Vremea calda te scoate afara din casa, asa ca timpul petrecut in aer liber, mai ales in curtea din spate, creste. Din pacate, pentru multi locuitori din Bucuresti, acele momente petrecute afara sunt insotite si de prezenta tantarilor. Cand aceste insecte sunt in roiuri, petrecerea timpului in curtea ta devine dificila,  iar muscaturile provoaca mancarime  care poate persista cateva zile dupa aceea.

Daca tantarii va strica distractia, puteti sa va luptati si sa controlati aceste insecte. Iata cateva sfaturi pentru a reduce populatia locala de tantari si pentru a va revendica spatiul exterior al casei.

Acoperiti si eliminati orice apa statatoare.

Baltile sunt un teren de reproducere pentru tantari. Bazinele nesupravegheate, iazurile din curte si alte locuri umede sunt locuri preferate in care tantarii isi vor depune ouale.

Dureaza aproximativ o saptamana pana cand tantarii depun si clocesc ouale, asa ca ingrijirea curtii cel putin o data pe saptamana poate impiedica cresterea si maturizarea larvelor de tantari. Goliti apa statuta, acoperiti cu husa pisina pentru a tine tantarii deoparte si luati in considerare adaugarea de tratamente chimice in apa care sta si care nu poate fi usor drenata sau acoperita. Acest lucru va va salva curtea voastra de a deveni o casa pentru tantarii noi.

Folositi un tratament traditional cu spray pentru a ucide si preveni aparitia tantarilor.

Tratamentele cu spray sunt o optiune excelenta pentru a elimina rapid populatiile locale de tantari. Ele pot fi, de asemenea, utilizate ca masura preventiva, impreuna cu tratamentele folosite inainte de sezonul tipic al tantarilor.

In mod ideal, aceste tratamente pot incepe in martie, inainte ca majoritatea tantarilor sa devina activi pentru an. Aceasta metoda ucide populatiile existente si previne cresterea populatiei, oferind liniste sufleteasca locuitorilor afectati de roiuri mari de tantari.

Cresteti plante care resping in mod natural tantarii.

S-a demonstrat ca anumite plante resping tantarii in mod natural, oferind o forma alternativa de tratament pe langa planurile de tratament chimic. Lavanda, galbenele, rozmarinul, busuiocul, menta si salvia sunt doar cateva plante cunoscute pentru a tine tantarii departe. Incercati sa le cultivati in curtea dumneavoastra pentru a ocoli tantarii curtea si a-i impiedica sa caute noi victime.

Instalati capcane naturale, organice pentru tantari.

Indiferent daca apelati la o alternativa de tratament prin pulverizare sau alta metoda, capcanele pentru tantari sunt un instrumente eficiente pentru atragerea, prinderea si uciderea tantarilor inainte de a-si putea depune ouale. Aceste tratamente organice naturale sunt produse fabricate din flori si bacterii pentru a atrage femelele tantari pe cale sa depuna oua.

Tantarii femele isi depun ouale in capcane, care sunt tratate pentru a preveni incubarea oualor la adulti. Produsul chimic se lipeste apoi de corpul tantarilor si transmite celorlalte colonii de oua.

Nu lasati tantarii sa va invadeze spatiul din curte. Daca problema nu dispare cu tratament, luati in considerare sa apelati la un serviciu de dezinsectie specializat al unei firme de dezinsectie cu experienta. Astfel, va puteti bucura total de spatiul casei, fara sa va temeti de muscaturile provocate de tantari.