Pentru a vă clasa pe primele poziții pe cel mai mare motor de căutare din lume, trebuie mai întâi să înțelegeți cum funcționează algoritmul Google, actualizările, strategiile și multe altele.
Înțelegerea algoritmului Google este una dintre marile provocări ale SEO . Nu lipsesc profesioniștii care încearcă să dezvăluie cum funcționează. Între timp, Google păstrează secretele clasamentului în SERP, pagina cu rezultatele căutării, sub cheie.
De ce motorul de căutare pune un site pe prima poziție în locul altora? Cum face el această judecată? Ce factori contează cu adevărat pentru a îmbunătăți poziționarea?
Răspunsul la aceste întrebări este modalitatea prin care mărcile își conturează strategiile de optimizare și obțin mai multă vizibilitate și trafic organic în primele locuri ale căutării .
Acum, dacă și tu te străduiești să răspunzi la aceste întrebări, suntem aici pentru a te ajuta. În acest articol veți vedea:
- Cum funcționează algoritmul Google?
- Care au fost actualizările majore ale algoritmului Google?
- Cum să cucerești algoritmul Google în 2022?
Urmăriți acum pentru a afla totul despre algoritmul Google.
Cum funcționează algoritmul Google?
Algoritmul Google este un set de operații care definește modul în care rezultatele căutării vor fi prezentate utilizatorilor . Pentru a înțelege cum funcționează, să explicăm cum a început totul.
A fost odată web-ul. Un loc inospitalier, cu doar câteva site-uri lipsă și GIF-uri greșite. Totuși, nu ar dura mult până când acest loc va fi ocupat de sute de pagini și internauți în căutarea multor informații și divertisment.
Pentru a le ușura viața celor care au ajuns în această lume nouă, au apărut motoarele de căutare, cu algoritmi specializați în indexarea și organizarea paginilor web.
Cu ei, a devenit mai ușor să găsești ceva printre infinitatea de conținuturi care începeau să populeze internetul.
Totuși, nu a fost totul minunat. Algoritmii erau încă bazați pe formule simple pentru clasare.
Prin urmare, nu a fost nevoie să fie un expert pentru a profita de ele și a cuceri cele mai bune poziții. Totul a meritat pentru a câștiga mai multă vizibilitate și clicuri ! Așa a apărut pălăria neagră , marele dușman al Google.
Pentru a salva calitatea experienței utilizatorului , motoarele de căutare au început să ducă o luptă împotriva răufăcătorilor de pe internet.
Astfel, algoritmii au devenit din ce în ce mai complexi pentru a bloca practicile proaste și, în același timp, pentru a pune în valoare site-urile care oferă cele mai bune rezultate utilizatorilor.
Această mică poveste de la începuturile SEO ajută la explicarea marelui scop al algoritmului Google: îmbunătățirea experienței de căutare și navigare.
În acest scop funcționează algoritmul. Acesta servește la descoperirea, înțelegerea și organizarea întregului conținut de pe internet pentru a oferi cele mai bune răspunsuri la întrebările utilizatorilor .
Motoarele de căutare, pe scurt, sunt mașini specializate în a răspunde la întrebările utilizatorilor. Deci, cel mai bun rezultat este cel care aduce cel mai bun răspuns, care nu este doar în conținutul pe care îl oferă pagina, ci și în calitatea experienței de navigare.
Pentru a ajunge la rezultatele ideale, Google urmează o cale care începe cu mult înainte ca utilizatorul să-și introducă căutarea în motorul de căutare.
1. Târătură
Imaginează-ți câțiva roboți mici în spatele întregului cod și conținut care există pe internet. Acesta este ceea ce se întâmplă în procesul de urmărire , care se face tot timpul, indiferent de căutările utilizatorilor.
În acest pas, Googlebot caută noi adrese URL pentru a fi indexate în baza sa imensă. Paginile descoperite care conțin linkuri indică noi modalități prin care roboții pot continua accesarea cu crawlere găsind alte adrese URL .
Prin urmare, prima măsură a unei strategii SEO ar trebui să fie aceasta: a fi găsită de roboții Google . Pentru aceasta, trebuie să aveți cod și conținut pe care Googlebot le poate citi și indexa.
Robotul nu poate citi conținutul flash, de exemplu, ceea ce împiedică urmărirea acestuia.
