Creare magazin online

Telefoanele rezistente castiga teren

In ziua de azi sa ai un telefon rezistent la apa, praf sau socuri nu mai e ceva deosebit. Dandu-si seama ca domeniul e din ce in ce mai cautat, pana si marii producatori de telefonie au purces la a fabrica smartphone-uri rezistente.

Unii dintre utilizatorii de telefoane mobile au impresia ca o husa si o folie pe ecranul telefonului ii ajuta sa protejeze telefonul. Trebuie sa stiti ca telefoanele rezistente sunt astfel concepute incat nu doar carcasa are o constructie speciala ci si componenentele din interiorul telefonul au o constructie speciala. Ele sunt facute sa se miste cat mai putin si sunt prevazute cu mecanism antisoc, astfel incat pot rezista linistit unor accidente uneori inevitabile.

Fiecare telefon rezistent este supus unor teste de rezistenta iar la sfarsit fiecare primeste un cod de tipul IPxy, unde xi si y prezinte cifre care arata cate de rezistente sunt in anumite medii. Prima cifra, x, reprezinta capacitatea telefonului de a rezista si functiona la particule solide si are valori cuprinse intre 0 si 6. Un telefon ce are standardul IP6y va rezista oricaror particule solide, indiferent cat de mici sunt acestea.

A doua cifra, y, reprezinta capacitea telefonului de a rezista si functiona atunci cand iau contact cu apa. Valoarea acestui y, in cazul telefoanelor este intre 0 si 8, unde 8 inseamna ca telefonul rezista in apa la o adancime mai mare de 1 metru. De obicei producatorul specifica cum a testat telefonul si ofera detalii complete.

Codul IP are două numere. Primul, de la 0 la 6, indică rezistenţa unui dispozitiv la particule solide. Acestea pot fi boabe de nisip sau particule microscopice. Un rating IP6X înseamnă că dispozitivul este rezistent la praf şi că nici chiar particulele microscopice nu vor intra în terminal.

Asta inseamna ca acum puteti evalua mult mai bine cat de rezistent e telefnul pe care doriti sa il cumparati. Ca idee, un telefon cu IP68, ar trebui sa fie maxim rezistent atat la praf cat si la apa. Din telefoanele existente acum pe piata am vazut ca o astfel de protectie maxima ofera Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S7 Edge, iPhone 8, iPhone X. Pe langa acestea, exista producatori de telefonie care nu sunt foarte cunoscuti dar care produc telefoane special concepute pentru a fi rezistente in medii extreme. Ii gasiti usor pe internet.

Oricum in ziua de azi daca va hotarati sa va cumparati un astfel de telefon, e bine stiut ca nu mai e nevoie sa renuntati la design in favoarea rezistentei unui telefon.

 

 

Comments are closed