Tratament Electronic DoctorParodontoza este o boala foarte raspandita in randul romanilor. Odata declansata, evolutia sa e greu sau chiar imposibil de oprit prin tratamente stomatologice clasice. Parodontoza evolueaza cu retractie gingivala, mobilitatea dintilor, pacientul va simti ca dintii lui se misca din ce in ce mai tare in alveole si la un moment dat ii va pierde.

 

Cauzele parodontozei sunt multiple, iar in general exista o predispozitie genetica la aceasta boala. Daca unul din parinti a avut parodontoza, atunci sansele ca fiul sau fiica sa dezvolte aceasta boala la un moment dat sunt destul de ridicate.

 

Parodontoza mai poate avea si alte cauze de natura generala. Una din bolile in care apare parodontoza este diabetul zaharat, unde din cauza variatiilor zaharului din sange, a glicemiei, se produc in timp modificari ale tesuturilor de la nivelul gingiilor, printre care, si tesutul parodontal sau parodontiul marginal. Acesta este format din osul ce inconjoara si sustine radacina dintelui si din mici ligamente ce leaga dintele de os. Important pentru pacientul cu diabetul zaharat este sa isi ingrijeasca foarte bine dintii, printr-o igiena dentara sporita, vizite frecvente la stomatolog pentru detartraje si tratamente pentru parodontoza care stimuleaza regenerarea, cum ar fi tratamentul Electronic Doctor. Toate astea au scopul de a opri evolutia bolii sau chiar de a repara tesuturile distruse de aceasta boala.

 

Parodontoza este o boala ce poate aparea si in cazul altor boli generale, atunci cand unul din efectele secundare ale medicatiei administrate pentru afectiunea respectiva poate fi afectarea parodontiului. Ca exemplu ar fi epilepsia , o boala cronica in care tratamentul nu poate fi oprit sub nici o forma.

 

Prevenirea parodontozei poate fi facuta prin adoptarea unui stil de viata sanatos si printr-o grija mult mai mare fata de dantura. Vizita la stomatolog pentru sedinte de regenerare celulara la nivelul tesuturilor din jurul dintilor este recunoscuta ca fiind cea mai buna metoda de prevenire a acestei afectiuni. Asigurarea unei rate de regenerare superioara ratei de distrugere este cea mai buna metoda de evitare a complicatiilor sau a pierderii dintilor.

 

Exista trei metode simple prin care poti preveni dezvoltarea parodontozei. Prevenirea si tratarea acestei afectiuni nu ar trebui amanata deoarece dintii naturali pot fi salvati mai usor daca boala parodontala este intr-un stadiu incipient iar costurile pentru mascarea imperfectiunilor vor creste odata cu trecerea timpului fara luarea unor masuri.

 

Motode pentru prevenirea parodontozei :

 

  1. Igiena orala – Periajul dintilor de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si folosirea apei de gura dupa fiecare masa
  2. Vizitele la stomatolog – este indicat sa optati pentru indepartarea profesionala a tartrului si a placii bacteriene prin detartraj cu ultrasunete sau, acolo unde este posibil, prin detartraj laser. Sedintele de regenerare celulara pentru tesuturile din jurul dintilor ar trebui facute o data la 1-2 ani.
  3. Alimentatia – prevenirea acestei boli se face printr-o alimentatie echilibrata, alimentele care contin vitamina A si C sunt excelente pentru prevenirea parodontopatiei.