Prin urmare, dezvoltarea site-urilor web cu coduri HTML – de preferință simple și curate, organizate în hărți de site – asigură că conținutul dvs. este accesibil crawlerelor.
2. Indexare (Indexare)
Indexarea este al doilea pas, care se întâmplă tot timpul. După accesare cu crawlere, adresele URL pot ajunge deja la baza de date a motorului de căutare, care se numește Index de căutare.
Este o bibliotecă mare de pagini și fișiere care stochează o multitudine de conținut web.
Cum, deci, să organizăm toate aceste conținuturi astfel încât să poată fi ușor găsite și accesate de utilizatori?
În timpul urmăririi, roboții procesează datele din pagini în același mod ca și browserele. Serverele Google detectează apoi aceste date – cum ar fi vârsta conținutului, timpul de încărcare și textele – și le înregistrează în indexul de căutare.
Fiecare pagină este înregistrată în index pentru toate cuvintele pe care le conține. Cu toate acestea, inteligența motorului de căutare îi permite să înțeleagă care sunt cele mai importante cuvinte cheie , în funcție de contextul lor general, de frecvența și de locurile (titluri, anteturi, textul corpului etc.) în care apar. Deci, acești termeni acționează ca intrări în pagină.
Deci, atunci când un utilizator efectuează o căutare, termenul de căutare reprezintă intrarea pentru toate paginile care conțin acel cuvânt cheie căutat. Care vor fi afișate și în ce ordine, sunt algoritmii de căutare care vor defini clasamentul.
3. Clasament (Clasament)
Clasamentul este următorul pas. Aici intervine algoritmul Google! De fapt, motorul de căutare folosește nu doar unul, ci o serie de algoritmi pentru a clasa site-urile.
Intenția este de a oferi cele mai bune răspunsuri utilizatorului, într-o ordine care plasează pe primul loc cele mai relevante link-uri. Deci, înțelegeți că , cu cât o pagină este mai aproape de partea de sus, cu atât va fi mai relevantă pentru căutarea respectivă .
Pentru a face acest lucru, de fiecare dată când un utilizator face o căutare, acești algoritmi parcurg indexul și analizează diverși factori de clasare — se estimează că sunt peste 200, dar Google nu dezvăluie exact care sunt aceștia.
Toate acestea se întâmplă într-o fracțiune de secundă, astfel încât utilizatorul să aibă răspunsurile cât mai repede posibil.
În primul rând, algoritmul Google este despre înțelegerea căutărilor utilizatorilor, având în vedere că cuvintele au semnificații diferite și că oamenii folosesc limbajul natural atunci când caută.
O actualizare recentă a algoritmului, numită BERT, a făcut această înțelegere și mai sofisticată (mai multe despre asta mai târziu).
Apoi, algoritmul potrivește termenul de căutare cu conținutul paginilor. Atunci caută în index paginile indexate pentru acel cuvânt cheie. Când apare această potrivire, înseamnă că pagina este relevantă pentru acea interogare.
Apoi, este timpul să sortați aceste pagini într-o ordine care este relevantă pentru utilizator. Pentru aceasta, Google caută să înțeleagă dacă paginile sunt informative, de încredere și de calitate .
Analiza elementelor site-ului și paginii, linkurile pe care le primiți de la alte site-uri și semnalele experienței utilizatorului sunt decisive în acest sens.
Acești factori au încă ponderi diferite în funcție de intenția căutării . Vârsta creării conținutului, de exemplu, este un factor mult mai relevant pentru căutările de știri actuale decât pentru interogări despre sensul unui cuvânt.
De asemenea, Google afișează SERP-uri personalizate. Aceasta înseamnă că un site care apare primul unui utilizator poate să nu apară altuia , deoarece clasamentul este influențat de locația fiecărei persoane, istoricul căutărilor și setările de căutare.
După întregul proces, Google se asigură că rezultatele și ordinea în care sunt afișate sunt relevante pentru utilizator. Dar pentru a fi sigur de acest lucru, motorul de căutare rulează o serie de teste automate și are, de asemenea, mii de evaluatori externi din întreaga lume, care monitorizează și judecă manual calitatea rezultatelor căutării.
În timp ce crawlingul și indexarea sunt esențiale, clasamentul este ceea ce înseamnă SEO. La urma urmei, nimeni nu vrea să fie doar accesat cu crawlere sau indexat – SEO înseamnă să ajungi în topul clasamentului!
