Alături de propan și butan, heliul este unul dintre cele mai frecvent utilizate gaze. Gazul inert incolor și inodor este utilizat în principal pentru umflat baloane, însă depozitat în butelii cu heliu mari sau mici. Mulți utilizatori au întrebări despre umplere și manipularea corectă a buteliilor de heliu. Deși lipsit de gust și netoxic, există o serie de caracteristici de luat în considerare atunci când manipulezi heliul, pentru siguranță. Heliul (He) este un element chimic cu număr atomic 2. Este un gaz incolor, inodor, insipid și netoxic. Este folosit, printre altele pentru umflat baloane și în industria alimentară. Deși este al doilea element cel mai abundent din univers, heliul poate fi obținut aproape exclusiv prin răcirea gazelor naturale pentru uz industrial sau comercial. Lucrul cu butelii cu heliu este necomplicat și inofensiv: nu este nici toxic, nici inflamabil. Inhalarea excesivă poate cauza însă probleme de sănătate. Cu toate acestea, asigură-ți întotdeauna o poziție sigură în timpul utilizării.

Baloane pentru petrecere

Mai ai nevoie de decorul potrivit pentru o zi de naștere, un alt eveniment sau sezonul de carnaval? Baloanele umplute cu heliu (de aceea sunt cunoscute și sub numele de gaz de balon) sunt întotdeauna un adevărat punct culminant. Vei găsi pachete cu baloane individuale în multe culori și butelii de heliu în magazinul online baloane-personalizate.ro. În acest fel, nimic nu stă în calea unei petreceri de succes.

Alternativă la gazul pentru baloane

Din păcate, în acest moment, nu există o alternativă la buteliile cu heliu pentru baloane. Alte gaze care sunt mai ușoare decât aerul sunt de obicei inflamabile și, prin urmare, sunt excluse din motive de siguranță.

Câte baloane pot fi umplute cu 2,5 litri de heliu?

Aceasta depinde de dimensiunea baloanelor – cu cât balonul este mai mare, cu atât este nevoie de mai mult heliu. De exemplu, 2,5 l de heliu sunt suficiente pentru aproximativ 25 de baloane cu diametrul de 28 cm.

Baloane din folie sau baloane din latex?

În general, ambele tipuri de baloane sunt potrivite pentru utilizarea buteliilor de heliului. În cazul baloanelor din latex, însă, gazul scapă din cauza materialului folosit. Cu baloanele din folie, pe de altă parte, heliul durează 2 săptămâni sau mai mult. În plus, sunt echipate cu o supapă de închidere automată. Acest lucru îți permite să reumpli baloane în orice  moment.

Cât durează baloanele cu heliu?

Baloanele din latex umplute cu heliu durează de la șase (23 cm diametru) până la 60 de ore (două zile și jumătate – pentru 90 cm). Datorită materialului, heliul scapă pe termen lung. Prin urmare, baloanele din folie durează mai mult – de la aproximativ două săptămâni (45 cm) până la patru săptămâni (100 cm). Durabilitatea baloanelor cu heliu depinde, printre altele, de diametru și de temperatura ambientală.