ultrabook-toshiba-satellite-u940-11f-279Numeroase persoane au ajuns in ultima perioada intr-un magazin IT, in dorinta de a cumpara un laptop sau un ultrabook. Dorindu-si poate ceva mai compact, mai subtire, mai usor de transportat, ori poate ceva mai performant, multi prefera la o prima vedere segmentul de ultrabook-uri. Insa sunt deseori impiedicati in a face o astfel de achizitie de nimic altceva decat de pretul ridicat al acestor device-uri. Foarte putine persoane sau familii isi permit, si in tara noastra, sa cheltuiasca peste 800 de Euro pentru a avea un ultrabook nou, stralucitor; iar daca ne uitam la situatia economica actuala, parca nici firmele nu par a arunca cu bani, de asemenea. Care sunt insa explicatiile sau motivele pentru care aceste device-uri au un pret deseori ridicat? Vom vedea in randurile urmatoare. Pentru a compara mai multe produse disponibile in acest segment, oferta One-IT de ultrabookuri Toshiba si alte marci ne poate fi de mare folos!

Faptul ca exista o varietate de astfel de dispozitive, bazate pe criterii precum:

– ultrabook-uri cu unitati optice

– ultrabook-uri hibrid, detasabile, cu ecran tactil

– ultrabook-uri pentru gaming, cu placi video dedicate (utilizate si de programatori si designeri grafici)

– modele cu functii suplimentare sau imbunatatite de securitate

– variate cu tastaturi luminate

Exista multe speculatii legate de pretul acestor produse. Din punct de vedere tehnic, pretul se justifica datorita dificultatii de a pune toate acele componente de calitate, intr-un spatiu atat de mic (sa ne gandim la grosimea extrem de redusa), la o greutate scazuta (sub 2 kg), incat sa si functioneze corect.  Mai adaugam si autonomia excelenta a bateriei, tehnologia nou implementata la nivelul procesoarelor, precum Ivy Bridge de la Intel si obtinem concurenti remarcabili pentru modelele MacBook Air. Desigur, un atuu ce merita mentionat este timpul extrem de scurt de botare.

Nu putini sunt cei care folosesc in paralel si tablete pc, smartphone-uri, avand deci o libertate deosebita in a alege solutiile IT, in functie de mobilitatea de care au nevoie. Cu putina sinceritate insa, cu totii stim ca niciun alt dispozitiv nu ne da eficienta asigurata de un ultrabook – viteza de scriere, de accesare concomitenta a mai multor aplicatii, navigarea usoara, autonomia mare – toate ne atrag inspre aceste device-uri moderne.

O solutie la cele de mai sus poate fi cautarea unor modele de ultrabookuri Toshiba, prin One-IT, a caror preturi promotionale ne pot face sa ne schimbam parerea referitor la o astfel de investitie. Iar o alta varianta e cautarea unor modele de laptopuri mai slim, mai subtiri si mai ieftine, sub pragul de 2000 de lei.