Iarna este un moment propice pentru a pune in valoare puterea motorului, calitatea rotilor, dar si capacitatile tehnice, in ansamblul lor, ale ATV-ului. Chiar daca iarna, atunci cand vremea este potrivnica, carosabilul este acoperit cu zapada sau polei, Codul Rutier nu iti permite sa iesi pe sosele cu motocicleta, ai, insa, posibilitatea, de a face o plimbare aventuroasa cu ATV-ul.

Optiunea alegerii unui ATV tine cont de mai multe criterii:

  • Poti explora indeaproape mediul inconjurator;
  • Ai posibilitatea de a trai senzatii de aventura la maxim;
  • Reduci bugetul dedicat ATV-ului
  • Respiri aer proaspat

Ca sa poti pilota vehiculul in siguranta, este necesar sa acorzi ingrijirea corespunatoare ATV-ului tau.

Intretinerea unui ATV reprezinta un capitol important in detinerea sa, contribuind prin actiunile intreprinse la lungirea ÔÇťvietiiÔÇŁ componentelor principale si garantia unui vehicul apt pentru utilizare in conditii optime, insa intretinerea pe timpul iernii comporta cateva aspecte specifice, de care este ideal sa se tina seama. Una dintre cele mai mari provocari o reprezinta temperaturile scazute. Iata, deci cateva indicatii generale pentru intretinerea ATV-ului pe timp de iarna.

Trebuie facuta si o precizare, si anume ca,  atunci cand vine vorba de necesitati specifice, fiecare ar trebui sa verifice manualul produsului sau sa stea de vorba cu dealer-ul local.

Care sunt pasii importanti pentru a pilota ATV-ul in siguranta?

Daca te incumeti sa faci o plimbare la munte cu ATV-ul si sa scoti vehiculul din garaj, prima masura careia sa ii acorzi atentie priveste purtarea echipamentului de protectie corespunzator. Nu uita, insa, si de accesoriile ATV de iarna, deoarece acestea te pot scoate din multe situatii neprevazute. Un exemplu in acest sens se refera la manerele incalzite, care mentin mainele calduroase la manevrare si fac diferenta atunci cand ramai inzapezit si nu are cine sa te scoata din impas in cel mai scurt timp. Deci, daca vrei sa te feresti te ger si sa te bucuri din plin de plimbare, aceasta investitie merita pe deplin.

Manerele incalzite favorizeaza mentinerea unei circulatii optime, in conditiile in care pozitia de riding impreuna cu temperaturile reci pot afecta ireversibil circulatia sangelui si pot provoca degeraturi la nivelul degetelor.

Atentie mare la anvelope!

Inainte de a purcede la drum cu ATV-ul, este imperativ sa verifici anvelopele, nivelul uleiului etc., pe scurt, sa ai in vedere operatiunile de mentenanta pentru acest tip de vehicul. Vei gasi instructiuni in manualul utilizatorului, iar cand ai nelamuriri, nu ezita sa intrebi dealer-ul sau specialistii din domeniu ori de cate ori ai nelamuriri.

Cumpara un pivot ATV nou!

unimotors.ro

Un pivot ATV se foloseste pentru a permite rotirea rotilor din fata, mentinandu-se in parametrii unghiurile de geometrie a rotilor. Directia si geometria rotilor este esentiala in conditiile in care aderenta pe carosabil este una extrem de scazuta. Deci, inainte de a porni la drum, nu uita sa arunci un ochi si asupra acestei componente.

Cum se inlocuieste pivotul ATV ?

In primul rand, se demonteaza roata, apoi se demoteaza surubul ce fixeaza pivotul in portfuzeta. In functie de tip, se scot niturile din brat sau suruburile ce tin pivotul in brat. Se monteaza pivotul nou. La final nu uita sa verifici si sa reglati directia.

De ce anume sa tii cont? Este bine sa inlocuiesti ambii pivoti, sa verifici sistemul de directie, suspensie si rulare, ca mai apoi sa reglezi directia.