Atunci când planifici să lansezi un proiect online, printre primele lucruri de care ai nevoie este un web hosting. Fără acesta, practic, nu există vreo modalitate prin care vizitatorii ar putea accesa site-ul tău.

Totuși, dacă încă ești în procesul de construcție a site-ului, ești curios să afli ce este un server hosting și care sunt beneficiile acestuia, pe lângă faptul că acesta te ajută să plasezi site-ul în mediul online.

laptop hosting romania

Ce este hostingul?

În esență, hostingul  este un serviciu oferit de către furnizorii de hosting. Aceștia plasează toate fișierele tale în mediul online, astfel ca acestea să fie disponibile utilizatorilor. Pentru a fi mai simplu de înțeles, imaginează-ți un calculator, pentru a accesa documentele necesare de pe acesta tot ce trebuie să faci este să-l deschizi, dar pentru ca să vadă și alte persoane conținutul, ele trebuie să se afle în aceeași odaie cu tine. Prin urmare, companiile de hosting pun la dispoziția ta un server, pe care vor fi plasate toate fișierele tale, iar de fiecare dată când cineva își dorește să le acceseze, introducând numele de domeniu, acestea îi sunt puse la dispoziție.

Beneficiile serviciilor de web hosting

Selectând tipul potrivit de hosting (shared, VPS sau Server dedicat), acesta poate oferi destul de multe site-ului tău. Dacă alegi un hosting care nu corespunde nevoilor tale riști ca site-ul să se încarce greu, îți va scădea ratingul în motoarele de căutare și îți va aduce multe alte daune. Astfel, este important să tratezi cu prudență acest aspect.

Iată o listă cu beneficiile pe care ți le poate aduce un hosting ales corect.

cabluri tehnic hosting web romania

Creșterea performanței site-ului

Atunci când vine vorba despre succesul în mediul online, performanța joacă un rol vital. De fapt, ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a atrage atenția utilizatorului, înainte ca acesta să părăsească site-ul tău și niciodată să nu mai revină. Dacă acesta se va deschide lent, probabilitatea ca cineva să aibă suficientă răbdare este minimă.

Totodată, de performanța site-ului depinde și ratingul pe care îl va avea proiectul tău în motoarele de căutare. În cazul unei viteze de încărcare lente, sistemele site-ului nu vor putea măsura corect valorile de experiență a utilizatorilor, ceea ce are o legătură directă cu afișarea lui în căutările pe Google.

În cazul în care vei opta pentru un hosting calitativ, lucrul dat nu va fi o problemă pentru tine. Iar pentru a obține beneficiul dat nici nu e nevoie să achiți prea mult. De exemplu, la MegaHost, pentru doar 0.99 Euro pe lună obții: 1 GB SSD – spațiu de stocare, trafic necontorizat, 1 domeniu, prelucrare a 50 de mailuri pe oră , capacitate de înregistrare a 3 mailuri, asistență tehnică 24/7 și backup profesional zilnic JetBackup.

Suport tehnic

Dacă comercializezi produse în mediul online sau oferi anumite servicii, atunci înțelegi importanța unei deserviri calitative. Companiile de hosting nu sunt o excepție.

Doar imaginează-ți, ești în momentul unei lansări importante, dar din anumite motive site-ul a ieșit din funcțiune. Ce faci în astfel de cazuri? Fiecare clipă pierdută este o pierdere din volumul de vânzări. Aici, intra în joc asistența tehnică a furnizorului de hosting, care poate rezolva rapid problema, în cazul în care este una profesionistă.

Nivel de securitate ridicat

securitate hosting

Securitatea este un lucru despre care mulți proprietari de site-uri uită. Deși, e imposibil să ai un site 100% sigur, deoarece niciodată nu știi de unde sare iepurile.  Totuși, poți face o serie de pași care o vor îmbunătăți considerabil.

Bazele securității site-ului o reprezintă furnizorul de hosting, deoarece acesta va păstra toate fișierele. Iar un hosting calitativ are câteva nivele de securitate.

Pentru început, există un centrul de date fizic, care trebuie să fie protejat. Apoi, există protecția firewall, necesară pe servere în sine. În cele din urmă, în funcție de tariful de găzduire web pe care îl ai, vei avea la dispoziție anumite măsuri de securitate, care îți vor proteja  site-ul de alte site-uri care utilizează același server. Totodată, este importantă existența unor copii de rezervă a site-ului, precum în cazul MegaHost, care fac backup zilnic.

Dincolo de faptul că găzduirea web asigură existența site-ului tău în mediul online, acesta își oferă și alte avantaje. Important este să înțelegi modul prin care poți profita de acestea, alegând un furnizor de calitate.