Din acest motiv, există mai multe sondaje și studii, precum cele realizate de Moz . Aceștia analizează, în practică, efectele unei anumite acțiuni de optimizare asupra poziționării.
Viteza site-ului, designul responsive, gradul de utilizare, calitatea backlink-urilor, rata de clic pe SERP și timpul petrecut pe pagină sunt câțiva factori probabili de clasare identificați în studii.
Pe lângă aceste analize, unele declarații de la Google însuși și angajații săi ajută și la descifrarea factorilor de clasare. Este cazul canalelor YouTube Google și Google Webmasters , pline de îndrumări și sfaturi despre motorul de căutare.
Un document Google care ar trebui să ghideze profesioniștii SEO este Ghidul pentru evaluarea calității căutării .
Acest document informează regulile Google pentru evaluarea calității rezultatelor căutării de către evaluatori externi, pe care le-am menționat mai devreme.
Deci, ele servesc și ca ghiduri pentru strategiile de optimizare, deoarece arată criteriile Google pentru a spune ce este o pagină de calitate .
4. Răspunsuri utile
Până acum câțiva ani, motoarele de căutare Google și-au făcut treaba în acest ciclu de crawling, indexare și clasare.
Cu toate acestea, în 2012, motorul de căutare a început o mișcare care a schimbat modul de afișare a rezultatelor căutării , ceea ce ar adăuga un nou pas în acest proces.
În acel an, a fost lansat Knowledge Graph . Este o bază de date mare de fapte și conexiuni care permite căutătorul să ofere răspunsuri gata făcute utilizatorilor atunci când pun întrebări precum „Cine a fost Marie Curie?” sau „Când s-a născut Leonardo da Vinci?”.
Motorul de căutare și-a dat seama că rolul său este să înțeleagă ce caută utilizatorul și să răspundă la ceea ce se așteaptă. Și adesea ceea ce se așteaptă este un răspuns prompt și prompt, nu o listă de site-uri.
Așa că, odată cu această actualizare, Google a început să îmbunătățească algoritmul pentru a oferi răspunsuri mai utile și în formatul ideal pentru tipul de informații căutate .
Acesta este cazul căutărilor de rute și trafic, de exemplu. Când cineva caută „cum să ajungi la stația de autobuz”, probabil că va dori să vadă cele mai bune rute de acces la stația de autobuz din orașul în care se află.
Prin urmare, Google livrează deja o hartă din Google Maps în SERP, deasupra rezultatelor organice. Ar putea fi frustrant să-i înmâneze o listă de linkuri, unde ar trebui să se uite în sus și să citească instrucțiunile.
Care au fost actualizările majore ale algoritmului Google?
De-a lungul istoriei sale, Google și-a îmbunătățit algoritmul, ținând mereu un ochi pe scopul său: îmbunătățirea experienței utilizatorului.
Numai în 2018, Moz a numărat 3.234 de actualizări incredibile. De aceea, roboții se schimbă atât de mult – iar piața SEO trebuie să fie atentă.
Algoritmul devine din ce în ce mai complex și mai solicitant. Dacă înainte era ușor să treci peste liniile directoare ale motoarelor de căutare, astăzi are deja o tehnologie suficient de inteligentă pentru a elimina paginile care adoptă practici rău intenționate.
Pe lângă lupta împotriva pălăriei negre, evoluția algoritmului urmărește și îmbunătățirea înțelegerii intențiilor de căutare ale utilizatorilor. Și aceasta este calea pe care o parcurg cele mai recente actualizări.
Vrei să știi cum are loc această evoluție a algoritmului Google? Așadar, ține pasul cu actualizările principale din ultimii ani!
Panda (2011)
Aceasta a fost prima actualizare, lansată oficial în 2011 , care a afectat piața SEO. Cu această actualizare, 12% din rezultatele căutării au fost afectate și mii de site-uri au fost retrogradate în clasament.
Google a decis să pedepsească paginile cu conținut de calitate scăzută, care includeau practici precum acestea:
- conținut duplicat sau copiat;
- umplutura de cuvinte cheie;
- texte generate automat;
- pagini cu foarte puțin sau deloc conținut;
- pagini pline de publicitate în loc de conținut valoros;
- „link farms” pentru a genera mai multe backlink-uri.
Deși a fost lansat în 2011, de-a lungul anilor au fost făcute diverse actualizări Panda și au penalizat mai multe site-uri .
