In cladire, hidroizolatia este cruciala pentru a evita problemele de umiditate si infiltratie. Acest lucru ajuta la prevenirea daunelor care, dincolo de afectarea aspectului unei cladiri, ii pot afecta structura, dar si sanatatea oamenilor pe care ii gazduieste.

De ce este esentiala hidroizolatia?

Hidroizolarea se efectueaza din mai multe motive:

  • Previne dezvoltarea ciupercilor si mucegaiurilor, a caror prezenta provoaca probleme de sanatate si mirosuri neplacute.
  • Protejeaza interiorul cladirii de daune care pot afecta atat materialele de constructie, cat si continutul sau.
  • Pastreaza structura cladirii de la infiltrare.
  • Este o investitie profitabila, deoarece evita posibilele lucrari.
  • Consolideaza siguranta protejand instalatia electrica care, fara ea, ai putea fi victima scurtcircuitelor datorate umiditatii.

Din toate aceste motive, investitiile in hidroizolatie ajuta si la asigurarea valorii unei cladiri pe piata.

Care sunt metodele de impermeabilizare utilizate?

Pentru a selecta sistemul de hidroizolatie, trebuie sa cunosti mai intai tipul de suprafata care trebuie impermeabilizat. Este esential sa se cunoasca locatia (fatada, acoperis, podea, piscina etc.), daca va fi un punct de tranzit si cat de des va trebui inlocuit.

Pentru a obtine rezultate eficiente si durabile, este mai intai necesar sa se adapteze suportul in conformitate cu standardele si cerintele producatorului. Dupa hidroizolatie, efectuarea unui test de impermeabilizare si intretinerea adecvata vor garanta calitatea solutiei:

  • Materialele asfaltice, mai ales cele in forma de folie, reprezinta un mod eficient, sigur si pe scara larga.
  • Poliuretanul pentru umplerea fisurilor si gaurilor constituie o solutie inovatoare de anti-infiltrare.
  • Membrane de cauciuc EPDM ofera o rezistenta mecanica ridicata la intemperii. In plus, pot impermeabiliza cativa metri patrati folosind o singura piesa.
  • Hidroizolatia acrilica pe baza de fibre de rasina si sticla sintetice sunt prezente in forma lichida. Acestea ofera un strat rezistent la apa si durabil.

Cele mai comune produse de hidroizolatie naturale indeplinesc aceasta functie. Este cazul granitului, ardeziei, siliconului, placilor, derivatilor de ciment si fibrociment, precum si metalelor (aluminiu, otel inoxidabil si galvanizat, zinc, cupru etc.).

Datorita hidroizolatiei cu spuma poliuretanica se obtine o membrana rezistenta la apa.

Spuma poliuretanica permite aplicarea unui strat continuu, fara sudura si extrem de flexibil, capabil sa se adapteze la neregulile suprafetei respective. Aplicarea sa prin pulverizare face posibila acoperirea cu o pelicula uniforma a zonelor care sunt deosebit de neregulate sau au o geometrie complicata.

Ofera rezistenta mecanica si chimica pe termen lung, precum si radiatii solare, ceea ce o face o investitie foarte profitabila. Are o impermeabilizare excelenta si este complet insensibila la umiditate.

Pe de alta parte, spuma poliuretanica adera perfect la toate tipurile de materiale. Protejeaza impotriva coroziunii si poate fi aplicat pe suprafete umede.

Din toate aceste motive, hidroizolarea cu spuma poliuretanica este ideala pentru acoperisuri, acoperisuri cu faianta, fatade, terase, balcoane, piscine si rezervoare etc.