In ultimul timp, auzim din ce in ce mai des despre un produs revolutionar care ajuta la slabit. Se pare ca persoanele care consuma in mod regulat cafea verde sau suplimente alimentare care contin cafea verde elimina surplusul de grasime. Acest lucru se datoreaza continutului bogat in acid clorogenic, care are capacitatea de a topi grasimea.

Boabele de cafea verde sunt defapt boabe de cafea neprajite. In urma procesului de prajire, cafeaua isi pierde o serie dintre proprietatile benefice, o cantitate mare de antioxidanti, precum si mare parte din acidul clorogenic.

  • Cafea verde pentru un metabolism mai rapid

Studiile au demonstrat ca personele care nu au probleme legate de greutatea in plus au un metabolism mai rapid. Asta inseamna ca alimentele ingerate de difera mai repede si se transforma in energie si nu in grasime, cum se intampla in cazul persoanelor care au tendinta de a se ingrasa. Consumul de cafea verde stimuleaza metabolismul si il imbunatateste, astfel incat arderile se vor realiaza intr-un timp eficient, iar grasimea nu se va mai depune. Pe scurt, cafeaua verde nu doar te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, ci iti imbunatateste si digestia si, implicit, calitatea vietii.

  • Cafea verde – tinerete fara batranete

Cafeaua verde contine o cantitate mare de antioxidanti care lipsesc de la cafeaua prajita, din cauza procesului de prelucrare termica. In schimb, cafeaua verde, netrecand prin niciun proces de prelucrare, pastreaza antioxidantii si proprietatile benefice ale acestora.

Antioxidantii au capacitatea de a inlatura radicalii liberi din organism si de a oferi protectie impotriva actiunii nocive a acestora. Astfel, consumul de cafea verde va ajuta sa va mentineti mai tineri si reduce in mod seminificativ riscul de a dezvolta tumori canceroase.

  • Modalitati de preparare

Cafeaua verde se gaseste in comert sub forma de capsule cu extract de cafea verde, sub forma de boabe sau macinata. In ceea ce priveste prima categorie, cea ca capsulelor, acestea se administreaza conform prospectului, in functie de concentratia extractului.

Cafeaua verde sub forma de boabe se lasa peste noapte in 250 ml de apa, iar a doua zi dimineata se fierbe timp de 15 minute si apoi se consuma ca atare sau indulcita cu miere. In cazul cafelei macinate, peste 1 lingurita de produs se toarna 250 ml de apa firbinte si se lasa la infuzat 3 -5 minute. Dupa acest timp, cafeaua se strecoara si se consuma.

De asemenea, boabele de cafea verde se pot zdrobi sau macina si prepara la fel ca cea direct macinata. De precizat faptul ca gustul cafelei verzi nu se aseamana cu cel al cafelei macinate, insa este unul placut, usor amarui. Daca acest gust va displace, puteti indulci bautura cu miere sau cu diversi indulcitori naturali, cum ar fi stevia sau xilitolul.

Persoanlor care sufera de boli precum diabetul sau hipertensiunea li se recomanda sa consulte medicul inainte de a consuma cafea verde.