Creare magazin online

Reguli de eticheta cand joci biliard

Pentru un joc reusit de biliard, nu conteaza doar cat de bine joaca participantii. Exista si reguli de conduita pe care ar fi bine sa le respecte si sa le puna in aplicare. Iata, mai jos, cateva dintre cele mai importante:

  1. Respecta-i pe ceilalti

In unele cazuri, vei juca biliard in locuri aglomerate, fie ca este vorba de un bar sau de o sala de jocuri. Este important sa fii atent la cei din jur si sa le dai spatiul necesar ÔÇô de multe ori, ei vor observa acest lucru si iti vor returna favoarea, iar tu vei putea juca linistit. Acest lucru se aplica inclusiv jucatorilor de la masa de biliard vecina, care iti vor fi, la randul lor, recunoscatori daca le respecti jocul.

  1. Respecta-ti oponentul cand nu e randul tau

Oricat de mult te pasioneaza jocul si te incearca nerabdarea de a juca, nu e niciodata o idee buna sa stai lipit de masa sau foarte aproape de oponent atunci cand nu e randul tau.

Respecta-i spatiul, incercand sa gasesti un loc unde sa stai care sa nu il incomodeze si nici sa nu ii blocheze linia de vedere. Evita sa faci conversatie cu el sau sa vorbesti pe un ton ridicat cu altii, pentru a nu-l distrage. Evita, de asemenea, folosirea cretei pana cand nu iti vine randul.

  1. Abtine-te de la obiceiuri nervoase

Daca jocul merge in favoarea ta sau, dimpotriva, simti ca oponentul te depaseste, s-ar putea sa faci anumite gesturi inconstiente pentru a-ti calma plictiseala, nerabdarea, sau anxietatea. Printre acestea se pot numara: fluieratul, rosul unghiilor, mersul zgomotos pe langa masa de biliard, batutul din picior sau cu degetul in masa etc. Chiar daca aceste gesturi par sa te ajute, s-ar putea sa iti deranjeze oponentul, conducand la un joc intr-o atmosfera tensionata. O alternativa buna ar fi sa respiri adanc de cateva ori atunci cand astepti sa iti vina randul.

  1. Lasa creta si pentru altii

Unii oameni nu folosesc prea mult creta pentru tac, in timp ce altii o folosesc excesiv si nici nu o pun la indemana pentru ceilalti. Daca te numeri printre cei din urma, adu-ti aminte ca si oponentul tau va avea nevoie de creta, si las-o undeva unde o va gasi usor.

  1. Asculta muzica dar cu grija fata de ceilalti

In salile de joc sau in baruri vei vedea oameni care joaca biliard ascultand propria muzica pe telefon, fie cu volumul dat tare, fie la casti. Poate te numeri printre ei. In primul caz, e de la sine inteles ca un volum ridicat ii va deranja pe ceilalti, mai ales daca nu apreciaza genul tau preferat de muzica. Daca asculti muzica la casti, este politicos sa nu ai volumul dat foarte tare, astfel incat oponentul sau persoanele din jur sa poata vorbi cu tine cu usurinta. Altfel, probabil te vei irita si tu, si ei, atunci cand vor tipa sau repeta ceea ce au de spus.

 

Article Source

Comments are closed