1. Stiai ca:  Daca ti-ai patat covorul cu vin rosu, îl poti curata în mai multe feluri? Poti pune putin lapte, vin alb sau sifon, sa stergi si apoi sa-l speli cu apa calda si detergent lichid.

Mai poti amesteca parti egale de detergent lichid cu apa oxigenata si sa aplici pe pata.

Pentru a scoate petele de suc de fructe, sterge si apoi pune otet. Dupa ce ai frecat bine, clateste cu apa calda.

Daca ai scapat guma de mestecat pe covor, nu te speria. Curata ce poti din ea si apoi pune câteva cuburi de gheata, în acest fel guma va putea fi îndepartata foarte usor.

În cazul petelor de grasime, curata cât de mult poti si apoi aplica direct pe pata alcool alb. Sterge si apoi spala cu apa calda si detergent lichid.

În cazul în care nu se îndeparteaza în totalitate, aplica putina apa oxigenata si apoi spala cu spuma formata din apa calda si detergent lichid.

2. Stiai ca:  Petele de grasime sau de orice altceva de pe canapelele din piele se scot cu ajutorul sosului tartar? Amesteci o lingura de suc de lamâie cu una de sos tartar, dupa care aplici solutia pe locul patat.

Lasi sa actioneze timp de zece minute, dupa care clatesti bine cu apa si sapun. Petele de cerneala se scot cu ajutorul pastei de dinti.

Nu trebuie decât sa o aplici pe locul murdar, o lasi sa actioneze cinci minute, dupa care freci usor cu o cârpa uscata.

3. Stiai ca:   Oricât ai da cu aspiratorul, nici mocheta de pe hol si nici covorul din sufragerie nu se curata asa cum trebuie?

În plus, mai au si un miros pe care nu-l poti îndeparta.

Solutia? Pudreaza-le cu bicarbonat de sodiu, lasa-l sa actioneze doua ore, apoi da cu aspiratorul. O alta solutie eficienta este otetul alb. Pui 300 ml de otet la 2 l de apa si perii covorul dupa  l-ai aspirat. Dupa o zi-doua, mirosul de otet va disparea.

www.magazincovoare.ro