Creare magazin online

iPhone 8 este ultimul clasic al telefoanelor cu ecran tactil

iPhone 8 este punctul culminant al design-ului pe care Apple l-a adoptat în 2014, odată cu lansarea modelului iPhone 6. An de an, Apple a rafinat design-ul și materialele de construcție, reușind să scoată pe piață un smartphone cu un design considerat deja clasic. iPhone 8 este smartphone-ul pentru cei ce vor performanțele de ultimă generație, fără aspectul futurist al telefoanelor actuale. Iar acest model pare să fie ultimul dintr-o serie ce s-a dovedit a fi extrem de populară.

Zvonurile legate de următoarea generație de iPhone încep să se înmulțească. Prima informație importantă este faptul că LG a câștigat un contract sănătos cu cei de la Apple, prin care vor furniza ecrane OLED pentru următoarele smartphone-uri. Până în momentul de față, Samsung a fost distribuitorul unic pentru ecranele OLED. Cum este foarte puțin probabil ca Apple să renunțe la capacitatea de producție a celor de la Samsung, includerea LG în ecuație indică o mărire semnificativă a producției începând din a doua jumătate a anului.

Al doilea zvon ce începe să prindă rădăcini în universul certitudinilor este cel al unui iPhone X de dimensiuni mai mari. Actualul model este cu doar câțiva milimetri mai mare decât un iPhone 8, însă avantajul ecranului mai mare sunt foarte vizibile. Astfel, Apple rămâne cu posibilitatea de a fabrica un model cu aceleași dimensiuni ale actualului iPhone 8 Plus, dar cu un raport ecran – corp asemănător cu cel pe care îl regăsim pe iPhone X.

Dincolo de zvonuri, istoria lansărilor de produse Apple ne învață că americanii adoptă foarte rapid noile tehnologii prezentate pe modele destinate early adopterilor. Renunțarea la slot-ul floppy disk în anii ’90, la unitatea optică în 2008 și la jack-ul audio în 2016 sunt doar câteva dintre exemplele prin care Apple a stârnit controverse. La fel cum a renunțat la tehnologii, Apple a fost apreciat și pentru adoptarea rapidă a celor mai inovative tehnologii, cum ar fi ecranul Retina.

Drept urmare, ne așteptăm ca Apple să includă noul design al smartphone-ului pe toată gama pe care o va anunța în toamnă. Unele voci afirmă că vom vedea chiar 3 modele, în timp ce altele dau ca certă păstrarea unei perechi, modelul accesibil urmând a fi ocupat de următoarea generație iPhone SE.

Tehnologiile pe care le regăsim pe iPhone 8 sunt impresionante, mai ales dacă le comparăm cu frații mai mari și mai scumpi. Procesorul A11 Bionic este la fel de rapid, memoria de stocare este identică, tehnologia ce alimentează sistemul de camere este similară (modul portret și camera duală sunt diferența), iar ecranul este echipat cu aceeași tehnologie pe care o regăsim pe iPhone 8 Plus.

Însă, din păcate, iPhone 8 se pregătește să fie ultimul model din categoria începută de iPhone 6 și, prin extensie, chiar de către primul iPhone, acum mai bine de 10 ani. Și, odată cu lansarea noilor modele, ne putem aștepta ca prețul mediu de achiziție pentru un iPhone să crească din nou. Să renunti la vechiul iPhone 7? Da, merită! Așa că, dacă ești în căutarea unui smartphone la fel de puternic ca un iPhone X, dar mult mai ieftin, iPhone 8 este modelul către care trebuie să te îndrepți.

Comments are closed