Ai gasit in oferta de vanzare un apartament mic in Bucuresti si vrei sa-l faci spatios? Bucuria impactului unui pret de vanzare atractiv intr-o zona ce va tenteaza vine uneori acompaniata de dezamagirea data de suprafata retransa. Daca senzatia unui spatiu perceput drept limitativ va afecteaza confortul interior in apartament, va prezentam in colaborare cu agentia imobiliara Regatta cateva recomandari pentru ca suprafetele incaperilor din apartamentul dumneavoastra sa para cat mai primitoare cu putinta.
De asemenea, aspectere sunt valabile si pentru cei care au inchiriat un apartament in Bucuresti si care cu acceptul proprietarului, doresc sa reamenajeze micutul apartament din Bucuresti pentru a parea mai spatios:
1. Nuantele si motivele abordate in zugraveala apartamentului
Cea mai inspirata alegere pentru a conferi senzatia unor suprafete spatioase apat pentru un apartament pus in vanzare, cat si pentru un apartament de inchiriat, este data de vopsirea peretilor in tonuri delicate intr-o dispunere monocromatica si in special in alb imaculat. In acelasi timp, decorul tavanului poate aborda varii motive, inducand iluzia optica a inaltimii incaperii.
2. Dispunerea oglinzilor in apartament
Un apartament poate parea nebanuit de mare gratie unei dispuneri ingenioase a oglinzilor. In primul rand incaperile devin semnificativ mai luminoase daca unghiul reflectiei oglinzii intalneste razele soarelui. Acest fenomen al disperiei luminii prin intersectarea razelor a doua surse poate fi creat prin pozitionarea oglinzii fie pe un plan opus, fie pe unul perpendicular ferestrei. Imbracarea unui intreg perete in oglinzi va intriga atragand constant atentia spre cautarea cu privirea a celeilalte jumatati a incaperii, chiar daca realizam ca aceasta este doar reflectia camerei in care ne aflam. Noi franturi din imaginea incaperii vor aparea prin dispunerea intr-un colt al peretelui a unui grup de oglinzi in dimensiuni reduse.
In mod curios, aceeasi iluzie optica a suprafetei crescute este garantata inclusiv de acoperirea tavanului cu oglinzi.
3. Piesele de mobilier
In special din rationamente de spatiu, in mod evident se vor evita piesele de mobilier masive ce vor ingreuna atat amenajarea spatiului, facandu-l unul compact cat si confortul senzorial al persoanelor ce vor pasi in respectiva incapere. Indreptati-va in amenajare spre mobilierul compact, in linii minimaliste, fara elemente decorative. Piesele alese pot prelua un binom de culoare, insa tonurile deschise in variant monocromatica sustine cel mai eficient intentia de creare a iluziei optice a spatiului. Nu uitati ca mobilierul devin al doilea punct focal al culorii dupa perti, asadar tonurile inchise vor avea acelasi efect al contractiei incaperii.
Structurile modulare dispuse pe perete va vor garanta o exploatare eficienta a spatiului.
4. Ornamentarea spatiului
Dintotdeauna o camera ce prezinta un décor excesiv va aglomera spatiul, obosind privirea. Bineinteles, acest fenomen nu ar trebui sa va tina deoparte de lucrari de arta, obiecte decorative sau fotografii spre care nutriti o legatura emotionala, insa nu uitati ornamentarea restransa va oferi intotdeauna iluzia spatiului.
Pentru a va bucura de un apartament intr-o zona sigura, accesibila si placuta, alegand o viitoare locuinta cu o compartimentare ce permite cat mai multe stiluri de amenajare, contactati o companie imobiliara de renume (de ex Regatta).