Toată lumea știe ce este o piscină și cât este utilă pentru copii și adulți. Dar nu toată lumea știe ce este un set Soft Play, și este cu atât mai de neînțeles, care este utilizarea sa? Piscinele uscate cu bile pentru copii sunt seturi Soft Play. Aceste recipiente au pereții moi și groși, iar recipientele sunt umplute cu bile colorate de plastic, goale în interior și dure când sunt presate ușor. Numărul de bile poate varia de la câteva sute la câteva mii, totul depinde de spațiul existent. Într-o astfel de piscină cu bile, copilul se poate scufunda, poate sări, se poate ascunde cu capul sub masa de mingi și poate juca diverse jocuri. Cu siguranță ai văzut cum astfel de seturi Soft Play atrag atenția copiilor în marile centre comerciale la locurile de joacă pentru copii sau în centrele de divertisment pentru familii.

Primele seturi Soft Play au apărut în Statele Unite și au fost utilizate exclusiv în scopuri recreative. În curând, medicii și psihologii copiilor au devenit interesați de aceste elemente, fiind remarcat efectul pozitiv al seturilor Soft Play asupra copiilor.

Seturi Soft Play – Avantaje

De fiecare dată, când se scufundă în masa de bile, copilul experimentează o presiune punctuală pe tot corpul. Acest masaj tonifică mușchii și ameliorează tensiunea. Părinților li se pare că nu există nimic neobișnuit în ceea ce privește bilele colorate, dar, copiii, în timp ce se joacă, studiază culorile și formele obiectelor. În Europa, seturile Soft Play sunt utilizate în mod activ în instituțiile preșcolare, iar profesorii le consideră asistenți în activitățile lor cu copiii.

Pentru a se scufunda în masa de bile din bazinul adânc sau pentru a încerca să alerge, copilul va trebui să depună mult efort, ceea ce va fi un antrenament imperceptibil al tuturor grupurilor musculare. Și cel mai important, copilul se află în siguranță.

Mișcarea în „valurile” unui bazin uscat evocă o varietate de senzații tactile în tot corpul și oferă o senzație fizică plăcută. Seturile Soft Play contribuie la relaxare și ameliorarea stresului.

Copiii nu trebuie învățați să se joace într-un set Soft Play, ci trebuie pur și simplu lăsați liberi și vr decide singuri ce să facă. Toate acestea au, de asemenea, un efect pozitiv asupra dezvoltării copilului.

Seturile Soft Play pot fi instalate la mall, într-o grădiniță, pe un amplasament din afara orașului sau într-un apartament obișnuit. Alege doar dimensiunea, forma și numărul de bile care se potrivește. Copiii pot petrece ore întregi jucându-se într-o masă de bile colorate și nu au nevoie de supraveghere constantă, deoarece jocurile într-o piscină uscată sunt absolut sigure.