dcnewsEditorul își asumă întreaga responsabilitate pentru un ziar online. Un editor, in general, are o colaborare indelungata cu un ziar.

Un editor șef atribuie subiecte reporterilor și scriitorilor, editează articolele și alege informatiile care sa le publice. Editorii sunt oameni foarte atenti la detalii, le place să corecteze greșelile și sa lucreze cu multe persoane diferite pentru a ajuta ziarul sa devina cat mai bun. Editorii sunt scriitori buni, corectori buni și sunt, de asemenea, buni la cifre, pentru că în afară de editare, acestia lucrează si cu bugete.

Editori de secțiune sunt responsabili pentru atribuirea poveștilor catre secțiunile lor (politica, divertisment, sport, stiri, editoriale etc ). Ei sunt responsabili pentru sectiunea lor. Editorii sectiune au calități asemanatoare cu cele ale redactorilor șefi. De fapt, mulți redactori șefi sunt si editori de secțiune.

Un reporter adună știri pe un anumit subiect și scrie poveștile pe care le citim online în fiecare zi. Reporterii pot scrie despre orice, de la un incendiu la un spectacol de moda. Reporterii sunt agresivi, curiori si le place sa scrie. Reporterii sunt, de asemenea, orientati catre detalii, este responsabilitatea lor sa gaseasca fiecare unghi dintr-o poveste.

Scriitori de editoriale scriu despre anumite subiecte, dar articolele lor susțin o anumită opinie. De exemplu, dacă un scriitor de editoriale crede că președintele a făcut o greșeală, el sau ea va scrie despre el. Scriitorii de editoriale au multe din calitățile unui reporter bun, le place să priveasca o problema din toate unghiurile si sa scrie opinia lor despre problema respectiva.