Majoritatea dintre voi cei care cochetati cu fotografia, cautati sfaturi despre modalitati prin care sa va perfectionati tehnica de lucru. Articolul de azi se adreseaza fotografilor incepatori, insa si acelor persoane care, desi nu sunt fotograf nunta, detin aparate de fotografiat profesionale sau unele nu foarte complicate si isi doresc sa cunoasca secrete fotografice, pentru a imortaliza momentele speciale ale evenimentelor la care vor participa.

Care sunt sfaturile de care trebuie sa tii cont in ceea ce priveste fotografia de nunta? Ti le ofer in cele ce urmeaza!

Afla informatii despre cuplul pe care va trebui sa il fotografiezi!

Ideal este sa iti rezervi putin timp pentru a afla cateva lucruri esentiale despre viitorii insuratei. De exemplu, cum s-au intalnit, daca au copii sau daca au anumite hobby-uri. Astfel, vei putea crea prin fotografie o frumoasa poveste de dragoste – raspunsurile la acele intrebari fiind o adevarata sursa de inspiratie pentru tine.

Ia cu tine echipamentul potrivit!

Pentru a surprinde momentele speciale ale unei nunti, este important sa ai cu tine echipamentul profesional pentru a imbunatati calitatea imaginilor. Investeste in cele mai bune camere si lentile, pentru a obtine fotografii spectaculoase. Un rol semnificativ in realizarea pozelor il are blitul extern. Este un element util care lumineaza intr-un mod creativ chipurile oamenilor si ofera imaginilor o lumina naturala si difuza.

Fara acesta nici cei mai cunoscuti fotografi de nunta din Bucuresti sau de oriunde,  nu se vor descurta. Fiind un fotograf amator, poti opta pentru un blit de nivel mediu, iar pe masura ce avansezi in acest domeniu, poti alege un nivel superior.

Pe langa blit, o sa ai nevoie de un trepied, pe care il poti gasi in diferite dimensiuni si greutati. Cu ajutorul sau, poti surprinde foarte clar momentele evenimentului si miscarea subiectelor.

Nu uita de bateriile suplimentare! Poti avea „surpriza” ca in timpul evenimentului sa ramai fara baterie la unul dintre dispozitive.

Obisnuieste-te cu programul evenimentului!

Pe langa faptul ca trebuie sa inveti foarte bine tehnicile de fotografiere optime pentru o nunta, trebuie sa cunosti in detaliu si programul evenimentului. Astfel, vei sti ordinea momentelor importante precum si orele la care trebuie sa te prezinti la biserica si la local. Este important sa ajungi mai devreme pentru a nu rata nimic.

Ai grija la modul in care fotografiezi rochia de mireasa!

Atunci cand fotografiezi rochia de mireasa, ai in vedere ca trebuie sa aiba o expunere corecta, astfel incat fotografia sa iasa perfect. In general, albul este o culoare dificil de fotografiat. Poti obtine fotografia dorita daca intr-adevar cunosti foarte bine tehnica de masurare adecvata.

Fii vigilent si pregatit pentru orice situatie!

Dupa cum probabil ca stii, ca fotograf nu prea ai momente de respiro in timpul evenimentului. De cele mai multe ori apar momente spontane si clar trebuie imortalizate. Prin urmare, important este sa fii atent si pregatit in orice situatie. Atat mirii, cat si invitatii trebuie surprinsi in momentele emotionante sau atunci cand se distreaza.

Invata cand sa pastrezi distanta si cand sa te apropii!

Cunoscand aceste tehnici, vei surprinde intr-o maniera deosebita toate momentele speciale din cadrul evenimentului. In cazul unora dintre acestea iti poti permite sa utilizezi un obiectiv cu zoom, iar in cazul altora, este necesara prezenta ta mai apropiata.

Nu pleca de la eveniment fara lucruri noi invatate!

De la fiecare eveniment ai de invatat cate ceva. Un sfat extrem de bun pentru tine, ca fotograf amator, este sa inveti lucruri noi folosindu-te de fiecare oportunitate in parte –“fura” din tehnica utilizata de fototografi profesionisti si exerseaza – experienta este cel mai bun profesor.

Avansand in fotografie, vei descoperi ca poti surprinde intr-un mod placut emotiile mirilor, dar si pe cele ale invitatilor. Fiind fotograf amator, poti alege sa fii asistent al unor fotografi profesionisti Bucuresti, de exemplu. Ajutat, vei invata cu mult mai repede micile secrete si trucuri ale fotografiei.

Fotografiaza micile detalii!

In general, micile detalii fac diferenta. Cei carora le faci fotografii vor fi incatati sa vada ca ai reusit sa imortalizezi toate momentele speciale ale evenimentului lor. Nu uita ca si tu trebuie sa te distrezi! Daca tu te simti in largul tau si cei pe care ii fotografiezi vor fi mult mai relaxati.

Multi considera ca fotografiile de calitate sunt rezultate ale unor aparate foto foarte scumpe. Gresit! Atunci cand cunosti foarte bine tehnicile de fotografiere, dar si micile secrete, poti realiza fotografii spectaculoase si de inalta calitate si cu un aparat simplu, mai putin sofisticat. In principiu, rezultatul va depinde foarte mult de abilitatile tale de fotograf de nunta.