Designul web este un domeniu în continuă evoluție. Aceia dintre noi care sunt în industrie de mult timp (adică, șase luni în plus) am văzut lansarea mai multor produse, stabilirea mai multor idei și promisiunea unei creșteri mai mari decât au văzut majoritatea industriilor de-a lungul unei întregi cariere.
În timp ce instrumentele pe care le folosim, terminologia pe care o folosim și stâlpii pentru care tragem se schimbă constant, abilitățile de bază sunt transferabile și de lungă durată și vă vor asigura nu numai că supraviețuiți în industrie, ci și prosperați în ea.
Aceste abilități sunt caracteristici pe care le poți învăța, care te vor ajuta să crești în 2022 și mai departe.
1. Luarea deciziilor
Viața este o serie de decizii, de la ce pereche de șosete să porți, la ce criptomonedă să-ți depozitezi economiile din viața ta. Fiecare dintre noi are o cantitate finită de combustibil pentru luarea deciziilor în timpul zilei – cu cât iei mai multe decizii, cu atât ajungi mai repede. oboseala de decizie.
Majoritatea oamenilor își ard combustibilul pentru luarea deciziilor ghicindu-se pe ei înșiși; ei iau o decizie și apoi refac aceeași decizie iar și iar pe măsură ce se strecoară îndoiala.
Abilitatea de a lua o decizie și de a rămâne în ea îi separă pe acei oameni care au încă combustibilul necesar pentru a lua decizii strategice după închiderea activității și pe cei care nu pot decide ce să ia la cină.
2. Claritatea scopului
Nu este niciodată o idee rea să perfecționezi elementele fundamentale ale designului. De la teoria culorilor la tipografie la UI și aspect, aceste abilități de bază nu sunt numai benefice pentru practica dvs. de design, dar vă ajută să vă gândiți la design la un nivel superior.
Prea des, designerii nu reușesc să vadă lemnul pentru copaci, concentrându-se pe proiectul la îndemână în loc de o imagine mai largă. Imaginea mai largă nu înseamnă portofoliul tău; înseamnă întreaga istorie, cultură și context de design.
În ciuda termenului, elementele fundamentale ale designului nu sunt universale; sunt personale pentru tine. De exemplu, ar trebui să asociați un script cu un serif? Răspunsul tău este probabil „depinde” pentru că ești un designer minunat; Răspunsul meu este „nu”, pentru că, pentru mine, acesta este un design fundamental.
Fundamentele de proiectare pot fi limitative, dar, oferind răspunsuri implicite la întrebările obișnuite, vă eliberează și să luați în considerare întrebări mai mari despre ceea ce faceți și de ce, ceea ce duce la claritatea scopului.
3. Sfânta Treime
Sfânta Treime în design web este HTML, CSS și JavaScript. Aflați ce sunt și ce fac.
Trebuie să le înțelegeți suficient de bine pentru a purta o conversație inteligentă la nivel de consiliu despre ei. De fapt, nu trebuie să știți cum să le codificați – deși nu am întâlnit niciodată pe cineva care știa suficient despre rolurile lor pentru a ține o conversație strategică, care nu știa nici cum să le codifice de la zero.
Nu vorbesc despre cadre, biblioteci sau cele mai recente instrumente de compilare. Aceste lucruri sunt doar macro-uri pentru programatori. Vorbesc despre înțelegerea elementelor de bază ale unui site, așa că dacă cineva vă întreabă dacă aveți într-adevăr nevoie de logo-ul companiei în subsolul site-ului, puteți răspunde și susține răspunsul cu fapte.
4. Prezentare simplă
Indiferent în ce domeniu de design vă aflați, va trebui să vă prezentați ideile cuiva care nu vă împărtășește cunoștințele. Indiferent dacă explicați elementele de bază unui client sau explicați luarea deciziilor unui coleg, prezentarea ideilor dvs. pur și simplu este cel mai bun mod de a fi auzit.