Pinguin (2012)
Lansat în 2012 , Penguin a afectat aproximativ 3% din rezultatele căutării în limba engleză în primele zile. Apoi ar trece prin mai multe actualizări care au încurcat și mai mult SERP.
În acest moment, Google era deja conștient de importanța SEO. Cu toate acestea, compania a vrut să evite „supra-optimizarea” site-urilor, ceea ce a dus la practici de pălărie neagră.
Prin urmare, Google Penguin vizează din nou site-uri care nu-și respectau liniile directoare cu conținut de calitate scăzută, care căutau să înșele algoritmul.
Pasăre colibri (2013)
Această actualizare din 2013 s-a concentrat mai mult pe îmbunătățirea rezultatelor căutării decât pe penalizarea paginilor și site-urilor.
Începând cu Hummingbird, paginile nu mai trebuiau să se potrivească exact cu cuvântul cheie căutat de utilizator.
Cu ajutorul sinonimelor, al câmpului semantic al termenului de căutare și al istoricului căutărilor utilizatorului, Google era deja capabil să înțeleagă ceea ce căuta și să ofere rezultatele potrivite.
În acest fel, o persoană care caută „laptop”, de exemplu, ar putea vedea rezultate pentru termenul „laptop”, dacă acestea ar fi relevante. Acest lucru arată că Google și-a mutat atenția de la cuvântul exact la semantica de căutare pentru a oferi răspunsuri mai bune .
Porumbel (2014)
Această actualizare este evoluția algoritmului pentru căutări locale.
Algoritmul ia acum în considerare în mare măsură locația utilizatorului atunci când caută pentru a furniza rezultate ale căutării cu companiile locale .
Căutarea unui restaurant, de exemplu, a început să arate rezultate apropiate, în orașul sau cartierul în care se afla persoana respectivă.
Se estimează că jumătate dintre site-uri au scăzut în SERP, în timp ce paginile de afaceri mici au crescut, care au câștigat teren cu SEO local .
Mobilegeddon (2015)
Era anunțată o actualizare majoră legată de rezultatele căutării mobile. În cele din urmă, în 2015, Google a lansat ceea ce piața aștepta : Mobilegeddon.
Odată cu această actualizare, site-urile compatibile cu dispozitivele mobile au început să câștige mai multă relevanță în rezultatele căutării pe smartphone-uri și tablete.
Intenția a fost de a îmbunătăți experiența utilizatorilor de telefonie mobilă , care au început să vadă mai multe site-uri web cu design responsive , o mai bună utilizare și încărcare rapidă.
În practică, actualizarea nu a avut un impact prea mare, deoarece multe site-uri s-au pregătit deja pentru aceasta. Dar apoi optimizarea pentru mobil a câștigat și mai multă relevanță cu alte actualizări minore.
RankBrain (2015)
RankBrain este o evoluție a lui Hummingbird. Dacă algoritmul ar fi deja mai evoluat pentru a înțelege intențiile de căutare, acum ar folosi inteligența artificială și învățarea automată pentru a face acest lucru.
Astfel, algoritmul Google a început să interpreteze și mai bine interogările utilizatorilor. Fără intervenția umană, învață automat despre intenția de căutare și oferă rezultate mai relevante. A fost un pas uriaș în tehnologia motoarelor de căutare.
BERT (2019)
Cea mai recentă actualizare a Google , menită să înțeleagă intențiile de căutare ale utilizatorilor, a avut loc în 2019 și se numește BERT .
Acronimul înseamnă Reprezentări de codificator bidirecțional de la Transformers – ceea ce nu explică prea multe, nu-i așa? Este un nou sistem de inteligență artificială specializat în procesarea limbajului natural (NLP).
Potrivit Google, 15% dintre căutările care se efectuează în fiecare zi sunt fără precedent. Adică, sistemele trebuie să fie suficient de inteligente pentru a înțelege toate căutările utilizatorilor, chiar dacă nu au mai fost făcute până acum sau nu folosesc cele mai bune cuvinte pentru a-și descrie interogarea.
De aceea, BERT este considerată una dintre cele mai importante actualizări ale algoritmului Google din ultimii ani. Este capabil să înțeleagă contextul general al căutărilor prin analiza cuvintelor care alcătuiesc o căutare, a semnificațiilor acestora și a relațiilor dintre ele.
Deci nu mai este vorba despre înțelegerea anumitor cuvinte cheie. Google este deja capabil să înțeleagă propoziții complete scrise într-un limbaj natural, foarte aproape de modul în care înțelege o ființă umană.
