A scrie in agende si jurnale pare a fi o practica total demodata. Cu toate acestea, beneficiile sale pentru sanatate raman intacte. In acest articol, trecem in revista principalele avantaje ale scrierii intr-un jurnal.

Avantajele scrierii intr-un jurnal sau agenda

In zilele noastre, cu toate facilitatile tehnologice, poate parea putin depasit sa scrii intr-un jurnal. In realitate, indiferent de conotatia conceptului, rezultatele acestui exercitiu sunt inca valabile.

Intr-adevar, este o metoda terapeutica extrem de eficienta. Avantajele scrierii intr-un jurnal sau agenda sunt cu adevarat numeroase.

Practica simpla de a scrie intr-un jurnal  poate spori stima de sine si creativitatea unei persoane. Asezarea si alocarea unui timp scrisului personal implica o gandire zilnica care este foarte importanta pentru sanatate.

Intimitatea jurnalului genereaza o stare de reflectie si relaxare. Datorita acestei practici, persoana se simte bine si sterge tot ce s-a intamplat in timpul zilei. Un jurnal  online  sau un blog pe internet nu are aceleasi rezultate ca si scrierea pe o foaie de hartie.

Totul este autoterapie. A scrie si a te elibera de experientele cotidiene pe o pagina goala este un tratament psihologic acasa.

Nu este nevoie sa impartasesti povesti de viata cu o alta persoana. Un jurnal zilnic permite auto-reflectarea si poate ajuta la intelegerea si imbunatatirea stilului de viata.

Obiceiul de a scrie evenimentele zilei fara teama este instrumentul ideal pentru imbunatatirea stimei de sine.

Intr-un jurnal, iti povestesti experientele, perceptiile si sentimentele. Prin urmare, este  cel mai bun mod de a-ti schimba obiceiurile proaste, de a le evacua si de a-ti imbunatati sanatatea.

Care sunt avantajele scrisului intr-un jurnal?

1. Ajutor pentru sanatatea mintala

Exercitiul scrisului de mana are multiple beneficii care promoveaza sanatatea mintala. Nivelurile cognitive si emotionale ale oamenilor cresc pe  masura ce isi exprima gandurile pe hartie in fiecare zi.

2. Sanatate fizica mai buna

Acesta este un fapt studiat si dovedit de cercetare. A scrie in agende si jrunale este de fapt bun pentru sanatatea ta fizica. Obiceiul de a scrie fara teama evenimentele zilei este instrumentul perfect pentru imbunatatirea stimei de sine.

3. Este ca terapia

Cu aceasta metoda simpla si convenabila, nu este nevoie sa participi la terapie pentru a-ti creste moralul sau a te elibera. Simplul fapt de a scrie intr-un jurnal care spune despre lucrurile de zi cu zi curata toate energiile rele.

4. Este un exercitiu bun de relaxare

Nu este nimic mai relaxant decat sa petreci douazeci de minute cu agenda sau cu jurnalul tau. Cand cineva se obisnuieste sa scrie pentru sine, se relaxeaza si expune fericit toate evenimentele din ziua respectiva.

5. Aceasta practica ajuta la evitarea greselilor din trecut

In cele din urma, jurnalul sau agenda contine toate povestile placute si dureroase ale persoanei in cauza. In vremuri complicate, poti  arunca o privire asupra paginilor scrise. Sa incerci sa nu faci greselile din trecut.