Atunci cand vine vorba despre achizitia unui generator de curent electric, majoritatea utilizatorilor se orienteaza in functie de puterea acestuia sau de combustibilul cu care functioneaza, ceea ce nu este gresit. Totusi, exista multe alte lucruri care pot sa defineasca eficienta unui generator, iar producatorii au incercat sa isi doteze aparatele cu cat mai multe dintre aceste lucruri.

Daca iti doresti un generator de curent electric care sa ofere eficienta si fiabilitate, cei de la Travandi.ro iti recomanda sa te cauti urmatoarele dotari si functii. Unele dintre ele nu par atat de importante in specificatii, insa in momentul in care incepi sa folosesti generatorul vei descoperi ca sunt esentiale.

Care sunt functiile si dotarile pe care trebuie sa le cauti la un astfel de produs?

  1. Pornirea automata. Este adevarat ca s-ar putea sa nu fie atat de deranjanta pornirea la cheie sau chiar pornirea la sfoara, insa de cele mai multe ori, aceasta inseamna cateva minute de lipsa de curent. Pornirea automata este activata automat in momentul in care se inregistreaza intreruperea furnizarii cu energie electrica.
  2. Cat mai multe prize. Cel mai probabil vei avea mai multi consumatori care se vor alimenta de la generator. Tocmai de aceea, este bine sa cauti cat mai multe prize.
  3. O constructie care sa permita deplasarea facila. Un generator are cateva zeci de kilograme, ceea ce il face extrem de greu de mutat dintr-o parte in alta. Rotile pot fi un accesoriu simplu si in acelasi timp extrem de eficient.
  4. O consola mobila. Este un fel de prelungitor care permite conectarea aparatelor la generator fara a le deplasa sau a deplasa generatorul langa ele.
  5. Un sistem de detectare a defectiunilor. La fel ca o multime de alte dispozitive, generatoarele de curent electric pot fi din ce in ce mai inteligente. Acestea pot avertiza printr-un mesaj pe telefon sau printr-un email atunci cand apare o defectiune, in asa fel incat sa se ia atitudine rapid.

De asemenea, este bine sa cauti generatoare cu o carcasa cat mai rezistenta, care sa faca fata cu brio socurilor fizice, actiunilor razelor solare sau ploilor si ninsorilor si generatoare care consuma cat mai putin combustibil si au un nivel de zgomot redus. Desi pentru utilizari rare zgomotul nu reprezinta o problema, daca ajungi sa folosesti produsul pentru perioada lungi de timp, s-ar putea sa deranjeze destul de tare.

Pe piata exista foarte multe modele de generatoare electrice si de regula, cele produse in ultimii ani sunt echipate cu toate aceste dotari, asadar, este bine sa cauti produse cat mai noi.