Cum să cucerești algoritmul Google în 2022?
Acum că cunoști mai îndeaproape algoritmul Google, este timpul să știi cum să-l cucerești definitiv!
După cum am spus, roboții mici se mișcă tot timpul, iar actualizările nu se opresc. Prin urmare, în fiecare an este bine să te gândești la principalele strategii pentru a-ți duce site-ul în top.
Acum, să vorbim despre principalele modalități de a cuceri cele mai bune poziții pe Google în 2022. Verificați-l!
1. Optimizați-vă site-ul pentru EAT
Am vorbit mai devreme despre Regulile pentru evaluarea calității căutării. Acestea sunt liniile directoare pe care Google le folosește pentru a ghida partenerii externi în evaluarea calității rezultatelor căutării. Prin urmare, ele demonstrează viziunea Google despre ce este o pagină de calitate.
În acest document , unul dintre principalele linii directoare pentru evaluatori este verificarea EAT a unui site web . Acest acronim este format din inițialele cuvintelor:
- Expertiza (nivelul de cunoștințe) a creatorului de conținut;
- Autoritatea creatorului conținutului, a conținutului în sine și a site-ului web pe care este publicat;
- Încrederea creatorului de conținut, a conținutului în sine și a site-ului web pe care este publicat.
Aceștia sunt pilonii pe care ar trebui să îi adoptați în strategiile dvs. de optimizare , deoarece Google consideră aceste caracteristici esențiale pentru o pagină de calitate.
Cu cât pagina are mai multe cunoștințe, autoritate și fiabilitate, cu atât mai multă calitate va avea în ochii Google.
O preocupare actuală majoră a motorului de căutare este aceea de a oferi rezultate fiabile pe SERP, care au fost produse de cei care domină subiectul și au sprijinul comunității în domeniul lor de expertiză. Acest lucru este esențial în fața exploziei de conținut pe web, adesea de calitate scăzută sau chiar de rea-credință.
Aceste criterii sunt și mai importante atunci când se clasifică site- urile YMYL (Banii tăi, viața ta), de obicei în domeniul medical , juridic sau financiar.
Acest tip de conținut este sensibil pentru utilizatori, deoarece îndrumările greșite vă pot pune în pericol.
Dar la urma urmei, cum să-ți optimizezi site-ul web pentru EAT? Aceste linii directoare întăresc regulile de bază SEO: oferă conținut de calitate și arată că ești o referință.
Acum am putea enumera toate sfaturile SEO pe care le-am dat deja aici. Dar să le evidențiem pe cele care vă pot crește nivelul de cunoștințe, autoritate și încredere în ochii Google:
- asigurați-vă că conținutul dvs. este produs de cei care înțeleg subiectul și au o bună reputație pe piață;
- publicitați scopul mărcii dvs., cine sunt autorii acestuia și de ce ar trebui să aveți încredere în aceștia (o pagină completă despre companie contribuie foarte mult în acest sens);
- îmbunătățiți-vă reputația online cu comunicate de presă, citate și link-uri pe site-uri de încredere și recenzii pozitive pe site-uri terțe;
- Nu vă copleșiți utilizatorii cu reclame care le perturbă experiența de citire și nu încercați să-i păcăliți doar pentru a vă vinde produsul;
- citați surse de încredere în conținutul dvs., care aduc baze științifice, actualizate și dovedite pentru ceea ce vorbiți.
Pe scurt, gândiți-vă că Google are încredere în dvs. pentru a îmbunătăți calitatea conținutului de pe internet. La asta ar trebui să țintești.
2. Scrieți conținut pentru oameni
Cea mai relevantă actualizare recentă de la Google este BERT, care a revoluționat înțelegerea limbajului natural și a intențiilor de căutare ale utilizatorilor. Deci, pentru a cuceri algoritmul Google în 2020, trebuie să știți cum să vă optimizați site-ul web pentru BERT.
Această actualizare Google face din algoritm un expert în limbaj natural. El este deja capabil să înțeleagă conținutul într-un mod care este foarte asemănător cu o ființă umană.
Aceasta înseamnă că nu ar trebui să mai scrieți texte pentru roboți sau să insistați să repetați cuvintele cheie. Acest lucru nu mai funcționează, deoarece Google nu numără volumul cuvintelor cheie, ci contextul general al conținutului.
