Nimănui nu îi plac treburile zilnice, așa că urmărirea ghidului nostru pentru cel mai bun robot de curățat geamurile ar trebui să fie o victorie majoră. Mașinile la îndemână, cum ar fi aspiratoarele robotizate, mopurile și chiar o invenție mai nouă, dispozitivul de curățare automată a geamurilor, devin din ce în ce mai populare. Am parcurs un drum lung de la începuturile menajului automatizat.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii interesului în ceea ce privește curățarea geamurilor robotului, găsirea unei evaluări de încredere sau recenzii ale experților poate fi adesea o dificultate. Ca atare, am creat acest ghid pentru a răspunde nu numai la orice întrebări pe care le-ați putea avea cu privire la piața robotului de curățat geamuri, ci și pentru a vă oferi alegerea noastră pentru cel mai bun robot de curățat geamuri de acolo. Indiferent dacă aveți ferestre greu accesibile sau pur și simplu nu doriți să mai faceți acea corvoadă, vă vom duce pe drumul cel bun spre succes.

Deși există dispozitivul ocazional care folosește un hibrid dintre acestea, în mare parte, este unul sau altul. Magneții erau mult mai obișnuiți decât tehnologia bazată pe aspirație în ale robotilor de curatat geamuri . Cu toate acestea, pe măsură ce eficiența motoarelor și aspiratoarelor s-a îmbunătățit, conexiunea magnetică este din ce în ce mai puțin utilizată. În ciuda acestui fapt, un avantaj major al modelelor pe bază de magnet este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la căderea mașinii dvs. din cauza pierderii de aspirație sau a deconectării de la curent. Acestea fiind spuse, un motiv semnificativ pentru care devin mai puțin populare este că fixarea unui magnet pe cealaltă parte a sticlei nu este întotdeauna o opțiune viabilă, ceea ce le face mult mai puțin versatile. Produsele de curățare pe bază de aspirație cresc mult mai frecvent în ultimii ani. Nu este greu să înțelegi de ce atunci când vezi cât de puternică a devenit această tehnologie. Acestea pot fi folosite practic oriunde, multe modele având chiar posibilitatea de a lucra pe luminatoare. Acest lucru înseamnă că unele sunt mult mai puternice decât omologii lor magnetici. Cu toate acestea, dispozitivele high-end fac o treabă fantastică de a atenua nivelul de zgomot. Un alt dezavantaj potențial este necesitatea de a atașa o frânghie de siguranță pentru a asigura accidentele. În timp ce pentru mulți, aceasta nu este o problemă, este un dezavantaj clar în comparație cu roboții magnetici. În prezent, marea majoritate a roboților de înaltă calitate pentru curățarea geamurilor folosesc aspirația peste magneți. În ciuda dezavantajelor, acestea tind să se miște relativ mai repede, lasă mai puține dungi și lucrează pe o varietate mai largă de suprafețe. Deși ar trebui să verificați întotdeauna specificațiile dispozitivului dvs. specific înainte de a-l utiliza pe o suprafață neuniformă. În plus, pe măsură ce tehnologia bateriilor de rezervă se îmbunătățește, a redus dramatic riscul căderii roboților cu vid.

Cum functioneaza robotii de spalat geamuri

Indiferent de modul în care sunt atașați de sticlă, roboții călătoresc folosind un set de roți sau șine. Alte tipuri de roboti de curatat geamuri se pot mișca printr-o mișcare circulară prin rotirea plăcuțelor duale din microfibră. Roboții pentru curățarea geamurilor sunt întotdeauna echipați cu tampoane din microfibră pentru a curăța eficient geamul fără a lăsa urme la fel stau lucrurile si cu cei mai buni roboti aspirator. În timp ce modelele de ultimă generație vor avea caracteristici mai avansate, cum ar fi pulverizatoarele automate și planificarea avansată a traseului, toți roboții de curățare a geamurilor funcționează conform setului de principii. În cea mai mare parte, cât de bine funcționează depinde de cât de bine vă faceți cercetarea și de a urma instrucțiunile atunci când o utilizați. Deci, dacă v-ați decis să cumpărați un aparat de curățat automat pentru geamuri, haideți să descompunem cele mai importante lucruri pentru a vă ține ochii!

Ce face un robot de spalat geamuri pentru a mentine ferestrele de top

Ceea ce face ca un anumit robot de curățare a ferestrelor să fie bun sau rău va depinde în mare măsură de nevoile dvs. Înainte de a face cumpărături, trebuie să vă întrebați ce fel de ferestre trebuie curățate, câte sunt și cât de des trebuie făcute. După cum vă puteți imagina, aceste răspunsuri vor varia semnificativ între proprietarul mediu și proprietarul unei companii mici, de exemplu. Ca atare, ceea ce ar fi considerat un robot bun pentru o persoană ar putea să nu facă aproape treaba necesară pentru altcineva. Foarte puțini roboți de curățare a geamurilor pot face totul realist.

Dimensiunea si formele robotului de curatat geamuri

Dimensiunile potențialului dvs. winbot este întotdeauna un loc excelent pentru a începe. Dimensiunea sa va dicta direct ferestrele pe care le poate curăța. Dacă aveți nevoie de o mulțime de ferestre mici curățate, nu are prea mult sens să obțineți un robot uriaș ca și pentru cineva cu ferestre masive în jurul casei lor. În schimb, acei oameni ar trebui să opteze pentru un dispozitiv mai mic, care să-și poată face treaba necesară corect. Forma robotului dvs. este, de asemenea, critică. De exemplu, modelele cu rotire duală nu pot intra în colțuri în mod eficient, dar sunt fantastice pentru ferestrele circulare. Greutatea este o parte adesea neglijată a dimensiunilor. La urma urmei, dacă se vinde, aspirația creată poate rezista greutății. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o casă mai veche, cu sticlă subțire, este posibil ca sticla să nu fie! În timp ce multe modele mai noi nu au acest dezavantaj, este întotdeauna mai bine să verificați specificațiile pentru o grosime minimă a sticlei înainte de a face o greșeală uriașă.

Calitatea motorului robotilor este importanta

Motorul este probabil cea mai impactantă parte a oricărui aparat de curățat automat. Nu numai calitatea determină în mod direct puterea de aspirație, ci și viteza de mișcare și chiar cât de puternică este. Este de preferat întotdeauna mai multă putere și viteză de aspirație, mai ales pentru cei îngrijorați de căderea acesteia sau pentru cei cu multe geamuri de curățat regulat. Mașinile de calitate superioară sunt capabile să asigure o aspirație incredibilă, rămânând în același timp relativ silențioase. Acestea fiind spuse, roboții de nivel mediu tind să fie mult mai puternici, ceea ce este doar o problemă dacă intenționați să-l utilizați în timp ce vă relaxați.

Alte aspecte importante

  • Lungimea cablului de alimentare – Trebuie să aveți întotdeauna în vedere cât de lung este cablul și unde îl veți folosi cel mai mult. Asigurați-vă că luați în considerare unde sunt prizele și dacă doriți sau aveți nevoie de un cablu prelungitor.
  • Costuri de înlocuire a plăcuțelor – În timp ce majoritatea plăcuțelor din microfibră vândute cu produse de curățare automate pentru geamuri se pot spăla la mașină, ele nu vor dura pentru totdeauna. Ar trebui să comparați prețul diferitelor mărci dacă sunteți blocat între câteva opțiuni. Oricum, pentru a prelungi durata de viață a tampoanelor, spălați-le după fiecare utilizare.