Adesea, o prezentare persuasivă utilizează abordarea mai puțin este mai mult. Așa cum un design este terminat atunci când ați eliminat tot ce nu este necesar, la fel și o prezentare este cea mai eficientă atunci când excludeți detaliile străine.
Adesea, veți găsi metafora utilă, mai ales dacă aveți cunoștințe trecătoare despre domeniul propriu de expertiză a persoanei, deoarece traduce un concept într-un format pe care persoana îl înțelege și cu care se simte confortabil.
„Ar trebui… pentru că se va îmbunătăți [o valoare] cu aproximativ…%” este adesea limbajul cel mai binevenit. Dacă persoana căreia îi vindeți decizia dvs. are nevoie de mai multe detalii – și probabil că nu are nevoie să cunoască detalii, pentru asta vă are – poate cere.
5. SEO strategic
SEO (Search Engine Optimization, pentru cei doi oameni din lume care nu știu ce înseamnă acel acronim) este un domeniu vast, cu atâtea subdiviziuni câte titluri de post UX există.
Există diverse ramuri ale SEO pe care un site trebuie să le ia în considerare. SEO tehnic este lucrurile pe care le fac programatorii; dacă nu ești un programator, poți ignora asta. SEO pentru conținut este lucrurile pe care le fac specialiștii de marketing; dacă nu ești specialist în marketing, poți ignora asta. SEO strategic este o macro-vizualizare a planurilor unui site; toată lumea din fiecare proiect ar trebui să înțeleagă SEO strategic.
SEO strategic acoperă subiecte precum paginile de destinație, site-urile cu o singură pagină, dacă este necesar un blog, cum, dacă este cazul, este folosită rețelele sociale. SEO strategic hrănește toate celelalte ramuri ale SEO. Este atât de fundamental încât informează cele mai timpurii decizii despre un site. Dacă doriți să faceți mai mult decât să faceți lucrurile să arate frumos, aflați mai multe despre SEO strategic.
6. O a doua limbă
Probabil ați observat până acum că web-ul se extinde dincolo de limitele orașului dvs. Este o forță globală, ceea ce înseamnă miliarde de oameni care nu vorbesc aceeași limbă.
Dacă nu sunteți vorbitor nativ de engleză, atunci este o idee deloc să înveți puțin engleză. Nu trebuie să fii fluent; cu siguranță nu trebuie să fii poetic, dar marea majoritate a documentației, a interfețelor grafice, a postărilor pe blog, a forumurilor, a conferințelor și a web-ului însuși sunt în engleză, iar codul de traducere te duce doar până acum.
Dacă sunteți vorbitor nativ de engleză, atunci învățați ceva relevant pentru regiunea dvs. sau industria în care vă specializați. Nu contează cu adevărat ceea ce învățați; a învăța o limbă și o cultură, te face o ființă umană mai rotunjită. Și cu condiția să nu alegi ceva obscur, te deschizi la milioane sau chiar miliarde de utilizatori pe care anterior i-ai ratat.
7. Spunând „Nu”.
Nu contează dacă ești un liber profesionist, care se scufundă pentru bani de rezervă pentru a face față chiriei sau un designer intern experimentat cu obiective de îndeplinit; toată lumea se luptă să spună „nu”.
Teama este că, dacă refuzăm un proiect sau o solicitare de caracteristici, nu vom fi întrebați data viitoare; în cele din urmă, vom fi ignorați pentru toate proiectele până când nu ne rămâne o carieră.
Problema este că avem doar atâtea ore într-o zi. Dacă facem prea multe, ajungem să o facem prost, așa că trebuie să existe limite. De fiecare dată când spuneți „da”, creșteți șansele ca va trebui să spuneți „nu”, la o oportunitate viitoare care este grozavă pentru dvs.
Prin toate mijloacele, refuză cu grație. Fă-o politicos. Fii bun. Oferiți să trimiteți clientul în altă parte. Dar este mai bine să spui „nu” decât să fii nevoit să spui „nu” proiectului perfect pentru că ești prea întins.