Știi ce funcționează atunci? Scrie conținut pentru oameni! Practic, aceasta este ceea ce ar trebui să faceți atunci când vă optimizați paginile pentru BERT.
Fă-ți griji pentru a crea conținut care să fie bine de citit, care să rezolve îndoielile oamenilor și care să aducă informații relevante, actualizate și de încredere.
Pentru aceasta, este important să înțelegeți de ce are nevoie persoana dvs. și cum o veți ajuta.
Studiile Think With Google indică unele tendințe în bara de căutare, cum ar fi că căutările se transformă în conversații. Căutări precum „pot folosi Paypal pe Amazon” sau „ce laptop ar trebui să cumpăr” sunt în creștere.
În plus, solicitantul devine și un consilier personal. „Cea mai bună asigurare auto pentru mine” sau „cel mai bun restaurant lângă mine” sunt termeni de căutare care arată intenția utilizatorilor de a-și satisface nevoile personale.
În videoclipul de mai jos, managerul de căutare Google vă ajută să înțelegeți cum nevoile oamenilor modelează căutările în motorul de căutare . Există șase nevoi de bază pe care încearcă să le rezolve atunci când folosesc Google:
- surprinde-ma;
- incanta-ma;
- Impresionează-mă;
- educați-mă;
- liniștește-mă;
- ajuta-ma.Pe lângă satisfacerea nevoilor oamenilor, conținutul tău ar trebui să folosească și un limbaj natural, cu sinonime și cuvinte legate de subiectul principal al conținutului, așa cum ai face dacă ai explica subiectul altcuiva.
Dacă Google înțelege limbajul uman, va înțelege despre ce vorbiți și despre ce caută utilizatorul.
În acest fel, atunci când algoritmul parcurge indexul de căutare, pagina dvs. poate fi aleasă pentru a furniza răspunsul pe care îl caută utilizatorul.
3. Învață să faci față căutărilor fără clic
Google reduce traficul organic al site-ului dvs. Această știre poate speria o mulțime de oameni, dar este consecința modificărilor algoritmului Google pentru a oferi răspunsuri mai rapide și mai utile utilizatorilor.
Un studiu realizat de SparkToro arată că multe clicuri merg în continuare către rezultate organice și plătite, dar că jumătate dintre căutări nu generează niciun clic, probabil pentru că răspunsul este deja gata în SERP .
Deci, cum să faceți față acestei scăderi a traficului organic, care a fost întotdeauna unul dintre obiectivele principale ale SEO?
În primul rând, puteți adopta strategii care vă ajută să mențineți vizitele organice pe site .
Rand Fishkin de la SparkToro sugerează că cercetarea cuvintelor cheie acordă prioritate termenilor care au o rată de clic ridicată în SERP, nu neapărat un volum mare de căutări.
Cu acestea, site-ul dvs. are mai multe șanse să primească clicuri. De asemenea, concentrați-vă pe cuvintele cheie cu coadă lungă, care de obicei nu generează răspunsuri gata făcute de la Google.
O altă modalitate de a gestiona căutările fără clicuri este să vă optimizați site-ul pentru fragmente recomandate , care reprezintă „poziția zero” a Google. Acestea apar deasupra rezultatelor căutării, cu un fragment preluat dintr-o pagină care oferă răspunsul pe care îl caută utilizatorul.
Apoi, vă puteți optimiza conținutul, astfel încât Google să caute acele răspunsuri în paginile dvs.
Pentru aceasta, este important să formatați conținutul în funcție de formatele pe care Google le folosește pentru a prezenta fragmentele prezentate: paragrafe, tabele, liste și liste numerotate.
De asemenea, realizați că pentru a obține rezultate cu SEO, nu trebuie neapărat să generați trafic . Gândiți-vă, de exemplu, la diferitele tipuri de conținut pe care Google le oferă ca răspuns la diferitele interogări ale utilizatorilor.
Când caută un subiect la care se răspunde mai bine prin videoclipuri (cum ar fi realizarea unei rețete, de exemplu), acest format de conținut este pe care motorul de căutare îl prioritizează.
Apoi, puteți publica conținut pe YouTube pentru a apărea în aceste căutări. Consultați articolul nostru despre SEO pentru YouTube și vedeți sfaturile noastre pentru clasarea videoclipurilor dvs.
Un alt exemplu este căutările de afaceri locale. Pentru acest tip de căutare, Google prezintă de obicei rezultate pe baza datelor Compania mea pe Google – iar lista de rezultate organice ocupă un loc din spate.
