Home of strings lanseaza un proiect de crowdfunding “Tu asculti muzica de opera?” pe platforma online “We are here”, pentru o serie de spectacole de opera.

Link : http://www.we-are-here.ro/p/tu-asculti-muzica-de-opera

Obiectivul principal a acestui proiect este de a aduce tinerii si iubitorii de muzica de opera in cat mai multe sali de spectacol. Urmatorul obiectiv este de a face ca evenimentele de acest gen sa devina un loc de intalnire unde sa simti sinceritate, caldura, prietenie, unde doamnele si domnisoarele pot sa vina in rochii de seara si domnii in costum, pentru a servi o cupa de sampanie.

Urmatorul obiectiv este acela de a da sansa acestor doua cantarete sa ofere din sensibilitatea lor, din tineretea si din ,,stangacia’’ lor frumoasa de tinere interprete. Sprijinirea muzicii clasice si a acestor tinere care au curajul ca in aceasta lume sa se daruiasca cu totul pentru arta, este demna de toata admiratia noastra. Acest spectacol va fi unul din nenumaratele care vor urma. Acesta fiind un alt obiectiv, Frumusetea Muzicii de Opera sa intre in sufletele oamenilor. Avem nevoie si voie, sa ne hranim sufletul. Ne place sa ne spunem ca suntem Gladiatori in costume de opera.

Avem nevoie de ajutorul tau

DA. Avem nevoie de ajutorul tau. Ajutorul tau este major, essential, pentru a desfasura acest proiect pe cat mai multe scene si pentru cat mai mult public.Majoritatea cheltuielilor au fost acoperite. Primi pasi sunt cei mai importanti si trebuie sa fie siguri. Banii stransi sunt destinati inchirierii salilor, lumini, decoruri, promovare. Orice contributie este ESENTIALA si APRECIATA.

De ce sa ajuti?

Pentru ca ajuti la promovarea si cladirea carierei a doua tinere cantarete de opera. Ajuti la efortul de a repune muzica de opera pe fagasul normal al adevaratelor valori. Pui urmarul la formarea unui public cat mai mare pentru acest gen de muzica din ce in ce mai putin inteles si cautat.

Primul spectacol se va baza pe ariile marelui compozitor W.A.Mozart.

De ce Mozart?

Efectul Mozart este o denumire stiintifica ce identifica o presupusa intensificare a dezvoltarii creierului care se produce la copiii sub 3 ani daca asculta muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart. Cercetatorii sustin ca exista dovezi stiintifice asupra faptului ca lectiile de pian si de canto sunt superioare lectiilor de utilizare a computerului din punctul de vedere al imbunatatirii aptitudinilor de gandire abstracta ale copiilor.

Ultimele 10 de concerte compuse de Mozart pentru pian sunt considerate printre cele mai mari realizari ale omului.

Cum poti sa scrii 27 de piese mari, in aceeasi forma de baza, trei miscari, repede-lent-repede, pentru pian si orchestra, si sa faci din fiecare piesa ceva unic si proaspat

In toamna anului 1781, Mozart ii scria tatalui său:

,,La urma urmei, poezia trebuie să fie fiica ascultatoare a muzicii. De ce operele bufe italiene plac peste tot, in pofida libretelor lor mizerabile? (…) pentru ca muzica domina si te face sa uiti restul. O opera va placea cu atat mai mult cu cat planul piesei este bine conceput, cuvintele fiind scrise numai pentru muzica si nu in scopul de a obtine o biata rima… Idealul este uniunea dintre un bun compozitor, care simte teatrul si poate da el insusi indicatii”.

„Dupa parerea dumneavoastra, care este cel mai mare muzician” a fost intrebat, candva, Rossini.

„Beethoven?” a raspuns el.

„Dar Mozart?”

ROSSINI a raspuns : ,,O… el este unic.”

„Dacă cereţi unui profan să vă citeze pe cel mai mare muzician al lumii, el vă va răspunde în mod sigur: Mozart, Mozart este legendar.”

George Enescu

Sustinerea ta va fi binenteles rasplatita

Iti multumim sincer ca ai crezut in noi.

Linkul unde se pot face donatii: http://www.we-are-here.ro/p/tu-asculti-muzica-de-opera

Donatiile incep de la 5 euro.

Pagina de facebook Home of Strings: https://www.facebook.com/homeofstrings