La ce te gandesti cand auzi termenul de Black Friday? La reduceri monstruoase? Da, dar Black Friday nu se rezuma la atat. Ce este Black Friday? De unde vine? Iti vom raspunde noi la toate aceste intrebari mai jos.

Nu mai ai rabdare sa astepti reducerile de iarna pentru a-ti satisface nevoie de shopping? Nu mai ai foarte mult de asteptat, Black Friday 2016 se apropie cu pasi repezi. Anul acesta, evenimentul de shopping al anului debuteaza pe data de 25 noiembrie. Vinerea Neagra a ajuns de cativa ani si pe meleagurile noastre si an de an, din ce in ce mai multe magazine si marci se lasa seduse de aceasta traditie americana spre marea fericire a consumatorilor.

Originea sarbatorii si a denumirii de  Black Friday
Incepand cu anii ´70, americanii invadau magazinele pentru a profita de preturile exceptionale oferite de Black Friday, eveniment organizat imediat dupa Ziua Recunostintei, in a patra zi de vineri a lunii noiembrie. In ceea ce priveste provenienta termenului de Black Friday, exista doua explicatii posibile. Prima mentioneaza aglomeratia infernala de pe strazi si din magazine cu aceasta ocazie. A doua explicatie se refera la registrul contabil. Traditia cerea ca profiturile sa fie trecute cu cerneala neagra si pierderile cu cerneala rosie. In aceasta zi, culoarea predominanta in registru era negru de unde si numele de Black Friday.

De ce reduceri substantiale de pret? Deoarece comerciantii isi lichideaza stocurile la sfarsit de an si consumatorii incep cumparaturile de Craciun.

Fenomenul Black Friday si-a facut aparitia in ultimii ani si la noi in tara si a castigat deja o multime de adepti care abia asteapta sa profite de reduceri. Din ce in ce mai multe magazine isi anunta participarea la Black Friday.

De la Black Friday la Cyber Monday. La noi in tara, Black Friday se extinde pana duminica, pana luni chiar odata cu Cyber Monday, imaginat de catre comerciantii americani in 2005 si adoptat si de romani in ultimii ani.