Apoi, puteți include afacerea dvs. în Compania mea pe Google pentru a crește șansele de a apărea în căutările locale și de a oferi răspunsul dorit de utilizator (numărul dvs. de telefon și adresa, de exemplu), chiar dacă nu vă vizitează site-ul.
4. Optimizați-vă site-ul cu SEO tehnic
Amintiți-vă întotdeauna obiectivul final al Google, care este de a oferi cea mai bună experiență de căutare.
Pentru aceasta, este esențial ca site-ul tău să aibă calitate tehnică, astfel încât utilizatorul să găsească și să realizeze ceea ce își dorește pe site-ul tău cu ușurință și rapiditate.
Așadar , SEO tehnic este abordarea de optimizare care te va ajuta în această sarcină. Aceasta cuprinde o serie de măsuri de optimizare, dar acum le vom evidenția pe cele principale.
În primul rând, trebuie să vă asigurați că Google vă poate accesa cu crawlere și indexa site-ul . Fără el, nicio strategie SEO nu are vreun efect, nu?
Pentru aceasta, este important să:
- trimiteți Google un sitemap, care arată toate paginile de pe site pe care ar trebui să le acceseze cu crawlere;
- monitorizați erorile de accesare cu crawlere de către Google Search Console care împiedică accesarea paginilor dvs. la indexul motorului de căutare;
- adoptați o structură a site-ului bazată pe arhitectura informațiilor , organizați-vă conținutul în subdirectoare logice și adoptați URL-uri prietenoase.
Aceste măsuri fac navigarea utilizatorului mai intuitivă și facilitează înțelegerea site-ului de către algoritmul Google. După aceea, concentrați-vă pe două elemente esențiale ale SEO tehnic: receptivitatea și viteza.
De la primele zvonuri Mobilegeddon, optimizarea pentru mobil a devenit o tendință. Dar indicele mobile-first , lansat în 2018, a consolidat nevoia de a adopta un design responsive pentru a apărea în primele locuri de căutare – în plus, desigur, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului mobil.
Așadar, este timpul să puneți și dvs. pe mobil pe primul loc . Pentru asta, este necesar să ne confruntăm cu o tradiție a echipelor de proiectare: să demarăm proiectele gândindu-ne la versiunea desktop și, ulterior, să ne adaptăm pentru mobil. Natural, de când web-ul a început pe computerul desktop. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat.
Conceptul de Mobile First Responsive Design este o tendință în marketingul digital . Această perspectivă pune designul responsive pe primul loc în proiecte, bazat pe înțelegerea contextului mobil (cum se fac căutările pe mobil).
Dar o experiență mobilă bună nu înseamnă doar un design frumos și funcțional pe mobil. Înseamnă și viteză.
Dacă pe desktop viteza de încărcare este esențială, pe mobil devine și mai importantă. Contextul arată acest lucru: utilizatorul poate fi în trafic în căutarea unui restaurant pentru a lua prânzul sau în mall cercetând orele filmelor. Are nevoie de un răspuns imediat!
Google știe acest lucru și își dedică toate eforturile pentru a crea un web mai rapid .
Una dintre cele mai relevante inițiative pentru aceasta a fost proiectul Accelerated Mobile Pages (AMP). Site-urile care iau această inițiativă înregistrează o creștere a CTR, deoarece linkurile sunt evidențiate în SERP și oferă o încărcare mai rapidă pentru utilizator.
O altă inițiativă importantă a fost adoptarea vitezei ca factor de clasare pentru căutările mobile. Din 2010, este luat în considerare pentru căutările pe desktop și, în iulie 2018, se aplică și dispozitivelor mobile.
Aceste mișcări arată că algoritmul Google este din ce în ce mai exigent în ceea ce privește capacitatea de răspuns și viteza de încărcare.
Deci, acum vă puteți pregăti să dominați algoritmul Google în 2020!
Realizați că tendințele din ultimii câțiva ani, cum ar fi optimizarea vitezei și a dispozitivelor mobile, sunt din ce în ce mai puternice. Dar înțelegeți, de asemenea, că tehnologia evoluează mereu și generează îmbunătățiri ale motorului de căutare, cum ar fi procesarea limbajului natural și răspunsurile gata pentru SERP. Site-ul dvs., deci, trebuie să țină pasul cu evoluția.