Safety Academy, prima din Europa de Est, ofera cursuri de nivel superior pe baza unor programe de instruire standard sau personalizate in functie de industrie.

Cursurile sunt  structurate pe module, astfel incat sa poata acoperi o gama larga de industrii unde este necesar si sau obligatoriu acest curs : Telecomunicatii, Petrol si Gaze, Transporturi, Constructii, Electrica, Metalurgie, Mententanta sau Utilitati.

Primele companii care au beneficiat de aceste traininguri sunt: Vodafone Romania, Arcelor Mittal Galati, Arcelor Mittal Hunedoara, E-on Moldova, Lafarge Medgidia, Huawei Technologies Ltd, Orange si alte companii.

Cu durata de 1-4 zile si un numar de 4 – 6 persoane per sesiune, Safety Academy ajuta lucratorii sa dobandeasca informatii teoretice, practice si educative cu privire la utilizarea echipamentului individual si colectiv de protectie pentru lucrul la inaltime.

Cursurile sunt realizate sub egida Viroti Global Safety Solutions si Capital Safety. Cursurile sunt sustinute de traineri profesionisti, pregatiti de Capital Safety, lider mondial in lucrul la inalțime, oferind o ampla experienta practica si concreta.

In baza acestor cursuri se elibereaza un certificat recunoscut la nivel european,  cu valabilitate de 2 ani de la data emiterii. Pentru continuarea calificarii este necesar un nou modul de actualizare.

lucru la inaltime training
lucru la inaltime training

Cursurile de lucru la inaltime sunt structurate in 4 parti: Teorie, Testare Teoretica, Practica și Testare Practica, iar Safety Academy sustine urmatoarele module:

 1. Height Safety Awareness – Conceput pentru a oferi o ințelegere teoretica a modului de utilizare a tehnicilor si a echipamentului simplu pentru activitațile de lucru la inaltime.
 2. Height Safety Worker – Conceput pentru a oferi o ințelegere a competențelor teoretice și practice necesare pentru a utiliza o serie de echipamente de pozitionare si opritoare de cadere retractabile.
 3. Height Safety Rescue – Conceput pentru a oferi o intelegere a notiunilor de salvare in diverse situatii.Trainingul se focuseaza pe prezentarea tehnicilor de coborare si ridicare.
 4. Rooftop Safety Awareness – Conceput pentru a oferi o intelegere a pericolelor si riscurilor  ce apar in timpul lucrului pe acoperis.
 5. Roof Worker – Conceput pentru a oferi o ințelegere a competențelor teoretice și practice necesare pentru a utiliza o serie de echipamente de pozitionare si opritoare de cadere retractabile pentru activitati de lucru pe acoperis.
 6. Basic Tower Climber– Permite utilizatorilor sa lucreze pe stalpi de comunicare si turnuri, sa  urce pe  scari fixe și sa lucreze  in interiorul și in afara platformelor de lucru in condiții de siguranța folosind echipamentul de protectie pentru lucru la inaltime.
 7. Fixed Ladder Access & Rescue– Cursul acopera cunoștințele teoretice și practice necesare pentru a urca in condiții de siguranța pe scari fixe permanente și cuprinde cele mai bune tehnici de practici care reglementeaza acest tip de operațiune.
 8. Tower Rescue– Cursul este conceput pentru a oferi ințelegerea competențelor necesare pentru a efectua salvarea unui coleg aflat pe un turn sau stalp de comunicare.
 9. Cabloc Installer & User Training – Cursul acopera cunostintele teoretice si practice pentru instalarea si utilizare sistem vertical de linia vietii CABLOC.
 10. Cabloc Maintenance & Inspection – Cursul acopera cunostintele teoretice si practice pentru verificarea periodica a sistemului vertical de linia vietii CABLOC.
 11. Alte cursuri de lucru la inaltime personalizate in functie de specificul activitatii dumneavoastra.

 

Safety Academy: Str. Piersicului nr 1, Dragomiresti Vale, Soseaua de Centura, Jud. Ilfov. www.safetyacademy.ro safetyacademy@viroti.ro Tel : 021.232.0845

******

Viroti Global Safety Solutions ofera si completeaza o gama larga de produse si servicii in domeniul echipamentelor de protectia muncii. Viroti Global Safety Solutions este partenerul oficial al grupului Capital Safety in Romania, beneficiind de suport neconditionat din partea companiei americane partenere pentru a forma prima echipa specializata romaneasca in proiectarea si instalarea sistemelor colective de protectie pentru lucru la inaltime, cunoscute sub numele de ‘linia vietii’.

Compania Red Wing este noua in portofoliul Viroti Global Safety Solutions. Lider mondial in productia de incaltaminte si imbracaminte de protectie dedicata industriei de petrol si gaze. Cu o experienta de 105 ani in domeniu, Red Wing ofera garantia calitatii si a durabilitatii.

Branach, cel mai important producator de scari si platforme industriale de lucru din fibra de sticla la nivel mondial, hotaraste sa patrunda pe piata europeana si alege Viroti Global Safety Solutions pentru a reprezenta produsele companiei ca distribuitor exclusiv pentru Europa.

Pentru a intampina nevoia clientilor, Viroti a introdus pe piata romaneasca sistemele de blocare si etichetare a energiilor sau pe scurt LO/TO (Lockout/Tagout). Brady ofera solutii pentru controlul surselor de energie periculoasa pentru siguranta avansata a muncii in timpul activitatilor de mentenanta corectiva si preventiva.

La inceputul anului 2013, compania noastra a inceput productia proprie de manusi din piele – gama Protect Evolution, pentru a aduce un plus de siguranta si calitate in acest segment de utilizare. Manusile cu origine controlata, antialergice si fara crom sunt din ce in ce mai cautate in domeniul securitatii in munca.