Aproximativ 22 de milioane de femei din toată Europa își folosesc frigiderul pentru păstrarea obiectelor vestimentare și a produselor cosmetice, potrivit unui studiu* realizat de echipa care a creat frigiderul Samsung Food Showcase. Păstrate la rece, obiectele vestimentare sau produsele cosmetice își păstrează aspectul plăcut și prospețimea pentru mai mult timp. Această tendință este în creștere și arată apariția unei noi dive, în toată Europa: Kitchenista.

 

Atunci când vine vorba de păstarea la rece, nu toate frigiderele sunt create la fel, Samsung Food Showcase fiind dezvoltat după un concept nou, luându-se în calcul de dorințele oamenilor și nevoile acestora, așa cum au fost ele reflectate de studiul* realizat în Europa.

Astfel, pentru a nu exista fluctuații, temperatura interioară este la fel atât în partea de sus cât și în cea de jos, aerul rece intrând în interiorul frigiderul prin mai multe orificii. De asemenea, există zone speciale pentru diferite produse și alimente, fapt ce ajută la organizarea eficientă a bucătăriei. În plus, partea din față a frigiderului, numită Showcase, este structurată astfel încât pot fi folosite pentru depozitare chiar și părțile cele mai înalte și cele mai joase, acestea fiind de obicei ignorate dn cauza spațiului redus pe care îl au.

 

Ce produse cosmetice este recomandat să păstrezi în frigider

Samsung a încheiat un parteneriat cu Emma Hill, expert în frumusețe ce a colaborat de-a lungul carierei cu reviste și oameni din industria modei precum Anna Wintour, Isabella Blow sau Marc Jacobs. Rezultatul colaborării ei cu Samsung este o serie de recomandări pentru produsele cosmetice care se păstrează cel mai bine la temperaturi reci.

 

Produsele organice de îngrijire a pielii și cele cu vitamina C. Datorită conținutului redus de conservanți, acestea se mențin proaspete și eficiente pentru mai puțin timp. Vitamina C este o substanță destul de instabilă, așadar păstrarea la rece este benefică pentru astfel de produse.

 

Creioanele de lungă durată pentru conturul ochilor. În general, produsele de machiaj create pentru a rezista foarte mult conțin ingrediente volatile care pot fi afectate foarte ușor de căldură. Păstrarea lor la frigider le asigură o durată de viață mai lungă.

 

Uleiuri pentru ten. Aceste produse cosmetice conțin diferite uleiuri esențiale precum cele de mușețel, lavandă sau tămâie. În timp, aceste uleiuri prețioase își pierd proprietățile și pot râncezi, precum uleiul de măsline. Menținerea în locuri reci le ajută să rămâne proaspete pentru mai mult timp.

 

Lacul de unghii. Lacurile de unghii își pierd textura dacă sunt ținute în locuri calde, se întăresc și astfel devin foarte greu de aplicat. Pentru a le menține mereu fluide, le poți păstra în frigider atunci când e foarte cald afară.

 

Spray-uri pentru picioare. Spray-urile mentolate devin și mai eficiente atunci când sunt aplicate reci, direct din frigider.

 

Creme și măști pentru conturul ochilor. Cremele de ochi sunt și mai eficiente dimineața dacă sunt aplicate la o temperatură scăzută. Ajută la reducerea pungilor de sub ochi și oferă un efect de luminozitate întregului chip.

 

Branțurile pentru pantofi. Atunci când sunt ținute în frigider, branțurile pentru pantofi sunt extrem de benefice.

 

Pulovere de cașmir și angora. Păstarea puloverelor la frigider le protejează de acțiunea moliilor. În plus, această metodă menține forma hainelor, le păstrează textura și previne destrămarea și scămoșarea lor.

Există însă și anumite produse cosmetice sau obiecte care nu trebuie depozitate la rece, ci la temperatura camerei. Dintre acestea, Emma Hill recomandă păstarea produselor de machiaj cu textură pudrată, a mascarei pentru gene și a gloss-urilor pentru buze în condiții uscate și temperaturi medii, altfel riscul ca acestea să nu își revină la textura inițială este foarte mare. În plus, pălăriile de paie și materiale precum catifeaua sunt mai delicate și au nevoie de îngrijire specială pentru a nu-și pierde forma și textura.

 

Frigiderul Samsung Food Showcase a fost creat pentru a le oferi utlizatorilor o soluție eficientă la problemele de organizare din bucătărie. Partea superioară este ideală pentru păstarea alimentelor și ingredientelor cumpărate pentru consum imediat sau gătit. Spațiul din mijloc este destinat întregii familii, aici pot fi păstrate băuturi sau fructe, astfel membrii familiei nu vor mai scotoci întreg frigiderul, ci vor găsi rapid ceea ce își doresc. Copiii au și ei un spațiu dedicat lor, partea de jos a fost creată ținând cont de înălțimea celor mici și de dorințele acestora de a găsi cât mai repede gustările dintre mese, fără a deranja alte lucruri din interior. În plus, Showcase este soluția ideală pentru femeile care doresc să-și păstreze produsele cosmetice la rece, fără a-i deranja pe ceilalți membrii ai familiei.

 

TOP 5 PRODUSE
A se păstra la receNu se recomandă păstrarea la rece
MĂȘTI PENTRU OCHIle îmbunătățește efectul de reducere a pungilorLIP GLOSSnu este nicio garanție că va reveni la consistența inițială atunci cînd revine la temperature camerei
LAC DE UNGHIIse mențin fluide, ușor de aplicatPĂLĂRII DE PAIEun mediu uscat ajută a menținerea formei și structurii pălăriei
CREME CU VITAMINA Cle menține stabile, fiind eficace un timp mai îndelungatCATIFEA necesită îngrijire special, există riscul unor deformări permanente.
SPRAY-URI TONIFIANTEajută la micșorarea porilorMASCARAtemperatura camerei este cea mai bună pentru a opri întărirea prodsului
BRANȚURILE PENTRU PANTOFIeficiență mult îmbunătățităPUDRE PENTRU MACHIAJtemperaturile extreme sau umiditatea în exces poate cauza deteriorarea pudrelor

 

*Studiu independent realizat de Kantar Media – studiu online reprezentativ la nivel național în cinci țări europene, realizat în rândul adulților cu vârsta peste 16 ani, aprox. 1.000 de interviuri pe țară. Țări incluse: Italia, Marea Britanie, Germania, Franța și Polonia.FSR Kitchenista 1 FSR Kitchenista 2