Indiferent de contextul traversat de piata imobiliara, una dintre investitiile cele mai des intalnite este cumpararea unui apartament de vanzare in Bucuresti, urmand ca acesta sa fie inchiriat ulterior. Va prezentam impreuna cu Regatta Imobiliare 4 ponturi pentru a valorifica pe deplin o astfel de decizie de investitie.

 

1. Zona in care se afla apartamentul
Amplasarea unui apartament de inchiriat in Bucuresti ii ofera o deschidere spre o potentiala piata, in functie de pozitionarea locuintei, proprietarul se poate adresa unor viitori chiriasi in functie de grupele de varste si de statutul socio-profesional. Astfel, apartamentele disponibile pentru inchiriere sau vanzare din zonele de Nord pot fi agreate de comunitatea de afaceri, ca urmare a apropierii de principalele centre business aflate in perimetrul Pipera, Fabrica de Clucoza, Barbu Vacarescu si Nicolae Caramfil.

 

De asemenea, membrii corpului diplomatic se indrepta in mod generic spre zone precum Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff, Averescu, etc. fiind interesati atat de ofertele de vanzari, cat si de cele de inchirieri de apartamente in Bucuresti.

 

In acelasi timp, studentii pot fi atrasi de apartamentele situate in zone precum Piata Romana, Universitate, Nerva Traian, Bulevardul Unirii, Calea Vitan, Drumul Taberei, Nicolae Caramfil, Bulevardul 1Mai ce se regasesc in proximitatea principalelor institutii academic.
Nu uitati faptul ca apartamentele situate in imprejurimile Bucurestiului sau in localitatile satelit reprezinta strict o optiune personala, conforma cu stilul dvs de viata, prezentati posibilitati mai reduse de a fi inchiriate.
2. Randamentul apartamentului ( inchiriere )
Pentru a vedea cu adevarat eficienta apartamentului ca active investitional, trebuie sa faceti un calcul cu privire la perioada in care suma cheltuita va fi amortizata, sustin specialistii companiei imobiliare Regatta. Veniturile pe care apartamentul dvs trebuie sa le genereze raportat la pretul pietei trebuie sa fie unele superioare eforturilor de achizitie – rate sau posibilitatea intoarcerii oferite de alte active investitionale.
3. Facilitatile si dotarile apartamentului
Indiferent de zona si de clientii carora ne adresam, atat grupe de varsta cat si statut socio-profesional, exista mai multe sanse pentru inchirierea unui apartament ce ofera o paleta de facilitati, mentioneaza echipa Regatta. Atat pentru unul personal cat si pentru inchiriere sunt cautate apartamentele in primul rand cu locuri de parcare si care se regasesc intr-o amplasare avantajoasa, indiferent ca pozitionarea lor este data de blocuri vechi, moderne sau ansamble rezidentiale noi. Alte facilitati ce inclina intr-o astfel de decizie sunt panorama, terasa sau paleta de atractii oferite comunitatilor din ansamblurile rezidentiale noi, intre care pot fi mentionate locurile de joaca pentru copii, gradinile sau piscinele.
Inclusiv dotrile pot influenta major decizia de inchiriere, potentialii client fiind convinsi de sistemele destinate confortului, precum izolatia termica, incalzirea in pardoseala, central termica, aparatele de aer conditional, cat si de elemente ce intregesc armonia estetica a locuintei. Referitor la amenajarea interioarelor, nu putine au fost cazurile in care viitorii chiriasi au fost atrasi de anumite piese de mobilier sau de aspectul general al vreunei camera.
4. Suprafata de care dispune respectivul apartament
Pentru a va creste sansele de a inchiria un apartament, orientati-va spre o suprafata medie sau usor sub medie, ne sfatuiesc specialistii Regatta Imobiliare Bucuresti, in general acest aspect putand inhiba interesul manifestat de multi clienti.

De CatalinR

Regatta Imobiliare este o agentie imobiliara din Bucuresti cu o experienta de peste 20 de ani in inchirieri spatii birouri, apartamente de vanzare si de inchiriat si case de vanzare si inchiriat