Cuplurile moderne si nunta

Lucrurile se schimba. O nunta reprezenta inceputul unei relatii inainte. Acum, nunta deja este: “traim impreuna, avem un animalut cu blana si ne renovam casa”, deci totul este impreuna. O nunta din zilele noastre inseamna mai mult pentru oamenii care sunt invitati decat pentru fericitul cuplu.

Cuplurile aleg sa acomodeze nunta in vietilor lor asa cum o vad ei. Nu neaparat cum este natural: “prima data vine dragostea, apoi vine casatoria, si poate mai tarziu vine copilul intr-un carucior de bebelusi”.

 

Cuplurile moderne si nunta

 

Nunta in era moderna

Deorece nunta este, in general, un angajament financiar, cuplurile pot astepta si pana la 27-33 de ani in medie pentru a-si spune “Da!”. Asteptarea este necesara, deoarece le trebuie resursele financiare pentru a avea o nunta de vis, fara a trebui sa taie prea multe colturi in bugetul stabilit de ei.

Multe cupluri aleg sa-si stranga bani pentru a-si cumpara o casa impreuna inainte de a se casatori acum si sa traiasca impreuna semnand actele necesare unei casatorii legale.

Un fotograf de nunta din Bucuresti observata ca multe cupluri acomodeaza casatoria dupa punctul lor de vedere si cum cred ca aceasta se potriveste in viata lor. Nu asculta neaparat de sfaturile parintilor, bunicilor sau societatii cand vine vorba de traditii. Si cred ca acesta este un lucru minunat!

La multe evenimente  cuplurile sunt deja parinti inainte de a merge la altar, iar copiii prezenti la nunta ta pot fi un lucru atat de frumos.

 

Nuntile redefinite de cuplurile moderne

Nuntile sunt inclinate inspre traditii, care, in general, dicteaza totul de la ceea ce o mireasa ar trebui sa poarte, la modul taierii tortului. Dar acum, probabil datorita costului tot mai mare al nuptialilor, tot mai multe cupluri incep sa dea prioritate traditiilor pe care doresc sa le pastreze si pe cele pe care sunt duspusi sa le lase in urma. Multe cupluri nu se supun regulamentului si redefinesc cum ar trebui sa arate o nunta.

Casatoria nu ar trebui sa fie fortata in viata unui cuplu deoarece au ajuns la o anumita varsta sau doresc sa faca urmatorul pas. Ei ar trebui sa poata decide drumul lor in viata, sa-si planifice si sa-si petreaca ziua nuntii exact cum si-o doresc, in propriul ritm. Atata timp cand un cuplu se afla pe aceeasi pagina, nimeni nu are dreptul sa-i judece. Nuntile din Romania sunt scumpe si pot ajunge si pana la 15.000 de euro. Pentru unii, in timp ce isi balanseaza timpul intre familie si munca, poate dura mult timp pentru a economisi pentru aceasta ocazie plina de bucurie!

De soulseeker

Fotografie creativa impreuna cu Soulseeker, fotograf nunta, fotograf cununie civila, fotograf botez sau pentru orice eveniment drag. www.soulseeker.ro