepta spre oferta potrivita necesitatilor si dorintelor dvs.