Sticla este un amestec de dioxid de siliciu si silicati ai diferitelor metale. este un material cu rezistenta mecanica si duritate mare care la temperaturi mari se inmoaie treptat ceea ce permite prelucrarea sa prin diverse procedee ca suflare, presare, turnare sau laminare. Exista firme specializate in amenajari interioare si exterioare din sticla, gama lor de produse incluzand: compartimentari interioare, vitrine din sticla securizata, fatade din sticla securizata, copertine din sticla, pereti din sticla, usi din sticla pentru interior, usi din sticla pentru exterior, usi din sticla pentru cabine de dus, scari interioare din sticla, trepte din sticla securizata si laminata, balustrade din sticla, mobila din sticla, placari cu sticla etc.

Atat in interior cat si in exterior, sticla este la fel de sigura ca orice alt material. Sticla este un material ce a devenit o adevarata provocare pentru designeri reprezentand totodata o inovatie in materie de amenajari. De exemplu, cand auzim de pardoseala din sticla, imediat ne duce gandul ca nu ofera niciun fel de siguranta si ca mai bine optam pentru o pardoseala clasica. Acest lucru nu este adevarat, deoarece pardoseala din sticla este la fel de sigura ca cea realizata din alte tipuri de materiale (utilizeaza repere din sticla laminate). In zilele noastre, omul imbina domeniul constructiilor cu cel al artei.

Pentru amenajari interioare si exterioare cu sticla, recomand serviciile propuse de Orizont Glass si puse la dispozitia tuturor in cadrul www.amenajari-cu-sticla.ro.