Cumpărarea de vin online de la cei mai buni producători din lume a devenit mult mai convenabilă și mai accesibilă cu magazinul online 42years.ro. De ce 42Years este cea mai bună soluție pentru cumpărarea de vinuri? Magazinul online oferă cea mai largă gamă de vinuri din România, în care fiecare cunoscător va găsi ceva pe placul său. Vinuri spumante și liniștitoare, șampanie, vin alb, roșu sau rose, acestea sunt departe toate băuturile alcoolice de elită prezentate în catalogul de produse.

Simplitate și economii de timp

Este foarte ușor să cumperi vin online de 42years.ro. Nu trebuie să mai pierzi timp prețios vizitând magazinele specializate unul după altul, în căutarea mărcii preferate. Fiecare produs din catalogul online este de cea mai bună calitate. Cooperarea cu furnizori de încredere, cu o reputație impecabilă, este credo-ul magazinului online. Toate băuturile alcoolice prezentate aici au certificate de calitate și documente relevante. Fiecare client poate verifica în mod independent autenticitatea băuturilor. Fotografiile de înaltă calitate ale vinurilor reale din depozit, permit examinarea în detaliu a produselor de calitate.

Compoziții, gusturi și arome

Aromele de vin spun aproape totul despre calitate. Examinându-le, poți obține informații despre soiul de struguri, despre îmbătrânirea vinului în butoaie de stejar, despre locul în care cresc strugurii și despre vârsta vinului. Indiferent cât de frumos și romantic ar descrie criticii vinurile, cu toții înțelegem că toate sunt determinate de compuși chimici volatili, ale căror molecule sunt responsabile pentru mirosuri și arome.

Mirosurile de lămâie, piersică sau crustă proaspătă de pâine nu sunt de fapt altceva decât funcționarea compușilor numiți stereoizomeri, care sunt fixați de receptori în nas și ajung acolo împreună cu vaporii de alcool. O intensă evaporare a alcoolului are loc dintr-un pahar de vin, care de-a lungul drumului captează moleculele stereoizomerilor, oferind diverse mirosuri. Într-un pahar de vin de la 24years.ro vei găsi mai multe arome diferite.

Aromele primare sunt determinate de soiul de struguri și de climatul în care a fost cultivat. De exemplu, strugurii Barbera vor da întotdeauna arome de lemn dulce și anason. Aromele secundare sunt determinate de procesul de vinificare, în principal de procesul de fermentare a drojdiei. Un bun exemplu de aromă secundară este mirosul acru al șampaniei uscate (brut), care este adesea descris ca un miros de drojdie.

În cele din urmă, mirosurile terțiare sunt determinate de procesul de îmbătrânire al vinului, denumit de obicei, buchetul vinului. Acesta se formează în timpul îmbătrânirii vinului în butoaie de stejar și în sticle, prin procesul de oxidare treptată (lentă) a vinului. Cel mai faimos exemplu, ar fi mirosul de vanilie, care este introdus în vin de butoiul de stejar. Un alt exemplu binecunoscut este gustul și aroma nucilor sau fructelor uscate, care apare la vinurile roșii mature.