In era Internetului si intr-un context de globalizare, devine din ce in ce mai greu pentru o companie sa iasa in evidenta prin produsele sau serviciile sale. De fapt, pretul nu mai este singurul criteriu de selectare a clientilor. Astfel, astazi, multe structuri de toate dimensiunile se bazeaza foarte mult pe imaginea lor si apeleaza la servicii de branding.

Ce inseamna acest lucru si cat de important este branding-ul unei companii?

Toate companiile o stiu: costul prospectarii este mult mai mare decat cel al loialitatii clientilor. In plus, un client fidel iti poate creste vanzarile pe termen lung. Intr-adevar, un consumator caruia ii place una dintre marcile tale este mai inclinat sa-ti cumpere produsele. De asemenea, vorbeste despre asta mai usor in jurul lui. Acest lucru ii incurajeaza cunostintele pentru a obtine referintele tale, ceea ce duce la un efect de bulgare de zapada.

In acest caz, in loc sa se lupte pentru calitatea produsului sau pretul (care sunt inca criterii importante), multe marci se concentreaza pe satisfactia clientilor.

Cu alte cuvinte, ofera utilizatorilor o experienta diferita de concurentii lor, in timp ce fac tot posibilul pentru a se asigura ca imaginea lor este perceputa pozitiv de clientii lor.

De ce este important branding-ul?

Branding-ul este important pentru ca iti mentine continuu in mintea consumatorilor. Intr-adevar, oferind mesaje unice si originale si un produs/serviciu de calitate, vei atrage mai usor noi prospecti pastrandu-ti in acelasi timp vechii clienti. Acest lucru se numeste pull marketing (clientii vin la tine).

Printre cele mai flagrante exemple, putem cita Apple. Datorita carismei lui Steve Jobs, compania a reusit sa-si revina si sa devina unul dintre liderii din sectorul sau. Obiectiv, sunt produsele lor mai interesante decat concurentii? Evident nu. In primul rand, concentrandu-se pe ceea ce se asteapta utilizatorii, marca a reusit sa castige din ce in ce mai multa cota de piata.

Un alt exemplu: McDonald’s. Renumit pentru ca este templul fast-food-ului, brandul si-a reinventat comunicarea si produsele pentru a scapa de aceasta imagine de junk food. Astfel, pe langa oferirea de meniuri pentru copii cu fructe la desert, toata comunicarea lor se bazeaza acum pe promovarea retetelor sanatoase.

Acestea sunt evident doar cateva exemple. Dar sunt suficient de echivoce pentru a-ti arata importanta unui branding bun.

Cateva chei pentru imbunatatirea imaginii marcii tale

Acum, iti vom oferi cateva sfaturi pentru a te ajuta sa iti construiesti eficient reputatia offline si online.

  • In primul rand, se recomanda sa iti studiezi cu precizie tinta. Cunoaste-ti consumatorii in profunzime intrebandu-te ce vor acestia de la o afacere ca a ta.
  • Odata ce stii cui sa oferi, creeaza un blog si pagini pe diferite retele sociale.
  • De asemenea, nu uita sa construiesti o identitate vizuala puternica si recunoscuta.
  • In cele din urma, lucreaza la serviciul pentru clienti in toate etapele vanzarii.

Daca vrei sa ai parte de cele mai bune servicii de branding apeleaza acum la Armeanu Creative Studio!