Daca va cautati un spatiu comercial de vanzare in Bucuresti sau de inchiriat, Regatta Imobiliare va prezinta 7 recomandari valorificarea viitorului dvs spatiu comercial astfel incat sa-l faceti atragator pentru clientii dvs:
1. O analiza corecta a spatiului
Analiza corecta a spatiului, se realizeaza printr-o interpretare corespunzatoare a suprafetei, dispunerii si plasarii in interiorul spatiului comercial a elementelor specifice afacerii dumneavoastra. Tentatia in acest caz este de a inchiria spatii comerciale de dimensiuni cat mai mici, comerciantii riscand insa sa creeze o senzatie de discomfort pentru clientii lor in acest caz din cauza ingesuielii produselor pe rafturi.
2. Stabiliti un punct focal in spatiu
Intreaga stilizare a spatiului ar trebui sa aiba drept nucleu un punct de la care sa se dezvoltate atat reteaua de rafturi, cat si decorul spatiu comercialului. In general in punctual focal se vor regasi noutatile prezente in oferta spatiu comercialului.
Studiile effectuate in material comportamentului consumatoului indica o tendinta de deplasare inspre dreapta odata ce au pasit in spatiu comercial asadar acest plan nu ar trebui neglijat, sustinand o amenajare cat se poate de atractiva. Nu uitati ca pentru un impact cu adevarat efficient, punctul focal trebuie sa se regaseasca la nivelul privirii.
3. Echilibrul volumelor si culorilor in cadrul spatiului comercial
Intreaga stilizare trebuie sa apara ca un joc al formelor si al pozitiilor alegand plasarea elementelor pe plan vertical, orizontal, in diagonala, concentric, in piramida, s.a.m.d.
Armonia trebuie sa ia in calcul si greutatea culorilor, astfel incat obiectele deschise sa fie plasate in varf iar cele in tonuri profunde la baza.
4. Iluminarea spatiului comercial se face din lateral si frontal, nu de sus
Pentru a evidentia oferta dvs, asigurati-va de vizibilitatea conferita de stilizarea spatiului. Mizati pe simplitate, astfel incat prezentarea sa nu ingreuneze vizual distragand atentia de la proprietatile bunurilor. Incepeti cu obiectele mai mari, cumpanind astfel sensul adaugarii celor mai mici pe acelasi raft sau alegand un alt spatiu de prezentare.
5. Priviti cu ochiul critic al vizitatorului
Pana cand potentialii dvs clienti sa se apropie de spatiul de prezentare pe care tocmai ce l-ati amenajat, acestora ar trebui sa li se ofere o imagine atragatoare nu fiind in fata rafturilor ci din unghiul in care se afla. Indepartati-va, asadar, de stilizarea pe care tocmai ce ati executat-o si analizati-o de la distanta obiectiv, chiar cu scepticism din varii unghiuri. Va place cee ace vedeti sau ati cere niste modificari?
6. Dimensiunile casei
Indiferent daca ati adunat in echipa dvs profesionisti cu o conduita respectuoasa si o forta persuasiva remarcabila, pana cand acestia ajung a-si dovedi calitatile, potentialii client pot adopta inconstient un sentiment de respingere pentru spatiu comercial. Cauza? Arhitectura perimetrului destinat casei si chiar inaltimea biroului au cel mai adesea un effect intimidant, fiind percepute drept marci ale autoritatii cand insasi experienta cumparaturilor ar trebui sa se bazeze pe un raport de egalitate, fiindu-i oferita clientului o abordare de curtoazie. Mai mult, expertii in strategii de retail recomanda instruirea echipei inspre a se plimba intre rafturi pentru a mima parcurgerea ofertei.
7. Curatenia
Nu in ultimul rand, indiferent de conditiile meteorologice, mentineti o curatenie ireprosabila a spatiului, studiile efectuate asupra comportamentului consumatorilor sugerand ca potentialii client se simt bineventi doar intr-o astfel de conditie a locului.
Daca inca nu v-ati gasit un spatiu comercial de inchiriat care sa vi se potriveasca, va recomandam sa aruncati o privire in categoria de spatii comerciale de inchiriat in Bucuresti de pe site-ul REGATTA.RO si de spatii comerciale de vanzare, in cele mai bune zone comerciale din Bucuresti.