Hidranții de incendiu utilizați de serviciile de incendiu și salvare pentru a furniza apă pentru stingerea incendiilor sunt numiți hidranți statutari de incendiu (spre deosebire de hidranții de incendiu privați găsiți pe conductele de apă private). Acestea sunt deținute, instalate și întreținute de companii de apă din Botosani.

Hidranții de incendiu se găsesc în principal pe trotuare, dar pot fi găsiți și pe drum sau în spațiile publice din apropiere, cum ar fi marginile de iarbă.

Efectuăm inspecții ale tuturor hidranților legali de incendiu din județ, în funcție de risc, pentru a ne asigura că funcționează corect. Avem o echipă capabilă să facă față unor reparații minore și întreținere pe hidranții de incendiu, dar orice lucrări majore de reparații trebuie efectuate de către compania locală de apă.

Lucrăm cu angajatii primariei pentru a-i face pe rezidenți locali și membrii consiliului parohial să fie conștienți de hidranții lor de foc și astfel să știe ce pot face cu privire la orice problemă descoperită. Acestea includ:

1. Plăci marcatoare de hidrant de incendiu lipsă, deteriorate sau acoperite

Plăcile marcatoare de hidranți lipsă sau deteriorate pot fi de obicei reparate de noi.

Plăcile de marcare cu hidranți sunt semne dreptunghiulare galbene, cu un H negru mare și o pereche de numere, de obicei atașate la un perete, lampă sau un stâlp scurt din beton. Cele două numere de pe placă arată dimensiunea conductei de apă și distanța aproximativă a hidrantului de la placă.

Pe lângă plăcile de marcare, toți hidranții sunt, de asemenea, afișați pe hărțile digitale disponibile în mașinile de pompieri, astfel încât cea mai apropiată poate fi găsită în timp ce pompierii sunt în drum spre un incident. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, chiar dacă plăcile de marcare lipsesc sau sunt rupte, serviciul de pompieri le va putea găsi în cele mai multe cazuri și, odată raportate, vor fi reparate în timp util.

Dacă placa de marcare este acoperită de iarbă sau plante acoperite, locuitorii pot ajuta tăind orice plante sau tufișuri care acoperă stâlpul indicator al hidranților.

2. Huse și cadre periculoase, lipsă sau crăpate

Atunci când un capac de hidrant de incendiu lipsește sau este fisurat, acesta poate expune hidrantul la elemente, ceea ce îl poate provoca să înghețe și să se blocheze cu noroi sau nămol. Acest lucru îl poate opri să funcționeze atunci când pompierii au nevoie de el.

3. Scurgeri din hidranții de incendiu

Cele mai multe scurgeri sunt sub sol și nu sunt vizibile, dar chiar și scurgerile la suprafață nu sunt adesea raportate din cauza faptului că oamenii presupun că altcineva va fi raportat deja o problemă. Scurgerile afectează debitul de apă și presiunea unui hidrant de incendiu, ceea ce îl face mai puțin eficient dacă pompierii trebuie să o folosească. Vă rugăm să raportați orice scurgeri imediat ce sunt descoperite.

4. Scurgeri din conductele de alimentare cu apă sau din rețea

Scurgerile din conductele sau rețeaua de alimentare cu apă sunt responsabilitatea companiei de apă, dar pot afecta disponibilitatea apei dintr-un hidrant. Cu cât scurgerile sunt raportate mai repede companiei de apă, cu atât mai repede pot rezolva problema.

5. Utilizarea ilegală a hidranților de incendiu

Multe probleme cu hidranții de incendiu sunt cauzate de utilizarea ilegală. Este ilegal să se utilizeze un hidrant de incendiu pentru a obține apă în alte scopuri decât cele de stingere a incendiilor „cu excepția cazului în care este autorizat de autoritatea apei sau de o altă persoană căreia îi aparține hidrantul”

Publicul poate informa companiile locale de apă sau serviciul de pompieri când suspectează o utilizare ilegală. Informații cheie, cum ar fi numărul de înmatriculare și orice nume de companie de pe un vehicul, împreună cu data, ora și locația activității vor fi de mare ajutor, dar vă rugăm să evitați confruntarea cu infractorii suspectați.

6. Parcarea pe sau prevenirea accesului la un hidrant de incendiu

Este o infracțiune să fii parcat sau să împiedici accesul la un hidrant de incendiu atunci când este necesar pentru stingerea incendiilor . Parcarea pentru o perioadă scurtă de timp pe un hidrant poate apărea ocazional, dar dacă acest lucru se întâmplă în mod repetat cu același vehicul, acesta trebuie raportat Politiei locale.

Vă rugăm să fiți atenți la parcarea în apropierea unui post de marcare a hidrantului și rugați-i pe prieteni, rude și vecini să fie conștienți, deoarece acest lucru ar putea economisi timp în caz de urgență.

Alimentări alternative cu apă de urgență

Pe lângă hidranții de incendiu, putem folosi surse de apă deschisă la incidente, inclusiv iazuri și piscine. Vă rugăm să raportați aceste surse – dacă se află pe un teren privat deținut sau ocupat de o persoană fizică sau de o companie – echipei de servicii de apă, oferind informații cheie, inclusiv locația și capacitatea, dacă sunt cunoscute.

Suntem deja conștienți de toate sursele publice de apă, cum ar fi râurile.

În caz de incendiu, vom folosi orice sursă de apă disponibilă pentru a face față acestuia. După incident, orice apă care a fost utilizată va fi completată gratuit de compania locală de apă și serviciul de pompieri.

De absolutweb

Editor advertoriale Absolut Web Expert.
www.absolutweb.ro
office@absolutweb.ro
Tel. +40720 576 837