Creare magazin online

Cum sa-ti izolezi casa ECO!

S-a demonstrat ca orice casa pierde energie astfel: aproximativ 30% prin acoperis, ziduri 16%, podea 16%, cai aerisire 3%, improspatarea aerului 20%.

Scopul izolatiei termice este realizarea confortului termic prin minimizarea consumului de energie necesare pentru racire/reincalzire. Izolarea prin exterior este extrem de eficiente deoarece elimina intreruperile de izolatie; ea limiteaza de asemenea transferurile termice intre interior si exterior.

Ca masura de optimizare a consumului de energe, norvegienii folosesc asa numitul┬áacoperis verde –┬áun amestec de flori, iarb─â ╚Öi arbu╚Öti pitici, avantajul s─âu principal fiind c─â ajut─â la stabilizarea ╚Öi izolarea excelent─â a casei, datorit─â rezisten╚Ťei ridicate. Astfel, in timp ce un acoperi╚Ö din bitum┬ápoate ajunge u╚Öor la temperaturi ridicate pe timpul verii, acoperi╚Öul verde asigur─â umbra, iar temperatura nu dep─â╚Öe╚Öte valorile aerului de afar─â.┬áAcest tip de acoperi╚Ö a devenit o tradi╚Ťie de sute de ani ├«n Norvegia, dat├ónd din perioada medieval─â, c├ónd era folosit mai ales ├«n zonele rurale ca ├«nlocuitor al ╚Ťiglei. ┬áAvantajele acestei metode sunt consumul redus de energie, precum ╚Öi izolarea excelent─â a cl─âdirii.

In privinta posibilitatilor de a izola termic locuintele, in data de 30 octombrie 2012 Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Ordonan┼ú─â de Urgen┼ú─â propus de Ministerul Dezvolt─ârii Regionale ┼či Turismului pentru modificarea Ordonan┼úei de Guvern nr. 18/2009 privind cre┼čterea performan┼úei energetice a blocurilor de locuin┼úe.

ÔÇ×Am anun┼úat, recent, c─â Rom├ónia a ob┼úinut acordul Comisiei Europene de a finan┼úa proiectele de reabilitare termic─â a blocurilor din fonduri europene. ├Än paralel cu negocierile purtate cu CE, a fost nevoie s─â punem la punct legisla┼úia. A┼ča c─â avem, de ast─âzi, odat─â cu trecerea prin Guvern a ordonan┼úei elaborate de noi, reglement─âri ce permit ca reabilitarea s─â se poat─â face cu contribu┼úie financiar─â european─â, completat─â de o cot─â ce le revine prim─âriilor, precum ┼či de o contribu┼úie minim─â a proprietarilor. Practic, extinz├ónd sursele de finan┼úare, asigur─âm ├«mbun─ât─â┼úirea accesului la program a poten┼úialilor beneficiariÔÇŁ, a declarat ministrul Eduard Hellvig, la finalul ┼čedin┼úei de Guvern.

Ordonanţa specifica exceptiile de la recuperarea acestor sume, si anume urmatoarele categorii de persoane:

a) persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreţinere;
b) ┬ápersoane singure/ familii care, ├«n ultimele trei luni anterioare efectu─ârii anchetei sociale de c─âtre autoritatea administra┼úiei publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoan─â singur─â/membru de familie sub c├ó┼čtigul salarial mediu net pe economie;
c) veterani de r─âzboi ┼či so┼úi/so┼úii supravie┼úuitori/supravie┼úuitoare ai acestora;
d) ┬á┬ápensionari, indiferent de statutul acestora, ale c─âror venituri medii nete lunare pe persoan─â singur─â/membru de familie este sub c├ó┼čtigul salarial mediu net pe economie;

În cazul acestora, cheltuielile sunt considerate cheltuieli de natură socială.

De asemenea, Ordonan┼úa stabile┼čte c─â blocurile ce urmeaz─â a fi supuse reabilit─ârii termice vor fi prioritizate ├«n func┼úie de nivel de performan┼ú─â energetic─â (├«ncep├ónd cu blocurile de locuin┼úe cele mai ineficiente din punct de vedere energetic); num─âr de apartamente (├«ncep├ónd cu blocurile de locuin┼úe cu cel mai mare num─âr de apartamente) ┼či anul construirii (├«ncep├ónd cu blocurile de locuin┼úe cu vechimea cea mai mare). Sursa:┬áhttp://www.mdrt.ro

Vezi si http://www.experting.ro/noutati.php?currentpage=1

Article Source

One Response to “Cum sa-ti izolezi casa ECO!”

  1. foarte frumos imi place ceva similar si exceptional este aici wzy.ro

Adauga un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.