Cu siguranta stii ca alegerea unui serviciu de gazduire web este o treaba dificila. Atunci cand alegi serviciul de gazduire trebuie sa iei in calcul mai multe puncte, astfel incat sa faci o alegere buna dar si sa platesti pretul corect. Nu are rost sa faceti o investitie mare atunci cand site-ul dvs. se afla inca la inceput, daca faceti o investitie mare atunci sa stiti ca o faceti degeaba si o sa iesiti in pierdere. Pentru a alege ceea ce site-ul dvs. are nevoie, trebuie sa stiti ce resurse are nevoie, care este traficul lunar si care sunt actiunile de zi cu zi. Daca incarcati periodic fisiere mari, atunci aveti nevoie de un server dedicat cu spatiu mare, in schimb, daca scrieti doar articole si publicati si cateva poze, atunci nu are rost sa faceti o investitie mare, un pachet de gazduire web este suficient.

Sunt zeci de firme care ofera servicii de gazduire web, dar nu multe ofera ceea ce un client are nevoie, servicii de calitate la un pret bun. Majoritatea firmelor din Romania ofera pachete de gazduire la preturi mari, de aceea multi aleg firmele de afara, acolo preturile sunt foarte bune dar si pachetele de gazduire au mai multe beneficii (spatiu, baze de date, adaugare de domenii suplimentare, antivirus email si multe altele). In schimb, multe firme nu ofera IP-uri dedicate, dar nici posibilitatea de a cumpara un IP, ceea ce este un mare dezavantaj pe viitor. Asa ca un sfat, alegeti un pachet de gazduire sau un server VPS potrivit pentru ceea ce aveti nevoie, sa fie rapid si de calitate, uptime-ul cat mai mare.

Dupa cum bine stiti Google acorda foarte mare atentie site-urilor care nu au probleme. Asa ca, daca site-ul dvs. este bine facut, gazduit acolo unde trebuie si are un certificat ssl activ, nu o sa aveti probleme cu Google, poate o sa primiti si beneficii de pe urma acestora. Apropo, am mentionat de certificat ssl deoarece Google a mentionat acum cateva saptamani ca favorizeaza site-urile care au un SSL activ, nu stiu cum, dar e un beneficiu atat pentru dvs. cat si pentru acei oameni care intra sa va citeasca articolele, sa faca cumparaturi, samd.

Preturile unui certificat SSL sunt destul de mari, dar daca aveti nevoie de un certificat va pot recomanda firma hosthash, au certificate ssl la preturi foarte bune, ca de exemplu: certificat SuperFAST SSL, 2048 bit, instalare gratuita – la un pret de numai 20 de euro, dar oferta este mai bogata, puteti alege certificatul de care aveti nevoie.